... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
jozefvorisek
Auto: BMW 523i e39
Kraj: Trenčiansky

Re: Tesnenie čelného skla E-39

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 14:33

No chlapi, treba mať čepelku (nôž) ak máte úplkne staré tesnenie ako ja tak ani to netreba. Plochý šrobovák a pokiaľ ste fyzicky slabo zdatný tak nejaký tenký kľúč ja som používal kľúč 5ku samizdá.

Začnite to rozoberať tými krajným bočnými tie idú vždy jednoduchšie (na to horné asi nebudete mať nervy) mne sa podarilo z tých rohov uvaliť tú gumu hneď, ak máte lepšie tesnenie tak tie rohy rozrežte čepelkou a plochým šrobovákom pomalinky vylamujte gumu von (bacha na to aby ste sa zapierali o železo nie o sklo!) tie bočné pôjdu fakt ľahko, keď kúsok vytiahnete už len rukou vytrhnete celé až do konca, na druhej strane to isté.
Horné tesnenie to je katastrofa, spočiatku to asi nepôjde vôbec ale potom hej, takisto šrobovákom pmaly po centimetroch vylamovať a je to vonku... povysávať zvyšky gumy a utrieť handerkou špinu a vodu ak sa tam nejaká dostala.
Nové tesnenie zasa začínajte od krajov.. najskôr len ten koniec zasuňte tam dole do tej lišty v ktorej sú aj stierače. A podľa toho si zmerajte ako hlboko treba ísť (aby roh toho nového tesnenia sedel s rohom skla.
Najskôr dovnútra zasúňte vždy VNÚTORNÚ stranu tesnenia...a potom tú vonkajšiu zasúvajte.. tie bočné sa budú dať v kľude aj rukou, ale tie horné sa nedá... musel som to len hrubou silou nastoknúť. A ten kľúč k tomu, keď už budete mať bočné tesnenie tam tak tým kľúčom prejdite po tej vonkajšej strany aby tesnenie sadlo presne tam kde má.
Pri tom hornom tesnení vám držím palce, to chce len nervy :thumbup:
Obrázok
BMW 523i = Príbeh

Stefo1248
Auto: paraolimpiada
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 21:05

Tesnenie ,pracujem v autoskle a vola sa to bauset alebo po vašom tesnenie:) zajdite do najblizšieho poriadneho autoskla a tam vam ho predaju,mame ho aj mi bezne skladom,mozno by ste sa dohodli ze vam ho tam aj vymenia.
Audi TT Quattro 260ps
Ex:E39 530ia lpg
Ex:E46 328 ci lpg
Ex:Bmw R1150R
Ex:E46 320D 200ps

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 16. Decembra 2012, 15:39

Chlapy a da sa to tesnenie odtial vybrat aj bez poskodenia pripadne da sa vyrezat okno bez poskodenia toho tesnenia??? Nedavno som mal celne okno menene a tesnenie je "nove"... diky

Stefo1248
Auto: paraolimpiada

Pondelok, 17. Decembra 2012, 20:15

Okno sa da vyrezat bez poškodenia,ale tesnenie zachraniš iba ak ti dobre nalepili okno a musiš ho vytiahnut osobitne len rukami jemne.Alebo sa da okno ešte vyrezat aj od vnutra,potom ho zachraniš.
Audi TT Quattro 260ps
Ex:E39 530ia lpg
Ex:E46 328 ci lpg
Ex:Bmw R1150R
Ex:E46 320D 200ps

jony
Auto: E70

Streda, 26. Decembra 2012, 14:27

Pišta ale na e 39 ho nezachrani aj kebyze chce musi ist nove a sklo musi ist von,inak to nejde,ak to chce mat poriadne
BB-ZV KLUB

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 10. Marca 2013, 20:44

Tak nakoniec to tesnenie islo pekne von, ale ono je vystuzene nejakych plechom, alebo drotom a ked som ho vybral tak sa aj pokrcilo, ale podarilo sa mi to dat do povodneho stavu na okno... Dal som to robit jednemu chlapovi co s ty bezne robi a ten saso mi okno nalepil bez toho tesnenia... ](*,) ](*,) ](*,) Teraz je to lepidlo roztlacene zarovno skla, myslite ze tam nove tesnenie dostanem? Ak by som orezal lepidlo? ide ma j****t ](*,)

Turtles
Auto: e65 FL, 730i
Kraj: Nitriansky

Piatok, 5. Septembra 2014, 20:01

Len napisem ze som sa bol nato tesnenie pytat v AUTOPRIMA a chceli zato 28€, na kolko som mal cestu do RIJA BAVARIA NR tak som sa rovno spytal aj tam a za 27€ komplet cize kes tak kludne aj z BMW mozete objednavat a mate istotu.Zajtra idem nato tak hadam to bude dobre vymenene

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných