... všetko o BMW ...
kveto napísal:objavil sa mi biely dym v motorovom priestore na strane vodica. neviem presne odkial to ide,niekde akoby od zhavicov. auto chyby nepise ziadne, teplota OK. Cez vikend som menil tesnenie sania, vyhodil klapky a precistil co sa dalo (EGR..) Potom kratka jazda a pri parkovani som si to vsimol. Neviete niekto poradit, co by to mohlo byt?
525d e61 2005
PeqpeK napísal:nie je to para? voda ti nemizne?
kveto napísal:moze to byt aj para, dym je silne slovo. voda vyzera ok. po tej vymene sania som urobil ale iba 50km, takze sa to este moze prejavit...co by to v tom pripade mohlo byt?
PeqpeK napísal:pytam sa lebo mas viac typov dymu z motoroveho priestoru
- odparujuci sa olej
- dym z vyfukoveho potrubia
- horiaci plast/guma
- oparujuca sa voda
kveto napísal:dym z vyfukoveho potrubia urcite nie
horiaci plast/guma tiez nie.
odparuje sa bude voda, alebo olej. je mozne, ze keby sa jedno z toho odparovalo,BC nevypise nic?
PeqpeK napísal:BC nas vsemozny je iba pocitac, ktory vie veci zistit iba cez snimace, tak ako ti nezisti, ze mas zlu spojku, remenicu atd, tak ti ani nezisti mensi unik oleja/vody
treba pozriet co a kade to tecie, skontroloval by som, ci su dobre zalozene tie tesnenia na sani, pripadne, ci si pri praci neposkodil prirubu vody
kveto napísal:daval som pozor pri vymene.
jedine,co som nevymenil su tesnenia okolo 7 mich srobov. tych 12 ks v sani je novych. myslis, ze by to mohlo netesnit aj tade? musim to nejako odsledovat
za pripadne rady dakujem
Gamerik napísal:Niečo podobné mám aj ja...pozeral som to a zdá sa, akoby niekde pri prvom vstreku presakoval olej a ten po určitej dobe stečie na vrele zvody a vtedy to zadymí... Urobí to len raz za čas, ale urobí... Je možné, aby presakoval olej cez vstreky?
PeqpeK napísal:skor nafta...
Gamerik napísal:Caves, po dlhšej dobe sa mi zase objavil biely dym v pravej časti auta...smrad jak spálená guma. Najviac to smrdí pri brzdení. Dym sa mi zdá, že ide niekde spod vákuovky, ale nevidieť presne odkial. je možné, že mi niekde vytláča olej a steká na zvody? Ak hej, kde to zvykne? Menil som separátor oleja, odvtedy som problém nemal. ďalej som zaregistroval, že mi stúpol stav oleja, je možné, že cez niektorý vstrek preteká nafta dole do motora? Jeden už bol tak na hranici životnosti...Dík za rady...