... všetko o BMW ...
Grom napísal:Ahojte, mam presne tento isty problem E39 530D 142kw a neviem si s tym dat rady... Neviem ci je takato teplota normalna ale osobne sa mi to zda viac ako by mala byt. EGR termostat ani cele EGR v aute nemam. V aute je uz 4ty termostat (vsetky sa chovaju rovnako - 2x BEHR, 1x povodny neviem znacku, 1xGATES), druhy chladic, visca off - nahradena el. spinanymi vrtulami pri 93 a 96y druhy snimac teploty. Pri jazde obcou je teplota 93-95 ako nahle prudko pridam alebo dialnica tak ide 96-101. Pri jazde z kopca so zaradenou rychlostou bez pridaneho plinu krasne 89-90. Pred rokom som menil vodnu pumpu DOLZ. Pred mesiacom robena Hlava. Webasto je v aute a funguje.Ahojte
Trochu to tu oživím. 2 týždne dozadu mi praskol chladič a začal tiecť. Auto nevyvarilo ani som ho neprehrial. Po výmene mám ale dosť vysokú prevádzkovú teplotu. V skrytom menu je pri ustálenej kľudnej jazde 96 stupňov, pri kopcoch alebo aj razantnejšej akcelerácii po rovine sa rýchlo vyšplhá až na 99-101 a následne postupne klesne na 96. Zdá sa mi to veľa. So starým chladičom som mal bežnú teplotu 91-93 málokedy vybehla na 97. Kde môže byť problém? Hadice sú štandardne natlakované, tak ako vždy bývali. Auto E39 525DA
ALAS napísal:Toto nie je vobec problem, je to odskusane..Problem by som videl v tej el. vrtuli, to spinanie mas nastavene pomerne vysoko, kdezto visco spojka bezi v podstate stale.