... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

jovanotti
Autor témy
Auto: BMW 530d E60
Kraj: Košický

BMW 530d zvlastne chovanie auta a rozne chyby na displeji

Piatok, 3. Mája 2013, 12:13

Bol by som rad, ak by niekto zareagoval ci sa s niecim takym stretol.

Auto je vyrobene v zavere roka 2003, najazdenych 190.000km. Este pred zimou za studena auto prestalo mat tah hned odspodu, je to automat. Proste zosliapnem plyn hoc aj na podlahu a auto zacne neskutocne pomaly zrychlovat a viacmenej len huci a ide do otacok, ale rychlost ziadna. DPF nemam. Ked sa motor zahreje zhruba do polovice a drzim plyn na jednej urovni tak kedy tedy s nim škubne akokeby zareagoval a vzapati zasa nic. Ked sa zohreje cca na 75% vsetko zacne fungovat normalne, turbo tlaci a ide tak ako ma. Turbo je takisto ok. Odjazdim napriklad 10km, zastanem na semafore a na zelenu sa pohnem a zasa to iste, nejde, pride novy semafor a po nom zasa ide ako ma, dost zufale. Ked to ide ako ma, normalne krasne slape aj 240km/h.

To najhorsie ale len prichadza...idem konstantne napriklad 120, zrazu budiky vsetky na nulu, zhasne svetla, akokeby reset a rozsvieti sa mi chyba dynamic drive, niekedy k tomu aktivne riadenie, a cervene ozubene koliesko prevodovky a prevodovka zacne ist v obmedzenom rezime a ked zastanem pohnut sa je problem. Staci ak vypnem auto vyberiem kluc, znova nastartujem a vsetko ide ako ma. Zatial som ne diagnostike nebol, zaujima ma vas nazor. Dakujem.

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)
Kraj: Bratislavský

Re: BMW 530d zvlastne chovanie auta a rozne chyby na displej

Piatok, 3. Mája 2013, 12:32

jj, cece, na diagnostiku s tym ani nechod, uz ked si to vydrzal pol roka, tak ho uz doraz...
tu si vypocujes ratam takych 10nazorov a jeden alebo aj dva si potom vyberies... :thumbup:
525d (E60)
Obrázok

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Piatok, 3. Mája 2013, 20:15

Tá diagnostika bude nevyhnutná. Tie kontrolky môžu súvisieť s problémom v alternátore, možno s altíkom, keď nedokáže udržať konštantné napätie. Problémy s výkonom môžu mať na starosti staré pod tlakové hadičky alebo ďalšie časti air mass systému napr nie celkom priechodný vzduchový filter. . Tie sa dajú v pohode diagnostikovať.

michall_31
Auto: bmw 5 E60
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 4. Mája 2013, 16:25

neviem aku mas baterku ale ja som mal staru slabu a tiez mi vypadavali budiky presne ako hovoris ty aj to ozubene koliesko sa mi zjavovalo dal som novu baterku dal som ju nakodovat a islo vsetko ako pred tym

alfi666

Sobota, 4. Mája 2013, 18:28

zacal by som tiez od baterky... potom IBS... sledovat dobijanie a podobne
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 5. Mája 2013, 01:04

ja som mal ten samy problem - vypadavanie vsetkych kokotin za jazdy.... Bateria a vsetko ostatne ok, ale pomohla vymena regulatora na alternatore, odvtedy ziadny problem.

jovanotti
Autor témy
Auto: BMW 530d E60
Kraj: Košický

Pondelok, 6. Mája 2013, 11:04

Baterka ma iba rok, ak bolo v zime cca -15 tak som rano nenatocil, ale po dobiti to zasa islo, pripisujem to jazde v meste a denne max 20km a auto stoji vonku, dobijanie ide ako ma.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných