... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
barabas
Autor témy
Kraj: Žilinský

da sa zabudovat klasicke radio do E60/E61?

Streda, 20. Februára 2008, 21:18

pocujte asi mam pocit ze to nepojde ale kto mate e60/e61 dalo by sa dakde v stredovom panely vopchat nejak rozumne radio klasickych rozmerov to je 1DIN, ide mi o to ze som zacal pracovat na car pc a touch screen ktory sa vysuva ma presne tieto rozmery a ak to vyjde planujem kupit e60, cize by som bol potom nerad nemilo prekvapeny ze smola a zbytocna namaha...alebo dak tam dat prec jeden odkladaci priestor, alebo ak by nebol daleko ten drziak na napoje ci co to tam je na strane spolujazdca? ale to asi neni bohvie ake miesto...

nasiel som riesenie kde to chlapik napojil na ten monitor co je hore, ale ten by som nerad riesil, bol by som rad keby ostala stara funkcionalita v aute...

a aby som neporusil interier.
ak by sa dal zohnat ten odkladaci box plastovy co tam je este jeden a ten trocha prerobit a tam to strcit ,ale original ponechat, neviem ci sa to da zohnat lahko a co tma je vswtko na to napojene...

dik

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 21. Februára 2008, 00:13

Urcite existuje riesenie, ale aj tak nechapem o co presne ti ide. Car PC touch screen? Ak by mi islo o muziku urcite by som isiel do nejakeho znackoveho rozhrania pre ipod, ktory dokaze preniest info aj na origo bordcomputer, ale urcite ja osbone by som sa tam nesnazil nacpat nejaky misung v podobe vysuvacieho touch screenu, nakolko okrem hudby a videa ti to neprinesie pravdepodobne nic naviac, navyse to urcite nebude vyzerat lahodiaco oku a bude to ten interier narusat. Teda za predpokladu ze som to dobre pochopil... Osobne by som to riesil trebarz TV tuner + audio vstup pre dvd player apd apd.... Vela dobrych veci sa da zohnat aj ako EBA - retrofit kit..... origo bmw. Myslim ze v takom aute by taka lacna dotykova smelinarska volovina ako trebars pioneer, aspon mne dost osobne, narusalo atmosferu....

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 21. Februára 2008, 05:25

urcite to ide. Pravda je, ze ak to chces riesit, tak kvalita a znacka. A vstavane radio priznajme si je po audio stranke uplny sit. Je to asi jedina vlastnost, co sa da vycitat BMW - Audio.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

barabas
Autor témy

Štvrtok, 21. Februára 2008, 07:31

mam uz koncept na to napisny, len nemam cas to pastnut sem:(
ide mi o nasledovne:
in dash touchscreen(to je ten co sa vysuva z vnutra)
spojeny so mini notebookom
na nb napojim accelerometer, gps, hudbu, analog to digital konvertor, na ktory budu napojene vstupy a vystupy v aute, vysledok by mal byt v idealnom pripade: vyhodnocovanie spravania sa v aute, a to takym sposobom ze sa mi zobrazi mapa kadial som isiel, kedy v akej zakrute som mal ake stupanie/ klesanie, posobenie gravitacie, aktualnu spotrebu, rychlostny stupen a otacky, rad by som este bol schopny ovladat par funkcii v aute cez wifi v mobile pomocou vnc asi, alebo podobneho porotkolu, toto je najlepsie scenario:)
idealne je zatial ze budem mat car pc kde budem mat navi s logovanim pohybu, zaznamenavanim rychlosti, stupanie, klesanie, gravitacne posobenie a samozrejme fajnu zbierku mp3;p
a netreba nic znackove a uzavrete co nebude moznost riadne rozsirit... ale urcite nemam chut tam dat stary televizor od babky;)

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Štvrtok, 21. Februára 2008, 08:28

barabas sorry za OT, som velmi zvedavy to to dopadne, lebo ma to nehorazne zaujalo, mas uz presny plan ako to riesit?
Jack Daniels + Coca Cola :)

airbone

Štvrtok, 21. Februára 2008, 08:41

No, to si mohol hned povedat, ze chces mat miesto auta vyskumne centrum. Akcelerometer???? Takze budes nimat pretazenie a geeecka.....
Zozen si z lietadla MIG29 Inercialnu kurzovertikalu, ma to akcelerometre a gyroskopy vo vsetkych troch osiach, a ani nebudes potrebovat GPS, lebo ta vecicka vzdy presne vie, kde a akou rychlostou sa hybe a kde sa momentalne nachadza.. :lol: :lol: Nieco ako mechanicke GPS :lol:

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 21. Februára 2008, 12:15

Aka je tvoja profesia? :D
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

barabas
Autor témy

Štvrtok, 21. Februára 2008, 13:22

Helldiver napísal:
Aka je tvoja profesia? :D

developer / consultant:) ale skor vyvojar ako konzultant

barabas
Autor témy

Štvrtok, 21. Februára 2008, 13:23

palzo napísal:
barabas sorry za OT, som velmi zvedavy to to dopadne, lebo ma to nehorazne zaujalo, mas uz presny plan ako to riesit?

smarim tu cez vikend ak stihnem drobny koncept...

Helldiver

Štvrtok, 21. Februára 2008, 13:47

A aky presnejsie developer? lebo mne tiez tak nadavaju v podstate ze developer :smile: . Islo mi len o to, ze ci uz mas nejake skusenosti s elektrochnikou, spracovavanim informacii so senzorov, atd... Ja som uz zopar podobnych veci robil a to co vyzera na zaciatku jednoducho je potom slusny zabijak, konkretne aj s tymi axelerometrami to tak bolo:))) Ake sa chystas pouzit?
EX E34 535i 92' Schwarz
E90 330d 2007' M-paket

airbone

Štvrtok, 21. Februára 2008, 16:46

len tak okrajovo, a som povodne letecky technik (elektrika a pristroje(budiky)) a s akcelerometrami a gyroskopmi bola vzdy sranda. Akcelerometer sa v IKV (vyssie co som spominal) pouziva hlavne na urcovanie rychlosti derivaciou zrychlenia... Inac to IKV, to je haluz nenormalna.... Vskutku jednoduche a je neuveritelne co vsetko do dokaze vyratat....... Ale naco je to niekomu do auta, to fakt netusim 8)

lajooriginal

Štvrtok, 21. Februára 2008, 16:49

to radio je ako nejaký interface medzi dalsimi jednotkami...to len tak nemožete vybrat

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Štvrtok, 21. Februára 2008, 18:36

takze zopar dalsi developer sa tu naslo ;) sorry za OT.
Jack Daniels + Coca Cola :)

Helldiver

Štvrtok, 21. Februára 2008, 18:41

Airbone: ja som zostrojil taky pristrojcek do auta (napajane zo zapalovaca) ktory meria okrem ineho (napatie battery, teplota vnutri/vonku, rozne tlakove senzory je mozne pripojit, atd.) aj zrychlenie 0-lubovolnu rychlost, takisto spomalenie a aj sprint na pevnu vzdialenost, problem je prave s presnym spracovavanim informacii z akcelerometra, odrusit to (na doske su vysokofrekvencne signalove cesty na ovladanie LCD displeja napriklad) je velky problem, niekedy to meria spolahlivo super a niekedy nie, neni to take jednoduche ze kupim senzor, zapojim a fici vsetko jak ma, je s tym kopa ladenia, problemov, ostatne ako vzdy pri vyvoji niecoho takehoto...
palzo: jj, mali by sme si pustit kultovy developer's remix od steva balmera z microsoftu :lol: .
EX E34 535i 92' Schwarz
E90 330d 2007' M-paket

barabas
Autor témy

Štvrtok, 21. Februára 2008, 21:41

rad pokecam, ale az cez vikend, musim sa ucit na skusku:(

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní