... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Mato35d
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Angel eyes fade off efekt

Štvrtok, 21. Marca 2013, 09:35

Caute chalani,

riesil to tu niekto na e60tke? (princip cinnosti a zapojenia je jasny)
Mna by skorej zaujimalo, ked EA -ckami tecie cca 2 Ampere pri 24roch watoch (na oboch EA,moj pripad) ci to zvladne ten ztmievaci modul co ztmieva aj interierove svetla (Basic body module).

Viete niekto kde sa nachadza 12V a farebne znacenie kabla,v prvej polohe kluca? nejaky kabel co ide z CAS?

Diky.
Mato.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Re: Angel eyes fade off efekt

Štvrtok, 21. Marca 2013, 09:47

Mato35d napísal:
Caute chalani,

riesil to tu niekto na e60tke? (princip cinnosti a zapojenia je jasny)
Mna by skorej zaujimalo, ked EA -ckami tecie cca 2 Ampere pri 24roch watoch (na oboch EA,moj pripad) ci to zvladne ten ztmievaci modul co ztmieva aj interierove svetla (Basic body module).

Viete niekto kde sa nachadza 12V a farebne znacenie kabla,v prvej polohe kluca? nejaky kabel co ide z CAS?

Diky.
Mato.

ja som myslel, ze to je standard, cize standardne je to iba u LCI? Asi by som neriskoval to zapajat na ten modul, mozno tak vystupom z neho riadit tranzistor alebo co :)

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 21. Marca 2013, 10:21

presne ako píše kolega.....bmw je dost citlivé na nejaké také home made upravy.....teoreticky by sa to dalo urobit z interierového osvetlenia a oddelit diodami......

kružkami je označené interierové osvetlenie pri zamknutí a odomknutí......
Prílohy
light.JPG
light.JPG (86.74 KiB) 1918 zobrazení
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PeqpeK

Štvrtok, 21. Marca 2013, 11:22

TT-SIMIK napísal:
presne ako píše kolega.....bmw je dost citlivé na nejaké také home made upravy.....teoreticky by sa to dalo urobit z interierového osvetlenia a oddelit diodami......

kružkami je označené interierové osvetlenie pri zamknutí a odomknutí......

pan asi nebude elektrikar, co? :)

diodami urcite ne, dioda prepusta prud v jednom smere, to je jej hlavna vlastnost - prud by sa stale odoberal cize toto ucite ne

alfi666

Štvrtok, 21. Marca 2013, 11:28

Simik to napisal dobre... ked das na obe vetvy (teda na vetvu od origo AE + vetvu od interieroveho osvetlenia) diodu tak tie dve diody navzajom zabrania tomu, aby jeden modul pustal elektrinu do druheho.

Spravit sa to da, mal som to tak na E46, E60 je elektronicky komplikovanejsia, ale toto by slo spravit aj napriek tomu.
Da sa ale nakodovat, aby sa rozsvietili AE ked otvoris auto (akurat sa nestmievaju) .. takze vacsinou to staci.

PS: ked ti staci len stmievanie a rozsvecovanie plynule nepotrebujes, tak daj paralelne k AE nejaky kondenzator a bude to stmievat ;) Samozrejme treba dat diodu tiez, aby kondenzator nepustal prud naspat do modulu.
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

PeqpeK

Štvrtok, 21. Marca 2013, 11:36

alfi666 napísal:
Simik to napisal dobre... ked das na obe vetvy (teda na vetvu od origo AE + vetvu od interieroveho osvetlenia) diodu tak tie dve diody navzajom zabrania tomu, aby jeden modul pustal elektrinu do druheho.

ochranis tym modul, ale tym nevyriesis to, ze budes mat v obvode pre vnutorne osvetlenie dalsie dva spotrebice, cim stupne poziadavka na vystupny vykon z toho obvodu...dalo by sa to ale vyriesit ak by v interieri pozapajal LED, ktore su mensimi zrutmi, tym padom by vytvorili vykonovu rezervu pre tie AE ziarovky
v pripade kedy su AE rozsvietene ich modulom (alebo co to je), tak by to malo byt OK

mozno to pojde aj ked to tak zapoji (mozno kratko, mozno dlhsie), to vsetko zalezi aku vykonovu rezervu ma ten obvod interieroveho osvetlenia

alfi666

Štvrtok, 21. Marca 2013, 11:49

Jasne, suhlasim, odber sa zvysi :) .. ja som mal na E46 tiez interierove LED, takze mi to v pohode fungovalo. AE som mal CCFL a tie zrali dost.

Ked ma namiesto AE tiez nejake 5W diody, tak by som to tak tragicky nevidel. Samozrejme vymenit interierove za LED urcite pomoze.

Mato35d
Autor témy

Štvrtok, 21. Marca 2013, 12:44

Presne tak to chcem napojit ako ukazuje Simik,to znamena ze lava strana osvetlenia noh bude lava EA 12W ,prava strana osvetlenia noh prava EA 12W.

Cele to napojit pri Light module a na orginal kabelaz EA cez diody,chcem tam dat aj relatko aby mi to neblikalo jak u kolotocarov ked budem nastupovat a

vystupovat pri vypnutych svetlach.

Hladam teraz 12V v prvej polohe kluca...predpokladam ze 15WUP je len impulz a nie stalych 12V.

No a aby som casom neodpalil ztmievaci modul asi zrusim svietnie noh aj ked sa mi to nepozdava aj tak 12W na vetvu....

Hm... mate nejaky napad?

TT-SIMIK

Štvrtok, 21. Marca 2013, 12:54

pán opravil prvy vysavač,pračku, mixer ked mal 14 rokov.....))))) teraz po 19 rokoch, ked vyrástol(zostarol) opravuje bmw...... :mrgreen: :mrgreen: :wink: :wink:

sorry zabudol som že nemaš led,lebo ja mám,tak som nejak na to pozabudol....ale tych 20w navyše z AE nieje až taky problém,neviem či niekto niekedy počital,aky maju odber original osvetlenie interieru......vyše 100watt som napočital...v sedme až 140watt cca...už si nepametam...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

PeqpeK

Štvrtok, 21. Marca 2013, 13:03

TT-SIMIK napísal:
pán opravil prvy vysavač,pračku, mixer ked mal 14 rokov.....))))) teraz po 19 rokoch, ked vyrástol(zostarol) opravuje bmw...... :mrgreen: :mrgreen: :wink: :wink:

sorry zabudol som že nemaš led,lebo ja mám,tak som nejak na to pozabudol....ale tych 20w navyše z AE nieje až taky problém,neviem či niekto niekedy počital,aky maju odber original osvetlenie interieru......vyše 100watt som napočital...v sedme až 140watt cca...už si nepametam...

pan je teda este mlady pan :) ja som od 12 skladal pocitace, od 14 nejaka amaterska elektronika ako zosilnovace a tak :)
idelane by bolo najst k tomu modulu nejaky datasheet a tam to zistit, par ludi si dorabalo licht paket a zapajalo to na stavajuce osvetlenie interieru, takze ak auto s licht aj bez licht paketu pouzivaju ten isty modul, malo by to byt safe
ale pre pokoj duse by som aj tak aspon dovnutra dal LED (bo nechcel by som platit potom novy modul kvoli takemuto jemnemu zanedbaniu) :)

Mato35d
Autor témy

Štvrtok, 21. Marca 2013, 14:03

Kto ze to nema LED EA?

Tych 12V v prvej polohe...vieme,kde sa nachadza?

alfi666

Štvrtok, 21. Marca 2013, 14:17

Inak, taketo moduly sa bezne nevypaluju, takze z buraciek to kupis za par eur ;) .. kludne by som to riskol len s tymi oddelovacimi diodami ;)

PeqpeK

Štvrtok, 21. Marca 2013, 16:52

Mato35d napísal:
Kto ze to nema LED EA?

Tych 12V v prvej polohe...vieme,kde sa nachadza?

ja som hovoril o LED v interieri, nie v AE (btw. nie je to EA, ale AE - angel eyes alebo inak volane aj halo rings)
ale ak ma pamat neklame, v nonLCI modeloch boli slabsie AE ziarovky vsak?

nieco som ti nasiel tu:
http://forums.5series.net/diy-do-yourse ... car-98826/
treba byt registrovany aby si mohol stiahnut tu prilohu, takisto je tam aj odpoved na otazku odkial potiahnut +12 - zo zapalovaca :)
since the constant 12V only engages when the ignition is on, you could actually run a seperate wire (let's say the cigarette lighter) to the one connected in the footwell with a diode and then the AE's would basically become your DRL's. but you would have to splice a diode between the cigarette lighter and the one connected to the footwell. or if you don't want the illumination on unlocking just run it straight from the cig lighter to the AE's.

uzivatel nigxdoof tam popisuje aj ako ma spraveny fade in aj fadeout ;)

Mato35d
Autor témy

Štvrtok, 21. Marca 2013, 22:37

Takze dnes som to nahodil s diodami zatial bez relatka...ale...

Pri vypnutom motore: zapnem iba parkovacky ok,otvorim dvere ok.

Pri nastartovanom motore: pri zapnuti parkovaciek ok,ale ked otvorim dvere AE ako keby preblikovali (jemne blikanie,mihotanie,ktore vidno...dedukujem,ze to sposobuje nastartovany motor,kedze iba vtedy to robi.

Moze to byt tym,ze tam chyba zapojeny minusovy kable od interieroveho svetla a nastartovany chod sposobuje rusive napatie ktore sa namoduluje do AE ?

Robi to niekomu?

TT-SIMIK

Piatok, 22. Marca 2013, 13:45

V AE máš obyčajne žiarovky(original) tie ti blikaju???
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných