... všetko o BMW ...
voMacK napísal:hmmm..no ale aj tak; zas to kruva neni z papiera, ze raz tomu nalozis a jeb...vyskoci ti poloos..
sak to neni skoda 105, aby sa to mohlo takto rozsypat..
kde asi soudruzi z NDR udelali chybu?
voMacK napísal:...kde asi soudruzi z NDR udelali chybu?...
voMacK napísal:co si s tym autom mal, ze bolo potrebne sa v nom tolko vrtat?
Laco19 napísal:V podstate nic, bezna udrzba: predne kotuce + dosticky + nafarbene strmene, silentbloky na prednej naprave, vymena filtrov a oleja v motore, palivovy filter, vycistenie klimy a podobne bezne veci. Chcel som vediet v akom stave je motor, takze som zmeral tlak oleja a chcel som zmerat aj kompresie no nefungoval mi merac (novy nevyskusany z ebay - uz je OK).
Okrem toho opravy: tiekli klapky na sani tak som ich zaslepil, 2x oprava kabelaze v zadnom veku (asi ma to bavi, robim to na etapy - vzdy iba jeden zvazok), oprava vylomenej konzoly nad DPF a podobne drobnosti. Teraz riesim problem s motorom, spotreba sa mi zda vysoka, nema pravidelny chod - hlucny pri volnobehu, klepe (cca 5-6Hz).
No a upravy: puzdro na okuliare nad dverami, vymontoval som adapter z laktovej opierky, vymenil som radiacu paku za sportovu atd.
Michal NR napísal:Pekne sa stym hras, aj mna to vcelku bavi sa v tom vrtat, ale len do miery, dokial viem ze nic nedoje....Problem s motorom riesim aj ja spotreba je 9,5 l s lahkou nohou, a to je dost, idem menit termostaty, vstrek, ktory viem že je zly, a rele zhavenia a odisla mi RJ xenonu...ach ta elektronika. aaach ta elektronika
![]()
Michal NR napísal:Dakujem za navodale postup viem, ale ze aky nazov zvolit aby nezavadzal ludi... a to ano bolo to napinave citanie, chvlalabohu s vcelku dobrym koncom
Michal NR napísal:Pekne sa stym hras, aj mna to vcelku bavi sa v tom vrtat, ale len do miery, dokial viem ze nic nedoje....Problem s motorom riesim aj ja spotreba je 9,5 l s lahkou nohou, a to je dost, idem menit termostaty, vstrek, ktory viem že je zly, a rele zhavenia a odisla mi RJ xenonu...ach ta elektronika. aaach ta elektronika
![]()
Jejtyno napísal:
Apropo vstrek.. Daj presny navod ako detekovat zly vstrek... Diagnostika si pise co xce ale mam pocit ze niektory je v trubke...Budem sa tvarit hlupo a pytam si radu
Michal NR napísal:Vies co, na toto je frajer TT Simik, ten mi to aj zdiagnostikoval a j zistil presne ktory prepusta vela, a ktore su este v norme. Ale do Smolenic to mas daleko predpokladam...
Jejtyno napísal:
Veeelmi dalekoAle tak viem o jednej velmi jednoduxej veci ako zdiagnostikovat vadny vstrek :) Staci nato flasa, hadicka a tri minuty cisteho casu, Po uplynuti tohto timera sa uvidi kolko ktory naleje
Ano s TT Simik_om som uz konzultoval tak som vstrek vymenil ale bude tam prdnuty este jeden zrejme
Jejtyno napísal:
Veeelmi dalekoAle tak viem o jednej velmi jednoduxej veci ako zdiagnostikovat vadny vstrek :) Staci nato flasa, hadicka a tri minuty cisteho casu, Po uplynuti tohto timera sa uvidi kolko ktory naleje
Ano s TT Simik_om som uz konzultoval tak som vstrek vymenil ale bude tam prdnuty este jeden zrejme
Laco19 napísal:Pozri temu bmw3-e46/e46-320d-110kw-chybny-vstrek-vypis-chyb-inpa-error-t39288.html , je to sice na ine auto ale v INPA to vyzera takmer rovnako.
Co sa tyka testovania prepadov vstrekovacov, to sa robilo na starsich vstrekovacoch ovladanych elektromagnetom ale o takom teste piezoelektrickych vstrekovacov este som necital. Asi by to ani nebolo mozne, piezo potrebuje pre spravnu cinnost protitlak v prepade (preto prepad z rampy nejde nie do prepadu ale na vystup podavacieho cerpadla). To sa tyka 530d myslim ze od roku 2005.
Vysledky z diagnostiky nedokazu jednoznacne povedat ze je vstrekovac vadny (ale myslim ze pravdepodobnost je vysoka), ak je na valci nejaka mechanicka zavada (napr. ventil) vtedy nerovnomerny chod RJ dorovna zvysenou davkou paliva na poskodenom valci aj ked je vstrekovac OK.
dimensionone napísal:
Veď to zdianostikuj cez INPU alebo DIS. Tam pekne ukazuje, ktorý vstrek musí riadiaca jednotka koľko korigovať. Ten vstrek si vymieňal za nový alebo si ho dával na repas. Lebo nový vstrek je treba zaregistrovať, aby jednotka vedela ako má vstrek korigovať.
Jejtyno napísal:Vdaka xalaniNebudem to tu rozpytvavat , uvidim co sa s tym bude diat... vstrek som po vymene samozrejme zaregistroval novymi hodnotami ale ukazuje sa byt vadny este jeden takze pustim sa do cisla 6 a potom som zvedavy