Piatok, 30. Decembra 2022, 16:15
Ahoj mistři...
Mám takový dotaz- problém...
Cca 1 měsíc zpět přijdu ráno k autu a uplně mrtvé, do auta se dalo dostat pouze klíčkem a navíc lehce žhnula pravá směrovka a blikala zadní zpátečka....
Auto mělo na baterii 6V, nabíjel jsem jí cca 24 hodin, a kupodivu se chytla, pak jsem měřil proud od plus vodiče u baterie, po uspání cca 5 minut se proud ustálil na cca 20mA...
Baterka EXide 2 roky stará řádně nakodovana a registrovaná při výměně se i po takovém záhulu (myslel jsem, že jí sulfatace zahubila) zmátořila a auto do dneska šlapalo bez škobrtnutí..
Dnes odpoledne jsem doléval kapalinu do ostřikovačů, auto normálně odemkl, ale ted cca 2 hodiny poté. opět auto mrtvé, na baterce pouze 6V a zase svítí přední pravá směrovka a bliká zadní pravá zpátečka....
Na autě jediné co není origo jsou zdaní LED světla co vypadají jako LCI, jsou tam už tři roky a nikdy problém nebyl...
Rada asi nebude jednoduchá....jak měřit takováto nahodilá vybíjení, a nepřijde mi, že by nějaká jednotka za cca 2 hodiny uplně vytloukla baterku na tak nízký napětí...
auto se normálně uspává, moje podezření na CA jednotku, je asi liché, kontrolováno i namátkově přes okno zda je dětská pojistka zhaslá...
Že by toto mohl dělat vadný IBS?, myslíte, že pomůže odpojení plusu do IBS?, že bych to tak nechal cca 1-2 měsíce?
Nebo, díky tomu svícení, myslíte, že to může dělat vadný LM?
děkuji předem za rady i když asi není moc z čeho vařit....
Ale koho jiného se zeptat když ne Vás....
Díky napřed
auto: E60 530D M57TU, 160kW manual rv 2004 najeto už poctivých 450tkm.... - jeto můj mazel, takže prosím bez urážek na stáří a nájezd....
V.
Naposledy upravil/-a
spacewerk v Sobota, 7. Januára 2023, 20:35, upravené celkom 2 krát.
G30 530xD Individual
RAM 1500 5.7 HEMI LONGHORN
300C 5.7 HEMI AWD
E63 650i At
E60 530D Mt
E39 528i Mt
ex.Y60 RD28T Mt, E60 535D At, S2, S1, B5, ARO243, O1, Fanous