... všetko o BMW ...
alfi666 napísal:To akoze ta jednotka je vnutri v interieri a tam skoroduje, lebo do auta tecie?WTF... idem kupit skodovku...
alfi666 napísal:Diky, chcel by som sa pozriet na moju... aj ked zatial ziadne problemy nemam, skusil by som sa im vyvarovat...
Na to aby som sa tam pozrel, tak potrebujem zdvihnut cely koberec?
Barracuda napísal:No tak podarilo sa mi to konecne vyriesit.. po 6-ich mesiacochchyba okrem zatopenej riadiacky bola aj v snimaci uhlu natocenia volantu. Na diagnostike sa javil ako OK, tak sa vobec neriesil.. okrem riadiacky sa vymenil aj snimac na riadeni, ze by to mohol byt on, no ziadna zmena.. cez to vsetko mi auto nevypinalo smerovky ked som vysiel zo zakruty, to ma viac sralo ako zlty volant medzi budikmi.. pomaly som si za ten pol rok zacinal zvykat
uz pekne najebany na to auto som zhodil volant a rozoberal az k snimacu.. viac sa to dosrat nemohlo takze som sa do toho pustil.. chyba bola na tom snimaci, ze mal zodrete kontakty, nenapadlo ma to odfotit, az ked som to cele poskladal.. na fotke su vyznacene kontakty, ktore sa dotykaju toho prstenca pod tym.. bolo to cele spinave a mastne.. vycistil som to cele izopropylom.. tie kontakty vyzeraju presne tak isto ako kontakty na auticku na autodrahe, a v podstate aj tak isto to funguje.. no su na tom prstenci 3 drahy a kontakty su v pare na dvoch miestach, jeden ma drahu 1 a 2 a druhy 2 a 3. Na jednom boli kontakty ok, doliehali az na ten prstenec, na druhom boli kompletne zodrete, cca 1-2mm nad urovnou toho prstenca.. niekedy sa dotkli, niekedy nie.. to vysvetluje to vypadavanie aktivneho riadenia, pretoze po vymene RJ, mi auto slo cca 5 minut bez chyby a potom vyhodilo chybu AFS.. na vsetkych diagnostikach co som bol sa javil ten snimac ako dobry a ukazoval uhly.. tak som to ocistil, skratil a dopajkoval stieracie kefky z autodrahy
take nieco: http://www.peckamodel.sk/produkt/autodr ... medene-602 , na to som po ocisteni toho "disku" nakydal kopec grafitu. bol tam uz zodrety, idealna by bola grafitova pasta ale nikde som to nenasiel... tak s vierou ze to konecne pojde som to poskladal a skusil sa previezt, cca 10 minutova jazda a stale s chybou, po dalsom nastartovani sa to zrejme nakalibrovalo a chyba zmizla.. zatial najazdenych 2000 km a bez chyby. Tak dufam ze chybu aktivneho riadenia uz na tom aute nikdy neuvidim.. oprava toho posrateho snimaca ma nevysla ani 8 €, plus cca 3 hodinky roboty.. To ale plati len pre prve rocniky, tie novsie to uz maju na optike, videl som to na E90 2008, ale princip bude ten isty. takze LCI-ckari to za 8€ asi neopravia ale stale sa to bude dat za menej ako 400€ za novy.. prikladam par foto pre predstavu.. dakujem TT-SIMIKovi za kalibraciu a diag..
gomez89 napísal:Je to riesitelne,s kolegom sme to tobili na na jednej 530d. Tych snimacov na riadeni je viacej a dam ruku do ohna,ze tou RJ to nebude :)
ak si nebudes vediet dat rady, kludne mi
Zdravím ťa napis, pozrieme sa Ti na to.
P.s. Ked vymenis cele riadenie, kontrolka tym nezhasne, aby ste to este viac nerozstelovali jak to je teraz.