... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Re: automaticke zatvaranie kufra e60 sedan 2006(dorobit)

Nedeľa, 8. Januára 2012, 19:32

Starí ľudia môžu mať ťažkosti zatvoriť kufor na SUV alebo hatchbackoch (sportsbackoch), kde je kufor vysoko. Ľudia, nepredpokladám, že máte viac než 60 rokov. :-)
Neriešte to. Nedáva to zmysel na sedanoch. E60 má úchyty vo vnútornej strane na zatvorenie kufra - tu sa nezašpiníte :-P

Užívateľov profilový obrázok
buy-10
Autor témy
Auto: BMW 530xD limo 2006
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 9. Januára 2012, 10:47

dobre dobre, vyhrali ste, budem rucne zatvarat. :lol:
 + BMW = :twisted:
---------------------------------------------------
WWW.FACEBOOK.COM/FLIPPER221

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 9. Januára 2012, 11:00

som sa motal po ETK teraz a zacinam mat dilemu - do E60 sa nemontoval system na zatvaranie kufra ani ako priplatkova vybava???
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

buy-10
Autor témy

Pondelok, 9. Januára 2012, 13:54

no to aj mna velmo zaujima, nikto neviete?

voMacK napísal:
som sa motal po ETK teraz a zacinam mat dilemu - do E60 sa nemontoval system na zatvaranie kufra ani ako priplatkova vybava???

bruno75

Pondelok, 9. Januára 2012, 16:02

MateX3 napísal:
Starí ľudia môžu mať ťažkosti zatvoriť kufor na SUV alebo hatchbackoch (sportsbackoch), kde je kufor vysoko. Ľudia, nepredpokladám, že máte viac než 60 rokov. :-)
Neriešte to. Nedáva to zmysel na sedanoch. E60 má úchyty vo vnútornej strane na zatvorenie kufra - tu sa nezašpiníte :-P

Nielen starí ľudia môžu mať problémy... Čo keď vyberáš nákup z auta, máš plné ruky a cheš zavrieť kufor alebo máš pri sebe malé dieťa, v jednej ruke nákup, v druhej decko a ako zatvoríš kufor? A k tomu zašpineniu sa, keď mám niečo v ruke, málokedy sa mi podari zatvoriť kufor tým úchytom, takže väčšinou musím kufor "doraziť" zvonku, takže styku s vonkajškom karosérie sa nevyhnem... :?

voMacK napísal:

Pozeral som posledný cenník, ktorý som mal k E60 k dispozícii (český cenník z 09-2009) a môj návod k autu a asi fakt sa elektrické zatváranie kufra u E60 vôbec nerobilo (elektrické zatvárenie 5. dverí je popísané len u E61), čo ma celkom prekvapuje.... F10 to už v príplatkovej výbave má.

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Pondelok, 9. Januára 2012, 17:27

bruno75 napísal:

Nielen starí ľudia môžu mať problémy... Čo keď vyberáš nákup z auta, máš plné ruky a cheš zavrieť kufor alebo máš pri sebe malé dieťa, v jednej ruke nákup, v druhej decko a ako zatvoríš kufor? A k tomu zašpineniu sa, keď mám niečo v ruke, málokedy sa mi podari zatvoriť kufor tým úchytom, takže väčšinou musím kufor "doraziť" zvonku, takže styku s vonkajškom karosérie sa nevyhnem... :?

Pozeral som posledný cenník, ktorý som mal k E60 k dispozícii (český cenník z 09-2009) a môj návod k autu a asi fakt sa elektrické zatváranie kufra u E60 vôbec nerobilo (elektrické zatvárenie 5. dverí je popísané len u E61), čo ma celkom prekvapuje.... F10 to už v príplatkovej výbave má.

Jasné, ale decko položím do sedačky, nákup hodím do kufra a zavriem. Starí nemajú iné možnosti.
Všetky tieto "bells-and-whistles" vecičky zvyšujú cenu auta. Kde sú tie časy kedy bmw bol volant-pedále-páka a parádne jazdné vlastnosti. Dnes už tam natrepu všetko a ešte nám nieje dosť. :-)

bruno75

Pondelok, 9. Januára 2012, 18:10

MateX3 napísal:
Jasné, ale decko položím do sedačky, nákup hodím do kufra a zavriem. Starí nemajú iné možnosti.
Všetky tieto "bells-and-whistles" vecičky zvyšujú cenu auta. Kde sú tie časy kedy bmw bol volant-pedále-páka a parádne jazdné vlastnosti. Dnes už tam natrepu všetko a ešte nám nieje dosť. :-)

Nebudeme sa tu vadiť o tom, kedy alebo pre koho je táto funkcia potrebná.... :roll:
Mne skôr ide o to, že keď malo moje auto nákupnú cenu povedzme 70.000 EUR (dajme tomu), tak od neho očakávam aj podobné "blbinky" (zvlášt keď konkurencia ich bežne montuje). Pokiaľ sa nemýlim, BMW patrí medzi svetovú špičku okrem iného aj v zavádzaní inovatívnych techniológií prispievajúcich (tiež) ku komfortu auta - a nechá si za to slušne zaplatiť. Neviem, prečo by sa malo zavádzanie takýchto vecí odmietať.
Väčšina z nás má tie autá z druhej ruky a výbavu si neojednávala podľa seba, takže niektorí ani nemusia vedieť čo sa dalo doobjednať a čo nie. Diskutovať o tom, čo kto má v aute, ako mu to slúži a čo si vie vylepšiť je celkom prirodzené. Myslím, že aj na to je toto fórum určené. Dúfam, že sa v tom nemýlim.... :D
Inak, všetci vieme, že dnes sú niektoré BMW na zábavu, vyblbnutie sa a jazdu na hrane (najlepšie po okruhu) a iné BMW na luxusné povozenie sa, komfort a príjemnú rýchlu jazdu so športovým nádychom. E60 je podľa mňa skôr ten druhý prípad. Samozrejme má výborné jazdné vlastnosti, ale je to predsa len iný typ auta (pre iného zákazníka) než povedzme nejaké coupé.
Myslím, že napr. u M3 (ktoré radím do prvej skupiny) by automatické zatváranie kufra nikto neriešil.

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 9. Januára 2012, 18:45

tiez si myslim, ze taketo blbinky by mali byt v aute tohto typu [e60] samozrejmostou...ked uz nie kvoli nam...tak kvoli urodzenym nemeckym pankom, co si tie auta kupuju ako fongel nove. Ono, kebyze som nejaky Hans a vyjebem za auto 60 tacov a potom ho s tazkou hlavou strelim nejakemu slovakovi za dvacku [napr mne :mrgreen: ], tak cakam, ze mi to auto bude sluzit k maximalnemu pohodliu a bude mi vyvazat moju ctenu nacisticku prdel :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

bruno75

Pondelok, 9. Januára 2012, 23:29

Vomack: :thumbup: :bmwball: :D :mrgreen:

buy-10
Autor témy

Utorok, 10. Januára 2012, 08:22

voMack: tak to si teda FAKT ze zabil \:D/ :thumbup: :thumbup: =D> :mrgreen: :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných