... všetko o BMW ...
nikolasnelly napísal:Zdravím chalani! Potreboval by pomoc, rady!? Mám Bmw e60, 530d, 160kw, r.2005. Môj problém spočíva asi v prevodovke, za studena cítiť vibrácie, trasnie, ani to presne opísať neviem. Tiež aj pri zohriati motora, ale už nie tak intenzívne! Tiež počuť taký čudný dunivý hlas pri šlapnutí plynu, hlavne pri jemnom pridávaní a uberaní plynu. Tie vibrácie,trasenie či ako by som to opísal, cítiť hlavne a sú tesne po preradeniach! No nie vždy! Auto je po výmene všetkých filtrov, termostatov, aj výmenník, po výmene separátora, tiež po vymene perv.oleja a filtra... Preraďuje veľmi pekne a hladko, skoro vôbec necítiť, len tie vibrácie, trasenie!?? Môže to byť hydromenič? Ďakujem za každú radu, pomoc!
nikolasnelly napísal:Zdravím chalani! Potreboval by pomoc, rady!? Mám Bmw e60, 530d, 160kw, r.2005. Môj problém spočíva asi v prevodovke, za studena cítiť vibrácie, trasnie, ani to presne opísať neviem. Tiež aj pri zohriati motora, ale už nie tak intenzívne! Tiež počuť taký čudný dunivý hlas pri šlapnutí plynu, hlavne pri jemnom pridávaní a uberaní plynu. Tie vibrácie,trasenie či ako by som to opísal, cítiť hlavne a sú tesne po preradeniach! No nie vždy! Auto je po výmene všetkých filtrov, termostatov, aj výmenník, po výmene separátora, tiež po vymene perv.oleja a filtra... Preraďuje veľmi pekne a hladko, skoro vôbec necítiť, len tie vibrácie, trasenie!?? Môže to byť hydromenič? Ďakujem za každú radu, pomoc!
jo jo viem čo popisuješ - tie vybrácie a dunenie. Ževraj ide o prekluz, asi máme podobný problém vid môj príspevok. Skôr vôľa na hriadeliach, alebo mechatronika, selenoidy už neudržia tlak.
a hydromenič - ževraj skáču otážky hore dole ked je špatný.
ale nie som odborník, ale moju si zrepasujem asi sám, nevidím natom nič zložité, ak teda dobre poskladám olejové čerpadloa lamely
airbone napísal:Ale mne to robí iba za tepla, ja si myslím že je mechanický problém v prevodovke.Chyba monitorovania prevodov prave robi to vypadnutie do N za jazdy. Je to vada mechatroniky, nie prevodovky samotnej. Prevodvky ZF su velmi robustne a vydrzia hodne, najvacsi problem je prave ten mechatronik, ten sa serie najviac a on ma na tom zasluhu ze odvali aj samotnu prevodovku. Do opravy mechatroniky by som sa sam nepustal, vyzaduje to trochu viac ako len nadsenca s chutou pustat sa do takychto veci. Osobne by som to riesil vymenou za cely kus ktory je zregenerovany, da sa zohnat za prijatelnu cenu a je istota ze presiel profi opravou ktora zahrna vystupny test na specialnej stolici. Menic by som poslal taktiez do opravy na regeneraciu a prevodovku by som skusil rozobrat aj sam, samozrejme keby som nato mal priestor, cas a chut.