... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

SROsystem
Autor témy
Auto: BMW e39
Kraj: Zahraničie

výmena za 2DIN

Nedeľa, 24. Marca 2013, 12:54

Zdravím,nevie niekto ako uviest 2 DIN radio sony do provozu v e39,po pripojení svieti,ladí ale neprenáša zvuk,problém asi CAN-bus

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: výmena za 2DIN

Nedeľa, 24. Marca 2013, 14:22

Aký máš soundsystem ? obyč / HiFi / Top Hifi DSP ?

SROsystem
Autor témy

Nedeľa, 24. Marca 2013, 19:19

System ani neviem,v predných dverách su tri reprá,v zadnom plate su dve a pod platom asi subwofer,v kufru na ľavo cd changer a zrejme zosilovač,rádio s kazeťakom bez navigácie,dakujem za správu

SROsystem
Autor témy

Pondelok, 25. Marca 2013, 10:06

Zdravím,takže dneska som si nechal zistit výbavu a je tam radio BMW Professional RDS,CD menič 6 diskov,Hi-Fi system profesionální DSP,palubní počítač,radio som kupil sony Xplod XAV-601 BT,ďakujem za Vaše reakcie,Tibor

SROsystem
Autor témy

Pondelok, 25. Marca 2013, 16:39

Tak som dneska pátral a objednal som jakési adaptéry,som zvedavý či si s tým poradia.

http://www.autoprofi.cz/bmw/autohifi/ka ... -id-7.html

http://www.autoprofi.cz/nespecifikovano ... ord=2+1009

Užívateľov profilový obrázok
airbrushdoc
Auto: BMW E39 530D
Kraj: Košický

Utorok, 26. Marca 2013, 09:53

no v predu je to skor informacno ovladaci panel, samotne radio je v zadu pri CD-menici, ma to oznacenie BM54, a ide z neho sada kablov, na reproduktory, na CD menic atd. takze v podstate zapajas jedno radoi pred dalsie radio, treba hladat redukcie urcene pre BMW, chcelo by to radio BM54 s tamad vybrat a obist ho, treba troska porozmyslat ako? viem ze su redukcie ktore to umoznuju ale nemam osobnu skusenost, robil som len bypass povodneho zosilnovaca v tom radiu
tu je zapojenie pinov toho radia

http://www.e46fanatics.de/attachments/c ... nout-b.jpg

je tam vystup na repraky, takze potrebujes svoj vystup z noveho radia dostat sem
Môj airbrush blog

Obrázok

airbrushdoc

Utorok, 26. Marca 2013, 09:58

tie redukcie co si dal by mohli toto poriesit, len skontroluj aka je koncovka u teba, lebo su dva druhy s okruhlymi pinmi a plochymi
co som dal odkaz su tam ploche, ale cez googla najdes aj s okruhlymi, aby si nekupil inu redukciu, ktora je dobra ale nie do tvojho auta
Môj airbrush blog

Obrázok

PetoK

Utorok, 26. Marca 2013, 10:00

Ak tam mas DSP zosik tak to nerozbehas... musis tam mat aspon MID panel aby si ten amp mal cim ovladat. Ten posiela po ibuse datove telegramy a to je nutne uz len kvoli regulacii hlasitosti a dalsich funkcii v DSP amp.

airbrushdoc

Utorok, 26. Marca 2013, 10:14

hej, to znamena ze bude musiet napojit svoje vystupy priamo na repraky a povodny zosik odpojit

su su rozdiely medzi koncovkami, musis proste potiahnut 8kablov do zadu a napojit na tie kable ktore idu na repraky, a odpojit BM54 (24) od napajania a tak isto zosik ak ho tam mas
http://www.xoutpost.com/electronics/nav ... -unit.html

alebo tahat nanovo kable k reprakom co je lepsie lebo mozes dat lepsie kable, povodne su dost tenucke, ale je tu viacej roboty
Môj airbrush blog

Obrázok

SROsystem
Autor témy

Utorok, 26. Marca 2013, 12:10

Ďakujem za prínosné informácie,zajtra mi dorazia tie redukcie tak uvidím čo to bude či nebude robiť,eště ma napadlo hoďiť MID panel do kastlíku a z něho dopojiť neorigo rádio,inak už som zmierený s poslednou možnosťou a to je vykuchať a naťahať novou kabeláž,to by som už potom uvažoval nad imlantáciou zesáku pro repro v aute a zesáku pro tubu.
Každopádně podám hlásenie ako to dopadlo,možno budem musieť zneužiť služby niektorých z Vás pokiaľ budete mať záujem a prijateľnú cenu,s pozdravom Tibor

PetoK

Utorok, 26. Marca 2013, 12:17

Presne takto som to robil v jednom aute, MID panel sme schovali do kastlíka, aby sa dal ovládať DSP amp, ten by bolo škoda vyhodiť. Nastavila sa tam nejaká default max hlasitosť, režim DSP a potom už všetko ostatné išlo z nového rádia, v tom prípade to bol 1DIN Pioneer... problém je že ten DSP koncák má iba stereo vstup, tzn. nedalo sa tam priamo regulovať fader, iba cez MID v kastlíku. Každopádne to hralo špičkovo... :thumbup:

SROsystem
Autor témy

Sobota, 30. Marca 2013, 10:11

Tak redukcie na k....,PetoK nemal by si záujem zprovozniť mi to 8),vidím že to máš v malíčku,keď tak mi pošli jak dlho to trvá a koľko by to stálo,a samozrejme kedy máš čas

PetoK

Sobota, 30. Marca 2013, 18:22

Odkial si ?

SROsystem
Autor témy

Pondelok, 1. Apríla 2013, 20:24

ahoj,ostravsko,ale došiel by som

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných