No chlapi, treba mať čepelku (nôž) ak máte úplkne staré tesnenie ako ja tak ani to netreba. Plochý šrobovák a pokiaľ ste fyzicky slabo zdatný tak nejaký tenký kľúč ja som používal kľúč 5ku samizdá.
Začnite to rozoberať tými krajným bočnými tie idú vždy jednoduchšie (na to horné asi nebudete mať nervy) mne sa podarilo z tých rohov uvaliť tú gumu hneď, ak máte lepšie tesnenie tak tie rohy rozrežte čepelkou a plochým šrobovákom pomalinky vylamujte gumu von (bacha na to aby ste sa zapierali o železo nie o sklo!) tie bočné pôjdu fakt ľahko, keď kúsok vytiahnete už len rukou vytrhnete celé až do konca, na druhej strane to isté.
Horné tesnenie to je katastrofa, spočiatku to asi nepôjde vôbec ale potom hej, takisto šrobovákom pmaly po centimetroch vylamovať a je to vonku... povysávať zvyšky gumy a utrieť handerkou špinu a vodu ak sa tam nejaká dostala.
Nové tesnenie zasa začínajte od krajov.. najskôr len ten koniec zasuňte tam dole do tej lišty v ktorej sú aj stierače. A podľa toho si zmerajte ako hlboko treba ísť (aby roh toho nového tesnenia sedel s rohom skla.
Najskôr dovnútra zasúňte vždy VNÚTORNÚ stranu tesnenia...a potom tú vonkajšiu zasúvajte.. tie bočné sa budú dať v kľude aj rukou, ale tie horné sa nedá... musel som to len hrubou silou nastoknúť. A ten kľúč k tomu, keď už budete mať bočné tesnenie tam tak tým kľúčom prejdite po tej vonkajšej strany aby tesnenie sadlo presne tam kde má.
Pri tom hornom tesnení vám držím palce, to chce len nervy