... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

BrunoSoprano
Autor témy

530d 160kw A/T do prevádzkovej teploty 75st nedobíja

Pondelok, 14. Decembra 2015, 18:05

Zdravím.
Auto ráno naštartujem dobíja na 15,0V , pri teplote motora 30stupnov cca po 5minútach na volnobehu vypadne dobíjanie a nedobíja až zrazu naskočí pri prevádzkovej teplote 75 stupnov. Nedávno bol robený soft dpf off. inak sa nič iné neaktualizovalo. Poldla logiky by to mal byť vadný regulátor v alternátore,ale prečo naskočí dobíjanie presne zakaždým pri teplote 75stupnov.? pri 74ešte nedobíja a pri 75 už dobíja ,ako keby ho presne pri tej teplote niečo aktivovalo a dovtedy bolo dobíjanie neaktívne. ked prekročí teplotu 75stuonovmň, dobíja už neustále bez pretávky si drží dobíjanie drží si hodnotu 14,5-15voltov . Robí to tak zakaždým ráno ked naštartujem auto. Stretol sa už niekto s takou záhadou?

VĎAKA

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: 530d 160kw A/T do prevádzkovej teploty 75st nedobíja

Pondelok, 14. Decembra 2015, 19:17

Kto ti robil soft???
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

BrunoSoprano
Autor témy

Streda, 16. Decembra 2015, 19:26

TT-SIMIK napísal:
Kto ti robil soft???

bývalý majitel to uhradil u Martina Greňa z BB kraju to robil,ten čo má 535d s manuálnou prevodovkou,zo zrazou ho možno poznáš. Kamošovi tiež prerábal 530dA na manuálnu prevodovku a nahrával aj soft na dpf of. je možné,že by bol zlý soft?

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 18. Decembra 2015, 01:32

BrunoSoprano napísal:

bývalý majitel to uhradil u Martina Greňa z BB kraju to robil,ten čo má 535d s manuálnou prevodovkou,zo zrazou ho možno poznáš. Kamošovi tiež prerábal 530dA na manuálnu prevodovku a nahrával aj soft na dpf of. je možné,že by bol zlý soft?

Podla toho co uvadzas je tajomstvo zahady uplne jednoduche: Ujo Martin Greno to asi dojebal. Evidentne tam je dojebane nieco v software....

BrunoSoprano
Autor témy

Piatok, 18. Decembra 2015, 13:59

airbone napísal:

Podla toho co uvadzas je tajomstvo zahady uplne jednoduche: Ujo Martin Greno to asi dojebal. Evidentne tam je dojebane nieco v software....

nedalo by sa to odhaliť tak že by som jednoducho napojil voltmeter na + pod kapotou motora alebo napriamo na alternátor + a o matku tlmiča kostru - ,vtedy by malo logicky dobíjať cca 14V aj ked palubné napätie bude ukazovať na palubnom menu 12V. A ked bude alternátor napriamo ukazovať tiež len 12Voltov ako palubné napätie ,tak by mal byť alternátor alebo regulátor alternátora zlý? A ked bude alternátor ukazovať 14V a palubné napätie 12V tak je zlý soft? Ktorý modul má na starosti zmenu tohto napätia,lebo dosť možné že to bolo zlé už pre kúpou auta, lebo aj oranžové obočie.diody horné v predných vsvetlách. hned od kúpy,keď zapnem parkovacie svetlá pred naštartovaním svietia a keď zasa po naštartovaní ,ked ich zapnem tak svietia tak slabo o polovicu menej ,na jednej strane auta niekedy vypadnú všetky a svietoa iba3 diody slabučku.ako keby tam bolo prepätie, a niečo ochraňovalo Ledky,lebo palubné napätie ukazuje niekedy až 15,3V ,ale väčšinou sa to drží presne na 15V .

VĎAKA

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 21. Decembra 2015, 22:07

Ak to este nie je vyriesene, rad tam nahram na original konkretneho auta a bude jasne, ci to robil soft. Nik nie je neomylny, ani ja, a kedze kazde taketo auto robim rucne cislo po cisle, mohla sa stat chyba, nevylucujem. No zda sa mi to trochu nepravdepodobne ze prave jednine a zaroven prve z dajme tomu 50 by robilo tento problem a vsetky ostatne nic podobne nikdy nerobili...
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

BrunoSoprano
Autor témy

Utorok, 22. Decembra 2015, 14:55

Lewelboss napísal:
Ak to este nie je vyriesene, rad tam nahram na original konkretneho auta a bude jasne, ci to robil soft. Nik nie je neomylny, ani ja, a kedze kazde taketo auto robim rucne cislo po cisle, mohla sa stat chyba, nevylucujem. No zda sa mi to trochu nepravdepodobne ze prave jednine a zaroven prve z dajme tomu 50 by robilo tento problem a vsetky ostatne nic podobne nikdy nerobili...

ešte som sa k tomu nedostal Maťko, zmerám to a potom ti dám vedieť,ale pochybujem že by to bolo v softe,kamošovi čo si to robil to funguje bezproblémovo,podla mna ten regulátor bude zlý.

xerix
Auto: BMW 330D
Kraj: Nitriansky

Utorok, 22. Decembra 2015, 20:04

Jasne treba sa vyhovorit na soft :D
Na 99% to bude alternator. Mal som podobny problem, auto nedobijalo za studena, po ohriati zacalo ( zistil som to az ked som zacal v zime jazdit kratke trasy)
Asi po mesiaci mu preplo uplne, a zacal dobijat 18V, tak hned von, repas a problem bol vyrieseny.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných