... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
luireland
Auto: e60
Kraj: Prešovský

Re: E60 530i - zaluzie pred chladicom sa nechcu otvorit

Streda, 21. Novembra 2012, 20:40

:thumbup:

acid
Autor témy
Auto: E60 530i 2004 MT
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 22. Apríla 2013, 08:40

Caute,

stalo sa presne to, coho som sa obaval a v zime som sa iba sam seba snazil presvedcit, ze to tak nie je :D
Mame leto (24 stupnov) a zaluzky sa samozrejme neotvaraju. Ventilator na plne gule a zaluzky drzia ako o zivot :)
Takze nenapada niekoho v com by mohol byt problem? Medzitym som zo dvakrat bol u TT-Simika v inej veci a nevravel mi nic o nejakej chybe, ktora by vyskocila na diagnostike, takze sa obavam, ze ziadne chybove hlasenie tam nebude.
Zatial som elektromagnet, ktorych ich drzi odpojil. Rad by som vsak nejake standardne riesenie.
Za kazdy napad budem vdacny.

acid
Autor témy

Piatok, 26. Apríla 2013, 15:03

Zapeklita vec, nikoho nic nenapada...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 27. Apríla 2013, 01:04

Riesim to,ozvem sa,nic nestiham....)))) :thumbup:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Maslista

Streda, 19. Júna 2013, 11:18

Mám stejný problém.. :D

Při vypnutém zapalování jsou žaluzie volné.. jakmile zapnu zapalování tak nejdou otevřít a to ani když je motor ohřátý a el. vrtule běží na plný pecky..

Navíc mi zlobí klima.. a to tak, že na nohy a okno fouká teplý vzduch..

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 19. Júna 2013, 22:36

Treba to pozriet hoši....

Radiator shutter
The radiator shutter seals off the engine compartment from the outside and directs the cooling air under the engine.

When the vehicle is driven, the closed radiator shutter reduces the warm-up phase of the engine. In higher road speed ranges, this improves the CW value of the vehicle. This saves fuel and thus has an advantageous effect on the emissions. Furthermore, the faster heating of the coolant means that the full heat output of the vehicle can be called up earlier.

Components
•Radiator shutter

•Solenoid switch

Function
With the ignition off or in the event of a break in the activation cable, the radiator shutter is not locked. After engine start-up, the engine control unit switches the solenoid switch to earth and thus closes prevents the radiator shutter from opening.

When one or more of the following conditions exist when the vehicle is being driven, the magnetic lock for the radiator shutter is deactivated.

•Coolant temperature > 90°C

•Gearbox fluid temperature > 110°C

•Engine oil temperature > 130°C

•Power to map thermostat > 90% (only DME)

•Electric fan active

Fault code memory entries
If there is an electrical fault in the assembly, the radiator blind lock is deactivated.

The radiator shutter lock is also deactivated if a defect is detected at the coolant-temperature sensor or electric fan.
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Maslista

Štvrtok, 20. Júna 2013, 11:35

a co z toho tedy plyne..?

píšou tam něco o tom, že se žaluzie deaktivuje pokud je auto v pohybu..

tzn. že když stojím jsou žaluzky správně uzavřené..? :?:

Etnies_za
Auto: Bmw e61
Kraj: Žilinský

Piatok, 21. Júna 2013, 19:40

cawte chalani tak dnes tom to aj ja testoval ci mi to funguje a :

nastartovane stojace auto : klimu som zapnul na najnizsiu teplotu a ventilator som dal na maximum vybehol som z auta a cakal co sa bude diat ... ventilator na chladici postupne pridaval asi 4x a potom sa zaluzie otvorili cca 30s
takyto pastup to malo za kazdym testom auto nebolo zohriate na 90

skuste
BMW E61 525da 2004
BMW F31 320d 2019

acid
Autor témy

Pondelok, 1. Júla 2013, 19:38

U mna rovnako stale nefunguje - zaluzie su stale uzavrete. Momentalne to "riesim" tak, ze som odpojil konektor k elektromagnetu. Takze su teraz stale otvorene, aj pri studenom motore.

@Maslista: mozno sa predsa len nieco crta, pretoze sa objavil problem s horucim vzduchom aj mne. Mal som nastavenu teplotu, napriklad 22 stupnov, zapnutu klimu a z fukarov horuci vzduch - ale iba pre spolujazdca (na vodica isiel studeny). Stalo sa mi to vsak iba raz, po dalsom starte na druhy den to uz nerobi. Ci to ale moze suvisiet s tymi zaluziami neviem.

Ako tu TT-Simik postol vynatok z WDS (na prvej stranke threadu som ho poslal aj ja), su tam jednoznacne uvedene podmienky, za ktorych maju byt zaluzie otvorene. U mna to tak teda ani z daleka nefunguje - niekde je urcite problem - bud softverovy alebo je nejake spatne cidlo.

Maslista

Pondelok, 22. Júla 2013, 07:43

Nový poznatek:
Během pátečního nákupu jsem nechal auto na slunci.. po návratu jsem pustil klimu na max.. po naložení nákupu jsem mrknul na žaluzky a světe div se byly otevřené.. :D
Jen nechápu, proč se ty mrchy neotevírají spolu se spuštěním sahary, ale až když je potřeba fest chlazení.. :?

defe
Auto: ex E60 M54B30 M6
Kraj: Žilinský

Utorok, 23. Júla 2013, 17:04

ja som to dnes skusal 150km cesta zastal som a zaluzie boli otvorene a ventilator bezal. potom auto stalo pol hodinu na slnku nastartoval,zapol klimu spustil sa ventilator a zaluzie otvorene.

acid
Autor témy

Sobota, 27. Júla 2013, 10:05

Chlapi, tak som to vcera skusal aj ja. Spustil som maximalne chladenie. Rozbehol sa po chvili ventilator a zaluzie drzali, avsak pri istych otackach predsa len povolili, magnet sa vypol a otvorili sa. Ked som potom presiel asi 10km a vystupil, opat som ich vyskusal a opat boli zavrete - hadam to tak ma byt.
Takze oficialne by som tuto temu nateraz uzavrel aspon z mojej strany. Budem po tom este chvilu ockom pokukovat a ak sa mi to nebude prehrievat a nebude ventilator chodit na plne pecky zbytocne, tak to pokladam za funkcne.
Dakujem vsetkym, co sa zapojili a pomohli mi so skusenostami a nazormi.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných