tak prinasam info ako som pokrocil:
- vymenil som termostaty a na moje potesenie teplota motora sa zvysila zo 66 na 88, ked mu stupim v meste tak som tam zazrel na chvilu aj 95 a ked vyletim na dialnicu tak klesla aj na 84 zo spominanych 88 ale potom sa opat vrati. Uz po ich vymene bolo vidiet znizenie spotreby okolo 0,5l /100km.
- neskor som vybral dpf, koniec od vyfuku som uzatvoril zrezanou flasou a eska-paskou a potom som nalial supermafrasol. Ten dost rychlo pretiekol dolu, tak som ho zalial niekolkymi cajnikmi vriacej vody aby mi stala hladina az po vrch (asi 4-5 cajnikov). Tak som si myslel, ze to dpf nebolo az take upchate. Kedze som mal ten mafrasol moc zriedeny, tak som si este zakupil dalsi a nasledujuci den som upchal opacny koniec, nalial mafrasol a zalial iba dvoma cajnikmi vriacej vody. Skusal som cez dpf preliat vodu z krhly a isla cez neho dost slabo.
Marinovalo sa to 24 hodin a isiel som vapkovat. Cisty cas vapkovania mohol byt 40 minut, raz z jednej strany, raz z druhej, vychadzalo odtial dost bordelu a cierna voda. Po nejakej pol hodne, uz voda ostavala cirejsia az nakoniec bola relativne cista. Posledne cistenie zahrnalo napojenie privodu mestskej vody priamo na filter, tato uz pretekala velmi svizne. Nakoniec sa filter vyfukal vzduchom a nechal schnut na slnku dve hodiny, potom isiel namotnovat.
Od cistenia mi pocitac zahlasil iba raz chybu dpf filtra (po tom ako som ho namontoval som nechal nastartovane pol hodinu a asi v nom bola este voda) a odvtedy nic, takze som mu musel pomoct. Ten filter mi predtym vyhadzovalo pri kazdej jazde ale v nudzovom rezime som este nebol.
- bol som na diagnostike, kde som si dal zmazat chyby a zapnut nutenu regeneraciu. Medzi chybami boli aj zhavice. Zvysenie spotreby vplyvom regeneracie som si pocas cestovania z a do BA nevsimol, tak som bol opat na diagnostike kde boli zasa zapisane zhavice (2,4,6) a RJ zhavicov. Bol som zvedavy aj na hodnoty DPF a vraj su hranicne, neviem teda, skusim zabezpecit regeneraciu a uvidime kedy sa filtre opat ozve. Nove zhavice uz mam (BERU) + obdlznikove tesnenie pod sanie tak idem to tento tyzden prehodit a skusim tu RJ preletovat, ked nepomoze, kupim novu
- ked som mal auto rozobrate, tak som vymenil aj vzduchovy a kabinove filtre, stare boli riadne zasrate
- odhadujem znizenie spotreby v priemere o 0,8l/100km, teraz som spravil 2x nadrz so spotrebou 6,5 litra
- popritom som si dal vyzut 19" styling 128, idem na nich opravit okraje a obut na nove pneu
nejake foto:
http://www.cincopa.com/media-platform/test?fid=AYOARg7fMjm2&cptemplate=AQJAUR7e9Bvz&skin=belt2