Pondelok, 11. Júla 2016, 23:51
Absolutne nerozumiem slovnemu spojeniu LPG a e39... nechapem ucel tohto zariadenia, ani vyznam....
Dovolim povedat k tejto teme tolko:
Kto si kupi 18 rocnu benzinovu 5er , a chce do nej davat LPG. je to magor na entu.
Vysvetlenie je jednoduche: tieto 15-20 rocne vozidla mozu byt v akomkolvek stave, stale vyzaduju udrzbu ktora nie je lacna. To znamena, o take auto sa treba neustale starat a mat aj nejaky balik penazi na jeho udrzbu. Cim je starsie, tym si bude pytat viac.... bez ohladu nato v akom stave sa auto nadobudne....
Takze pohonne hmoty su ta najposlednejsia vec kde sa da setrit.
Teda ak si nejaky chumaj ktory najazdi posratych 7-10tkm za rok ide kupit E39 s rozpoctom 3000eur, lebo na drahsie auto nema a na zaklade toho by hned chcel do auta sukat plyn, pretoze chce ihned setrit, nech sa nato radsej vyserie, a nech si za tolko kupi skoda citigo. Tu mam teraz pozicianu z pozicovne a zerie to v meste 5.5L a mimo mesto 3.9L. Paradne vozenie, skoro ako na e39, akurat okolo seba nemate taku hrbu plechov.....
E39 a E38 sa dostava do pozicie, ze tieto auta uz bud stagnuju na cene, alebo budu na nej stupat. Taketo auto si kupi uz len kajnsmetke ako vikendovku, ktory ho ulozi do garaze, bude si ho neustale opravovat a sukat do neho prachy a hlavne bude na to mat financne zazemie. Takyto clovek sa pri udrzbe tohto vozidla moze z vysoka vysrat na taku malichernost ako je o tretinu nizsia spotreba.
Takze posobit to velmi komicky, ked si clovek za posledne peniaze kupi E39 a za este poslednejsie da do neho namontovat problematicky splynovac.... Ale ked dojde na kupu pneumatik alebo brzd, tak pojde kupit najlacnejsie nankang, linglong, alebo kupi brzdy z ciny znacky meyle, lebo na originalne nema prostriedky....
Je to velm komicka situacia.
Takze plati zakon, ze kto nema na to aby uzivil danne auto na benzine, rozhodne nema uz duplom nato, aby ho uzivil na ostatnych prevadzkovych nakladoch tak ako sa patri.
Ked som mal e60 545i, vela mojich kolegov sa vypytovalo ze preco do toho nedam plyn.... Dodnes nechapem tejto otazke aky mala zmysel. Kazdeho zaujima len spotreba, ale to ze som do toho nasukal tisice eur na udrzbe, to nikoho netrapilo. Tak som im povedal, ze by som bol najstastnejsi uzivatel BMW ak by moje auto zralo 25L/100km, ale za podmienky zeby na nom nic ostatne netrebalo riesit.... Takuto zmluvu by som uzavral ihned rovno aj s diablom......