... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Prody
Autor témy
Auto: E61 LCI 530D xd 11/7
Kraj: Košický

4x4 system and DCS failure

Utorok, 12. Novembra 2024, 14:25

Zdravim, presne tento problem som na fore nenasiel.
Sporadicky (2-3 krat) mi tuto chybu uz vyhodilo po tom, co autom zacalo jemen trhat (styl idzem nejdzem), stratilo vykon a hodilo prevodovku do N a auto vyplo. Vyhodilo na displayi chybu 4x4 and DCS failure.
Carly diagnosti ukazala 3EED - DDE: Power management, closed-circuit current violation, ak si dobre pamatam.
Po nastartovani som znova siel dalej bez problemov a to po par sekundach.
Pripisoval som to moznemu kolisaniu napatia, starej baterke.

Baterka (po 7mich rokoch+udaje zo starej nizsie) sla nova, nakodoval som novu (kupil som presne tu istu) cez carly, aby ju spravne dobijalo auto.

Po nejakom case a po jazde cca 5km ma znova vyplo, tak som auto odstavil. Na dalsi den, ked som chcel auto dostat domov, tak zase nejaky usek bez problemov, az na stupani mi zacalo ako keby dusit auto a znova vyplo motor. Ku klasickej hlaske 4x4 .... pribudla aj increased emissions.
Carly ukazalo 2 chyby:
6E62 - DSC: Brake-air flap, plausibility
A849 - SZL: Steering-column switch, cruise control
Otocil som sa a siel som miernejsim kopcom a rovnomerne domov (samozrejme nic na displaji, bez chyb).

Zacal som studovat fora a nasiel som toto. Chlapik opisuje tie iste symptomy a problem s poskodenou kabelazou, co ide k ventilu regulácie tlaku v systéme Common-Rail. Teda som dal dole kryt motora a aj moj biely kablik bol, sice velmi malo, ale poskodeny - izolacia (vid obrazok nizsie)
Zaizoloval som to zatial iba paskou a zatial nejakcyh 7 km bez problemov. Moze poskodena izolacia sposobovat taketo problemy?
Z Ista a INPA mam iba vysledky, kde som este dodatocne odpajal baterku, cize mozu byt skreslujuce. Dnes po prvych km s zaizolovanym kablom som diagnostiku este nerobil
Obrázok
Udaje zo starej baterky pred vymenou:
Obrázok

juro xd
Auto: BMW 530xD,F11
Kraj: Nitriansky

Re: 4x4 system and DCS failure

Utorok, 12. Novembra 2024, 18:46

Tie kabliky mám na E61 predrané aj ja. Ale takýto problém my nerobili. Opieraju sa o plastový kryt motora,ktorý je nevodivý.

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Sobota, 23. Novembra 2024, 18:43

sleduj ako ti nabija baterku, ci ju nabija, ake mas napetie - ale pochybujem, ze problem bude tuna
szl pise chybu a tam bude tvoj probelm 4kolky a stabilizacie, ale preco, to je otazka na ktoru treba prist. ak to bude znova posekavat, skus vypnut stabilizaciu, ci sekanie prestane. ako dalsiu vec, skusil by som pozriet, ako su dotiahnute sruby na kolesach, nemusis momentakom, len ci ich nemas odkrutene, aj to som mal na jednej e90 kde sme hodinu vymyslali, preco nam hadze stabilizacka chybu
ked skus si pozriet aj uhly natocenia na tom szl, ci idu pekne zaradom, alebo ti to skoci z -400 zrazu na 200 napriklad. proste skus nejak postupne vylucovat co to asi nieje. popripade kedy sa to deje si odsleduj
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Prody
Autor témy
Auto: E61 LCI 530D xd 11/7
Kraj: Košický

Utorok, 28. Januára 2025, 19:24

Zdravim, tak problem uz nemam. Ten kablik na foto saa zaizoloval. Ale nemyslim, ze toto vyriesilo moj problem.
Neslo mi pred "opravou" ovladaci panel na vodicovej strane ani vyhrievanie sedaciek. Je asi vadny motorcek v lavom spataku. Odpojilo sa to asi vo dverach a zacalo vsetko fungovat, teda vyhrievanie, ovladaci panel. A auto uz cca 3k km bez jedineho naznaku problemu.
KAzdopadne dakujem za rady.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní