Chlapci máte pravdu:
DME bola otvorená a boli prepájkovávané piny konektoru Air: valvetronic, electronic throttle valve, hot-film air mass meter, variable intake manifold..
VIN číslo na DME sa nezhoduje s mojim takže už ju niekto menil no urobili to zle...Bývalý majitel o ničom nevie asi ho stretli muži v čiernom... :)
VVT bude teda asi nakonic v poriadku.
Postup:
1. našiel som staršiu DME v PB takže čakám na potvrdenie že ju majú ak hej rovno pre ňu vyrazím (150€)
2. Moj známy má mašinu ako spomínal *airbone* za 7 000€ a povedal že to nie je vôbec problém urobiť takže rovno pôjdu obe ku nemu.
3. Keď sa mi to podarí všetko rozbehať, tak pôjde aktualizácia(2017najnovšia) na všetky RJ aby to v poho všetko komunikovalo a prípadne sa čo to nakóduje- odhad jeho práce asi 450€ ak to pôjde dobre....
4. Ak to všetko začne fungovať pôjdeme sa rovno spolu niekam najebať

Moja sprostá velebnosť si dovolila DME otvoriť aby som zistil čo v nej je, večer som to naskladal do auta, naštartoval, vytiahol z garáže v podstate všetko ako predým. Ráno som prišiel k autu odomkol otvoril dvere urobila na mňa cink a na budikoch svietilo ozubené koleso na červeno už som vedel že je zle.. otočil som klucom do druhej polohy, v prevodovke ako keby sa zbláznilo relé- cvaká jak besné v P aj N v ostatných nie.... DME hlási asi 20chýb a jedna z nich je DME-vnútorný test riadiacej jednotky keď som dal vypočítať plán kontrol, dostal som sa po bod- vymente DME takže od rána zháňam a riešim....
Auto teraz vobec nenaštartuje iba točí- je mi to jasné skrz tu DME len to informačne píšem... Pohnojiť som tam včera nemal čo pretože ako som už spomínal, autom som višiel z garáže všetko vyzeralo byť ok ako predým.... Neviem čo sa tam mohlo udiať každopádne keď budem mat vyriešené DMEčka určite napíšem.
Prikladám aj fotky RJ na jednej záber na starú kolofóniu.
Tento link môže niekedy niekomu pomôcť:
www.bimmerfest.com/forums/attachment.ph ... tid=350597