... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
DERFO318
Autor témy
Auto: BMW E36 1.8i
Kraj: Žilinský

TEčIE DO E 39

Sobota, 4. Septembra 2010, 18:26

PORADTE po daždoch mam vždy mokro až kaluže pod nohami zadnych sedadiel vlastne pod koberčekmi a neviem prist na to odkial to môže byt jedna sa o e 39 520i r.v.98
ex bmw e36 1.8i limo
ex bmw e39 2.0 limo
Bmw e36 1.8i limo

miso-nz
Auto: bmw e39 2,5 tds
Kraj: Nitriansky

Re: TEčIE DO E 39

Sobota, 4. Septembra 2010, 18:32

nazdar... a mas siber? lebo ak ano tak ja som mal taky isty problem a robilo my to koli tomu ze som mal upchaty odtok na siber vyriesilo to jedno ocelove lanko...

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Sobota, 4. Septembra 2010, 18:55

Použi funkciu hľadať. Je tu o tom pisaneho dosť veľa..... Tečie ti cez zadne dvere, treba rozobrat a precistit odtok zadnych dveri, a nanovo prelepiť to strieborne tesnenie dverí. Ccca 30min práce. http://www.louv.tv/cars/m5/leakydoor/ tu si pozri prečo tam tečie, určite budeš mať mokré tapacíra dverí
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

slacker
Auto: E39 530dA
Kraj: Bratislavský

Sobota, 4. Septembra 2010, 19:12

Ano su tu aspon 2-3 temy presne o tomto probleme. Ten link bohuzial uz dlhsiu dobu nefunguje. Ale tiez mi to nedavno riesili v servise. Aspon som im vedel povedat, kde maju hladat. Aj ked sa mi nezdalo, ze to bude cez dvere, kedze viac mokry bol stred auta ako kraj pri dverach, ale bolo to presne ono.

lionlion
Auto: E90 325d

Sobota, 4. Septembra 2010, 19:34

Na 100% ti to tecie cez zadne dvere. Ked das dole tapacir tak je tam nalepena, aspon by mala byt nalepena taka pena (vecsina aut ma foliu). Tu penu treba poriadne dokola prelepit este raz. Ja som najprv skusal klasicke silikony, rozne ale nedrzalo lebo silikon sam o sebe nedokazal podrzat tu penu kym sam nevytvrde. Super sa mi osvedcil silikon cierny urceny na lepenie autoskla, je sice trochu drahsi ale je s tym pokoj a uz to nikdy tiect nebude a ked som to zalepil tak pre istotu som nastiahol este jednu vrztvu po hrane tej peny a prstom to rozotrel az k plechu. A este jedna vec, tu "zuvacku" co to drzi povodne, treba odstranit.

Ak je to ten problem, urob to tak ako som pisal a predidez zbytocnym stresom. Ja som to rozoberal tyzden hore dole a vzdy skusal nieco ine, a uz ma to nebavilo.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 20:34

mozem len potvrdit, je to to nestastne tesnenie v dverach. Menil som ho na svojej byvalej e39 3x. To cierne hovno co vam predaju v BMW tam nedavat! Nema dlhu zivotnost. Ja som to nakoniec a navzdy prilepil nejakym bielym tmelom na vane a drzalo to ako das. Koberce zozadu treba ponadvihovat, popodkladat, aby v nich vyschol ten filc, ktory napije litre vody... Zadny sedak a prahy musia von, potom nadvihnut a popodkladat s niecim nech to dycha pod kobercami, za par dni vyschnu. Inac to zacne hnit a smrdiet......

lionlion
Auto: E90 325d

Nedeľa, 5. Septembra 2010, 21:14

pravda ako vravi airbone, treba to poriadne vysusit. Mne to tieklo len trochu takze interier mi velmi nestihol namoknut, ale zato spodok tapaciru pri tom svetielku sa mi skoro rozpadol, normalne tam huby rastly. Nakoniec som vysusil a ponatieral laminatom aby sa spevnil.

A vzdy som sa cudoval ze preco mam prahove listy mokre, preco mam niekedy vodu na gumach pod nohami, a hlavne odkial sa siril ten hnilobny zapach, a to boli tie huby co rastly s tapaciru.

Je to choroba vsetkych e39 ktore mali rozoberane dvere (napr. kvoli foliam)

DERFO318
Autor témy
Auto: BMW E36 1.8i
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 12. Septembra 2010, 07:43

CHlapi všetkym dik za rady pomohlo , bolo tam niekolko druhov hub ,bordelu a čo ja viem , to tesnenie bolo uplne oddelene od dveri
ex bmw e36 1.8i limo
ex bmw e39 2.0 limo
Bmw e36 1.8i limo

Gorgi

Nedeľa, 12. Júna 2011, 19:11

Ja som dnes zistil ze mam mokru skvrnu pod nohami, ale len pod vodicom nikde inde. A zda sa mi ze ta skvrna sa tvori teda zacina od rohu dveri ako je ten stupak na nohu (tam de sa da vylozit lava noha). No neviem ci je to z dazda, alebo z klimy.
Riesil uz niekto taketo nieco ? Viete mi poradit ?

Gorgi

Pondelok, 13. Júna 2011, 11:13

No takze predbezny odhad je taky ze mi zle odvadza vodu z klimy, a tecie mi cast do kabiny.
Da sa to nejak utesnit na ,,kolene" alebo lepsie dat spravit niekomu kto sa vyzna ?

Gorgi

Nedeľa, 19. Júna 2011, 10:33

Takze po vcerajsom dazdi som sa na 100% ujistil ze mi do auta zateka ... cize klimou to asi nebude.
KOnkretne miesto co som rukou skusal, tak za pedalmi bol koberec uz mokry, neviete niekto odkial tadial by to mohlo zatekat ?
Mal s tym uz niekto problem ? nejake napady, postrehy chalani ? PLS [-o<

depressman

Nedeľa, 19. Júna 2011, 12:13

rozober predne dveere, precisti odpadove kanaliky, zalep poriadne strieborne tesnenie

Gorgi

Nedeľa, 19. Júna 2011, 13:54

depressman napísal:
rozober predne dveere, precisti odpadove kanaliky, zalep poriadne strieborne tesnenie

Mam to v plane, len niesom si isty ci to je tym. Ako mas ten stupak na lavu nohu tak nad nim som citil vlhkost, mam take podozrenie ze to tecie niekde z tesnenia medzi celnym a kapotou ... Ked zozeniem tu lepiacu pasku z bawarie pustim sa do tych dveri a ked to nepomoze tak neviem co spravim ](*,)

depressman

Pondelok, 20. Júna 2011, 09:36

Gorgi napísal:

Mam to v plane, len niesom si isty ci to je tym. Ako mas ten stupak na lavu nohu tak nad nim som citil vlhkost, mam take podozrenie ze to tecie niekde z tesnenia medzi celnym a kapotou ... Ked zozeniem tu lepiacu pasku z bawarie pustim sa do tych dveri a ked to nepomoze tak neviem co spravim ](*,)

Podla mna ti to tecie cez predne dvere, pasku ti ziadnu netreba, maximalne si kup patex pasku, treba len vycistit odpadove kanaliky, pozri ci vo svetle v prednych dverach nemas vodu

Gorgi

Utorok, 21. Júna 2011, 08:38

No bol som teraz skusit jednu vec co som videl na YT, lial som na dvere vodu a odtekala pekne tym kanalikom co je zo spodu, ani kvapka nesla pomimo, len tym kanalikom.Takze si nemyslim ze by bol upchaty nejakym bordelom :-k
Cez spodne celne tesnenie sa nemoze dostavat voda do kabiny ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní