Caute,
Mam zaujem si kupit ojazdene BMW E61 525d alebo 530d z roku 2005-2006 t.j. E60/61 M57TUD30 (2004-2005) v tomto pripade Euro4, M57TU2D30 (2005 - 2007) alebo M57TUD25 (2004-2007).
Dufam, ze niekoho nenastvem, ze otvaram diskusiu, ktora tu a na ceskom fore uz bola X -krat, no aj ked som presiel vsetky (aspon dufam

), tak stale su tu nevypovedane otazky...stale sa to zvezie iba na vyhlasenie ze jednoznacne 530d. Problem je vsak, ze kazdy sice napise ze 530d, ale nikto okrem dynamiky - sily 530d t.j 160kw 500 N.m (resp. 170kW 500 N.m) oproti 130 kW 400 N.m a spotreby vzhladom na vykon tu neargumentuje nicim inym...alebo je to ozaj iba v tych parametroch? Tu 530d som uz aj vyskusal a aj podla mna ma to pocitovo super motor a v prvom som aj bol rozhodnuty pren. Ked som sa vsak prihlasil na mobile.de a dal svoje poziadavky na auto (vyhrievane sedacky, automaticka prevodovka, parkovacie senzory, ...), tak v tej konfiguracii som mal problem najst nieco zaujimave a tak som zacal uvazovat aj nad tou 525 (je ich ovela viac a aj za tu cenu co som planoval dat za 530d sa da zohnat s vacsou vybavou). Kedze mam rodinu tak som si povedal, ze nepotrebujem nejaky trhac asfaltov. V podstate by uz moje rozhodnutie bolo aj konecne, ked by som nezberal dalsie teoreticke:-) info o tych motoroch (nemam totizto moznost vyskusat tu 525d) tu na tejto diskusii, na ceskej diskusii, v testoch, ...dokonca aj v casopise ojetiny, kde vsade stale a rovanko opisuju a chvalia iba tu 530d stylom ako keby kazdy chcel a mal kupovat co najsilnejsie auto

. Neviem ale mam pocit, ze ta 525 je trosku opomenuta...preco ked je ich viac? nie je lepsia pre rodinu prave ta 525?..co ak mi nevadi mensi pocet kW a nasledne neumerna spotreba? je ta 525 taka tazka, ze ten motor ma s tym problemy?..ako je to so spolahlivostou jednotlivych motorov, ake su ine vyhody tej 530d? Dakujem.