... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

nooo
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Re: e60 530dA - obmedzenie motora? netaha

Sobota, 4. Februára 2012, 11:18

Diky a neviete tu rychlost akou by som mal ist? Pri 130 sa tusim zapina ten obmedzovac, tak na 130 aspon 20minut? Alebo?

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 4. Februára 2012, 11:27

nooo napísal:
Diky a neviete tu rychlost akou by som mal ist? Pri 130 sa tusim zapina ten obmedzovac, tak na 130 aspon 20minut? Alebo?

Over si najprv teplotu, či sa dostane na 78 st.
Nedáva logiku, aby sa filter čistil iba pri vysokej rýchlosti.

nooo
Autor témy

Sobota, 4. Februára 2012, 11:37

Po povedal aj ten mechanik, ze ked bude mat potrebnu teplotu a konstantnu rychlost tak sa to spusti a teraz asi ked je vonku -10 tak mu o dost dlhsie potrva nez to zapne...asi si pojdem spravit vylet ked sa trochu otepli, lebo 100km je asi malo nato aby sa to zohrialo aj precistilo, aspon dufam... Volnobeh je zly pre auto?

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 4. Februára 2012, 12:22

nooo napísal:
Po povedal aj ten mechanik, ze ked bude mat potrebnu teplotu a konstantnu rychlost tak sa to spusti a teraz asi ked je vonku -10 tak mu o dost dlhsie potrva nez to zapne...asi si pojdem spravit vylet ked sa trochu otepli, lebo 100km je asi malo nato aby sa to zohrialo aj precistilo, aspon dufam... Volnobeh je zly pre auto?

Nepotrvá o dosť dlhšie, o trochu možno.
Chladiaca sa hreje. Keď sa ohreje na určitú teplotu, otvorí termostat a ochladzuje sa.
Žiadnych 100km nepotrebuješ na prečistenie.
Voľnobeh je ok, pokiaľ to nieje 30 minútový pri prvom rannom štarte pri -10 st s naftovým motorom.

nooo
Autor témy

Sobota, 4. Februára 2012, 18:26

Ono ako som sa niekde docital, tak sa musi dostatocne aj vyfuk, resp. Ten filter zohriat aby sa to spustilo. Takze uvidim ze ked sa otepli a preveziem sa co to spravi

nooo
Autor témy

Pondelok, 6. Februára 2012, 14:11

Tak chcem sa s Vami podelit o dalsiu skusenost. Dnes som bol na inej diagnostike a tam mi povedali,ze je hadze chybu na snimac tlaku na vyfuk preto to obmedzuje vykon, ze to nemusi byt hned problem dpf... Tak ja uz neviem, vsade inak hovoria

nooo
Autor témy

Streda, 8. Februára 2012, 20:59

Potrebujem od Vas poradit, nakolko som bol uz na 3 diagnostikach a vsade nieco ine hovoria. Na 1. Povedali ze dpf ke zaneseny, spustili aby sa vykonala regeneracia, nebol som nikde zatial tak a neviem ani ako mam ist, lebo nikto mi nevie jasne povedat podmienky na spustenie regeneracia a len tak 300km sa mi nechce previezt. Na 2. Mi povedali, ze nejaky snimac tlaku, mam vymenit a uvidim. Diagnostika nebola jedna z tych lepsich tak to berem s rezervou. Na 3. Mi bolo povedane ze dpf (videl som ze aj zhavic na 1. Valci, ale na to nehovoril nic) a ze ho mam dat prec a uvidim. Nikde som nemal povedane riesenie co mi 100% pomoze a nemam na to teraz € aby som skusal kade co a uvidim co mi pomoze... Preto sa chcem opytat na vase skusenosti...auto mi plynulo taha do 100 - 130 km/h a do 3000 otacok, potom je dost mrtve. Na palubovke ani nikde mi ziadnu chybu nevyhodilo len na diagnostike. Keby bol v prdeli dpf nenapisalo by mi to aspon? Kto ma skusenosti na vlastnom aute so zivotom bez dpf, kolko km a ake poruchy po vybrani. Na diagnostike pisalo ze mozne priciny zenesenia moze byt aj chyba klapok v sani, ja ich nemam vyse pol roka, preto sa pytam ci niekto bez tychto klapok mal problem s dpf a ak ano, po kolkych km? Diky

l.bily
Auto: BMW 630D xDrive G32
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 9. Februára 2012, 09:17

ale dvaja ti napisali ze filter pevnych castic a tretia snimac tlaku ktory vlastne moze reagovat na zly tlak pre ucpany filter, takze co ine chces riesit ako DPF? bud by som dal novy alebo uprava v mmracing lacnejsia moznost

nooo
Autor témy

Štvrtok, 16. Februára 2012, 19:34

dpf je vonku... vykon ide ako ma... len mam taky blby pocit, ze sa mi poriadne zvysila spotreba :/ je to mozne?

BMWRS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 20. Februára 2012, 17:27

[-X

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných