... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

ketxup
Autor témy
Auto: BMW 525D Touring E61
Kraj: Žilinský

Zmena IRIS na 4:3 Board

Utorok, 24. Decembra 2013, 13:06

Ahojte, idem sa opýtať skúsenejších, ako najvhodnejšie zmeniť starý IRIS za 4:3 Board. Monitor, radio modul, video modul, gps jednotku už mám. Kabeláž už tiež som zohnal, dúfam že je komplet, len nastal problém čo s čím pospájať a hlavne chcel by som to pred začatím výmeny odskúšať, tak akým spôsobom je tam riešené napájanie a čo je potrebné zapojiť aby sa dalo ešte mimo auta odskúšať. Uvítal by som ak by ste mi upresnili aké konektory sú potrebné a kde sa to napája zo starej kabeláže na novú. Veľmi pekne ďakujem za každé info.

PetoK

Re: Zmena IRIS na 4:3 Board

Utorok, 24. Decembra 2013, 15:42

Nevies komu treba volat ? 8)

ketxup
Autor témy
Auto: BMW 525D Touring E61

Streda, 25. Decembra 2013, 18:25

PetoK napísal:
Nevies komu treba volat ? 8)

To vieš, ja som ako malé decko - nová hračka tak som to chcel aspoň odskúšať a skontrolovať či je všetko potrebné. Nech sa nerozoberie pol auta a príde sa nato, že zbytočná robota, lebo niečo nebude funkčné. Board a ostatné veci sú z kamošovej totálky, a tam sa to už po búračke nedalo odskúšať.

Užívateľov profilový obrázok
tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 26. Decembra 2013, 19:58

Tak ak to máš komplet tak keď všetko pripojíš na správne miesto myslím pomýliť sa nedá nakoľko tie konektory sú po zväzkoch a ešte sú aj farebne označené. V kocke na jednom konci kabeláže je veľký zväzok do kufra a to: Konktor rádia a to buď Old generation s oblými pinmi alebo New generation s plchými ten ide do BM54 alebo BM24 podľa toho ktorú máš tam sú ešte dva malé 12 pinové konektory to je súčasť jedného veľkého, Potom sú tam bordový 18 pin a modrý 18 pin tie idú do MKx neveiem akú máš 1,2,3 alebo 4 potom v ďalšom zväzku zase modrý a biely 18 pin to ide do TV modulu ak ho máš. Potom ešte proprípade malý 3 pin pre CD changer.

V predu do monitoru idú len dva konektory modrý a biely tie sú osamote na opačnom konci kábla to sú 12 pinové. Ak máš strašne novú kabeláž rozumej koniec 2002/2003 tak pri tých 12 pinových bude ešte 3 pin pre AUX vyvedený pod prístrojovku.

Zvyšok čo nezapojíš tak to je napájanie mal by ti ostať jeden kábel a poistku teda +12V. Jeden s očkom na zem (GND) a jeden do prístrojovky pre I-bus aby to celé komunikovalo so zvyškom auta. Poprípade ešte nejaké koaxiály ale tie pre skúšku mimo auta netreba.

Peťo správne píše treba to dať niekomu kto to pozná presne lebo tých verzí a výbav je mnoho aby si to nepoplietol alebo ak veľmi chceš pofoť tú kabeláž ako celok aj po konektoroch a potom budeme vedieť viac :wink:

Pripájam pdf retrofit.
Prílohy
E39_Navi_retrofit.pdf
(1.21 MiB) 76 stiahnutí
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 26. Decembra 2013, 22:11

Caw Tommy
Pises ze tie posledne mali pri monitore aj aux!
Kde by to malo byt vyvedene presne?
Ja mam top hifi s mk4 kou 8 mesiac 2002
vdaka

Užívateľov profilový obrázok
tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 26. Decembra 2013, 22:29

Caw no neviem či to akurát nie je od 9/2002 ja mám 5/2002 a nemal som to. Ale k veci je to vyvedené presne za Board Monitorom ako troj pinový konektor originál AMP pre BMW. K tomu je oficiálna retrofit kabeláž má asi 1m a ide do odkladacej skrinky. Aby si nemusel rozoberať zbytočne Board Monitor pozri sa vzadu ty už máš BM54 teda na ňu na ten malý 12 pin konktor či tam máš zapojené piny pre AUX myslím že to je ten smerom von z auta nie do kufra a je to 3,4,10. Ak nie sú zapojené tak to vyvedené pravdepodobe nemáš ale vieš si to zapojiť lebo mne na 5/2002 to ide :D prikladám nejaké info pre teba

PINOUT: http://www.xoutpost.com/attachments/nav ... 4-bm54.jpg
GENUINE RETROFIT: http://images.esellerpro.com/2493/I/534 ... NNECT1.jpg
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných