... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Re: aky olej? preplach alebo nie?

Sobota, 22. Februára 2014, 21:47

vladoslavo napísal:
kurva chlapi, citam nielen tuto olejovu diskusiu, ale aj ine olejove diskusie, a stale som z toho vacsi chuj....aky mam teda davat olej? bmw ci nejaky castrol? menim kazdych cca 20tis km.... ? ](*,)

chuj je z toho asi kazdy... urcite jazyky tvrdia ze edge 5w 30, sli 5w 30, magnatec 5w 30, bmw 5w 30, bmw 0w 30 je jedno a to iste... a dokonca ako isty svedok co pracoval v castrol-e, potom presedlal do mobil1 mi hovoril "ked si bmw objednavalo u nas olej, tak nasi technici zrovna co mali po ruke (myslel tym 200l kanister, do ktoreho sa capoval oil) jeden kanister mal nalepku bmw 5w 30 a druhy kanister mu podaval mal nalepku bmw 0w 30... hmmm... tak, o tom si moze urobit nazor kazdy sam
teraz ma napadlo co si este spominam, mi odpovedali na otazku, ked som sa pytal, ci 30000km interval u long olejoch doporucuju...
odpoved: (pousmial sa) "znackove oleje" su dimenzovane pri prerusovanej prevadzke na 50000 km a pri nepretrzitej prevadzke (laboratorne testy) 100000km, my si nemozeme dovolit, aby sa nieco stalo s motorom kvoli oleju... znackove oleje maju omnoho vyssi potencial ako ho vyuziva koncovy uzivatel.... zabaleny olej ma dobu trvanlivosti 6 rokov a akonahle sa otvori a naleje do auta, uz len 2 roky, i ked clovek najazdi malo km
toto su debaty na nekonecno asi ako o cirkvi a ci boh existuje...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 22. Februára 2014, 22:13

To o tych vydrzach oleja je taka blbost,ze kto to aj vypustil z ust..:))By som ho chcel vidiet ci mu zena prazi doma snicle na starom oleji,ked uz pri druhej varke je prepaleny....:))

Ale spet k olejom,nema vyznam sa o tom nejak moc bavit,lebo ten povie to,ten zas ono....vela veci povie prax,dam jeden priklad s mojej vlastnej skusenosti!Do svoje E46 som lial 4roky Castrol magnatec 5w40,auto mi zralo na vymenu 2-3L oleja,po tych 4 rokoch a dalsich 6tich predtym som nedal na castrol dopustit,chranil som znacku ako vlastnu,po 4rokoch v bmw som kupil olej 5w40 bmw,pouzival som ho dalsie 3roky,auto mi na vymenu nezozralo viac ako 3-5dcl,tod prax...ja sa vzdy riadim tym co zazijem,vyskusam,vidim na vlastne oci..:)))

Co sa tyka vydrze oleja,,tak v kamione vydrzia oleje 50000km,ale kamion toci 1500otacok,keby tolko tocilo bmw,tak menime olej raz za 50000km.....

Na vlastne oci som videl par krat v bmw,ako ide z motora vazelina pri vypustani a to nebolo raz,to boli auta servisovane tak,ze olej sa nemenil,len dolieval pri nejakom odpusteni.....tak ci tak treba menit olej pri 15000km najazde a kto si tam uz co naleje je jeho vec..:)))Ja do servisovanycb aut lejem origo bmw olej a ked som v automotive na vlastne oci videl ako panko v koseli capuje olej castrol z 100L sudu do zajebanych krhliciek,na olej na ktory mam nakup keby chcem 5,50€/L a predavaju ho za 29€/L tak uz radsej nehovorim nic:::))))

Peace & Love & Sex & Bmw = wonderfull world
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Sobota, 22. Februára 2014, 22:32

opisk napísal:
zdravim pani,

mam e61 2.0d 120kw, EDF prec, chip, 200tkm. kupene v nemecku v lete pri 183tkm... servisovane v autorizovanom...
a teraz otazka, treba mi menit olej. takze ma hlavne zaujim ci mam riesit vymenu preplachom alebo nie. a aky olej mam dat? kludne si priplatim za kvalitu.. dik

ziadny preplach neni nutny. kup kvalitny olej a men po 10-15 000 km

temy o olejoch su fakt ako konspiracne teorie o mimozemstanoch :mrgreen:
osobne som do vsetkeho(auta aj motorky) doteraz lial shell, ziadny problem
teraz som zacal davat mobil1 do auta, malo by to byt to iste, alebo este lepsie ako shell
tym castrolom/bmw olejom moc neverim, nedaval by som

ale je to ako s nabozenstvami, kazdy veri tomu svojmu :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných