... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Pilifo
Autor témy
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Doinštalovanie Bluetooth

Streda, 22. Júna 2016, 17:09

Čaute, mám E61 vyrobené v máji/04 a chcel by som si tam doinštalovať Bluetooth (hlavne kvôli spárovaniu telefónu a púšťaniu pesničiek z neho namiesto CD), keďže v menu ho povolené nemám. Na volante však mám tlačidlo na dvíhanie hovoru.

Podľa tohto postu na fóre by to malo ísť pomerne jednoducho len updatovaním softu - http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=465479:

"For E60/63/64 vehicles produced from 3/04 to 8/04, Bluetooth® functionality can be added to most of these
vehicles by updating the vehicle software using CIP 13.2 or higher. After this is performed "Retrofit" of "Tel
Bluetooth" needs to be performed. Follow the procedure as described in this Service Information for "Activating
Bluetooth" and "Pairing the Handset". Vehicles prior to 3/04 would need to have the TCU replaced with the 2005
MY TCU at the customer's expense and the vehicle updated to CIP 13.2 or higher."

Vedeli by ste mi niekto potvrdiť, či je to pravda? Díky.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Doinštalovanie Bluetooth

Streda, 22. Júna 2016, 18:15

Ten text je vytrhnuty z kontextu. Ziadnu funkciu bluetooth nepridas do auta updatovanim software. Na konci textu je rec o jednotke "TCU" - ktoru potrebujes mat v aute.
Ak nemas v aute telefon doteraz (teda bluetooth), tak nemas ani jednotku TCU, ani jednotku MULF.
Takze oem riesenie je doinstalovanie MULF alebo MULF2HIGH. Prva moznost je len bluetooth pre telefonovanie, druha moznost je okrem toho aj moznost pripojit USB Audio interface a hudbu prehravat cez USB.
Na prehravanie hudby cez bluetooth zabudni. To funguje len s jednotkou COMBOX as ta ti v tvojom aute nebude fungovat, pretoze funguje len so systemom CIC. Takze by si svoje i-drive, ci uz CCC alebo M-ASK musel vymenit za CIC....
Jedina moznost je pouzit nejaku aftermarket sadu, trebarz FISCON alebo nieco podobne, ktore maju bluetooth a niektore aj tento bluetooth hudobny streaming. Ich ceny zacinaju na 400-500eur za material bez instalacie. TO iste cenove ta caka pri zastavbe napr. MULF2HI.

Pilifo
Autor témy
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Re: Doinštalovanie Bluetooth

Streda, 22. Júna 2016, 18:55

Díky, airbone.

Tak v tom prípade si radšej prirobím AUX, keďže primárne to chcem fakt len na púštanie hudby.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní