... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

suchtoxxl
Autor témy
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

zla viskospojka tds? vyriesene

Pondelok, 21. Februára 2011, 15:22

Zdravim.Vcera som sa dozvedel,zevraj vrtula na chladenie by sa nemala tocit ked je auto studene,dnes som to skusal a po 9tich hodinach stania na zime,sa vrtula zacala tocit hned po nastartovani.Tu som sa dozvedel,ze niektory ludia to robia tak,ze tu viskospojku akoze zavaria a preto sa toci stale s motorom,mne ale pri zhasnutom motore ide docela lahko tocit.Auto sa neprehrieva,nezda sa mi ani ze by sa neako dlho zohrievalo(na dizla),teplotu drzi stale na rovnako,nechladne/neprehriava sa ani pri rychlej jazde po dialnici,ani v kolone ani pri pomalej jazde.Je ta viskospojka zla?Je to problem vymenit doma?
Dakujem
Naposledy upravil/-a suchtoxxl v Pondelok, 21. Februára 2011, 19:40, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
S.a.L.L.y
Auto: BMW 535i E34
Kraj: Košický

Re: zla viskospojka tds?

Pondelok, 21. Februára 2011, 15:39

no tak ta vrtuľa by sa mala točiť stale pomocou remeňa od remenice na kľukovke, na visko spojke by mal byť bimetalický pliešok ktorý by mal vrtuľu roztočiť rychlejšie iba ked nanňo pôsobí väčšie teplo od chladiča, aspoň môj názor :D
BMW E34 535i - ex
AUDI A4 B5 1.9 TDI 85kW PD

Obrázok

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 21. Februára 2011, 16:06

ano, pretaca sa stale, ale relativne pomaly, teoreticky by sla zastavit rukou, v praxi to vsak nikomu neodporucam :P

suchtoxxl
Autor témy

Pondelok, 21. Februára 2011, 17:35

na ceskom fore som nasiel,taku vec,ze sem-tam treba precistit aj medzi chladicmi,tak som to kukol,a bolo tam neurekom bordelu,odporucam kazdemu vycistit.ale spat k veci:tak som to pozeral blizsie a nove poznatky:cim je motor chladnejsi,tym sa ta vrtula tazsie otaca(neda sa roztocit,hned stoji).a toci sa mi presne podla otacok motora,roztaca sa hned ako chyti motor,zastane hned ako zhasnem.a skusal som ju zastavit takym makkym plastom,a neni sance,toci sa to jako keby to bolo napevno.Pozeral som to na otcovom IVECU,a jemu sa pri polozohriatom motore naprazdno tocila uplne lahucko,a po nastartovani sa tocila pomalicky,nezavisle od otacok.Cize je ta viskospojka podla mna zla.Ale aj tak poprosim vas nazor.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 21. Februára 2011, 17:40

keď máš studený vypnutý motor tak sa musí voľne otáčať, keď naštartuješ tak sa dá zastaviť rukou alebo tam strčíš nejaké noviny, keď ide z tuha tak je zadretá
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

suchtoxxl
Autor témy

Re: zla viskospojka tds? vyriesene

Pondelok, 21. Februára 2011, 19:44

vyriesene,viskospojku mam dobru.vycital som na ceskom bmwfore,ze ked je motor uplne studeny,tak prve 1-3 minuty,ide vrtula priamo z motorom,potom povoli a toci sa pomalicky,da sa zastavit.Vyskusal som a naozaj to tak funguje..

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Re: zla viskospojka tds? vyriesene

Pondelok, 21. Februára 2011, 21:55

naštartuješ studený motor a hneď vypneš, vrtuľa sa zotrvačnosťou točí aj keď motor už stojí
keď vypneš motor zohriaty na prevádzkovú teplotu (ručička teploty v strede) vrtuľa zastaví spolu s motorom, keď sa točí ďalej je zlá
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných