Sobota, 15. Novembra 2014, 16:05
Díky hoši, nechcel som sa hrať, išlo mi len o pozretie, či nie sú v nádrži piliny. Piliny tam nie sú, som kľudnejší. No rozpíšem sa, prečo som to pozeral.
Cca 10 tis km dozadu som naposledy pozeral korekčné dávky vstrekov, všetko super, jediný horší vstrek mal hodnoty okolo 0,3 až 0,4. Konkrétne 6ka. Včera pri ceste z roboty som naštartoval studené auto, nič sa nedeje, prejdem 2 križovatky, teplota vody v cca polke modrého a pri zastavení na červenej zrazu trasenie celého auta. Dosť výrazné. Zvuk motora normálny, otáčky tiež, žiaden dym. Odparkujem na najbližšom parkovisku, vypnem zapnem a trasenie je preč. No nedá mi to, pozriem cez INPU chyby, nič, potom korekcie a skoro som odpadol. Studený motor, bežne na studeno mali vstreky vyššie hodnoty okolo 1,2 a podobne, veď to má 300 tis. No korekcia na 6ke okolo 5,0.
Došiel som teda k priateľke, cestou sa to zlepšovalo, až nakoniec na teplom motore boli korekcie normálne okolo 0,2 a iba na 2 vstrekoch boli 0,8. Samozrejme to už potom netriaslo.
Dnes ráno som to vyskúšal opäť, auto na studeno štart normálny, žiaden dym, trasenie nikde. Opäť som ho trocha zohrial a pri cca polke modrého políčka to na voľnobehu opäť triaslo. Tak som to odviezol naspäť, korekcie samozrejme na studeno rovnaké, že 6ty vstrekovač mal cez 5. Tak som kukol do nádrže, tam bez pilín, tipujem že cca 20 min po jazde by tam tie piliny s radosťou plávali.
A teraz čo ďalej. Vymeniť čisto len 6ty vstrekovač? M57 s EU3 normou sa nemusí zapisovať vstrek do RJ že? Ako zistiť na istotu, že je to len ten jeden vstrekovač? Skočím aj k Simikovi ale pochybujem že mi povie niečo viac, keďže korekcie mu budú ukazovať to isté. Prikladám aj obrázky všetkých akčných členov, všetko v norme až na ten jeden vstrekovač. Môžem mať nový Bosch za 230€ alebo repas za 180€. Či skúsiť test s prepadmi? Ale ak náhodou ští do valca, tak mi to neprezradí nič.
Jo a posledné 2 nádrže som tankoval slovenskú naftu, ešte je tam cca 50 litrov z toho druhého tankovania. Dovtedy posledných 15 tis len rakúska nafta, predtým 140tis len slovenská nafta. Žeby tá slovenská nafta tomu vstrekovaču naozaj pomohla?
A posledná otázka, potrebujem s tým autom prejsť domov cca 80 km, pri normálnej jazde sa nič nedeje, ak sa zohreje, ani pri voľnobehu to netrasie, no nechcem moc riskovať. Pomôže VIF, ak tomu nalejem a tak prídem domov či je to zajedno?
-
Prílohy
-

- Nafta v nádrži, bez pilín
-

-

-

-

-

- Korekcie pri studenom čerstvo naštartovanom motore, 6ka ukazuje 5 aj dáke drobné
-

- Korekcie pri teplom motore
Nur Original ist Legal.