... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

tiborko1983
Autor témy

SVETLA E39 PORADTE

Sobota, 6. Septembra 2008, 22:22

AHOJTE VSETCI PORADTE. MAM E39 PRED SL. A CHCEM SA SPYTAT CI BY TAM PASOVALI SVETLA PO SL. TYKA SA TO PREDNYCH AJ ZADNYCH SVETIEL.
TIBORKO1983

BMWpositiv

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 04:54

...čo je to SL??? :shock: :shock: :shock:

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 07:17

skor myslim ze to malo byt FL ako FaceLift
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

tiborko1983
Autor témy

FL

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 09:21

ano ano chlapci malo to byt FL pomylil sim sa
TIBORKO1983

WhiteE39

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 13:04

Zadne by nemal byt problem ale predne si niesom isty
E39 - 525 tds

Obrázok http://www.epro.sk

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 18:32

praveze zadne su problem.. musel klampiar zasahovat.. mathess by mohol o tom rozpravat..
predne su menej problemove

tiborko1983
Autor témy

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 20:24

ale da sa to???? ja by som chcel vymenit iba sklicka lebo mam take zasle ako keby zakuchane alebo poradte ako sa to da vycistit
TIBORKO1983

VLADKY242

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 20:43

Však kup nove v štyle po fl :wink: a nemaš problem

mathesss

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 22:50

coWon napísal:
praveze zadne su problem.. musel klampiar zasahovat.. mathess by mohol o tom rozpravat..
predne su menej problemove

:D tak to by som mohol..
Predné idú bez problémov. Musíš si ale kupiť adaptačnu sadu aby si tie svetla zapojil. s cenou by som ťa fakt klamal ale zdá sa mi že to bolo niečo nad 2000,-. Stačí vytiahnuť staré svetlá daš sadu, napojíš nové a je to v pohodke.
Zo zadnými je to problém. Otvory na svetla pred FL su iné, ako na modeli po facelifte. Musíš vybrať staré svetlá von. Navštíviť šikovného klampiara ktorý ti výbúcha hlbší otvor a a zv§čší ti otvor. Potom ti musí navŕtať nové diery na šróby od svetiel, pretože vzdialenosť úchytov je ina ako na starých svetlách. Samozrejme potrebuješ znova ďalšiu adaptačnu sadu. tá vyšla tuším 1600,-.
Ako ďalší problém je to, že v pôvodných zadných svetlách boli dve žiarovky ktoré nahradíš novými svetlami v ktorých sú svetlovody s diódami. Díoda ma v porovnaní so žiarovkou nulový odber, čo znamená že lichtmodul sa nebude kamarátiť. Na palubovke ti bude vyhadzovať že máš vypálené žiarovky v zadných svetlách, aj napriek tomu že ti nové svetlá budú úplne v pohodke svietiť. Budeš mať inak nežiadaný efekt, ktorý ti budú zavidieť mnohý tuningmajistri :D :D
Tým že je oklamaný licht modul ti vznikne na zadných svetlách stroboskop :D Keď naštartuješ auto a nechaš vypnuté svetlá tak ti zadné svetlá na striedačku blikajú. Musíš teda jazdiť stále so zapnutými parkovačkami alebo pustenými svetlami, pokial nechceš blikať na cestách=)
Dúfam že som ťa neodradil, je to síce dosť peňazí a roboty ale výsledný efekt určite stojí za to. Neváhal by som a pustil by som sa do toho určite znova, kebyže mám ešte raz 5ku, ktorá je bez faceliftu, pretože sa to auto doslova zmení.
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

GOOSE
Auto: BMW E34 525i

Pondelok, 8. Septembra 2008, 07:40

S tými zadnymi svetlami to ide aj jednoduchsie.

Na Ebay som videl svetla co sedeli bez uprav na predface ale mali poface look.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Pondelok, 8. Septembra 2008, 07:53

ale origo je origo 8)

vedel som ze sa mathess chyti na tuto temu :wink:

tiborko1983
Autor témy

svetla FL

Pondelok, 8. Septembra 2008, 09:36

dakujem chlapci pouvazujem
TIBORKO1983

pysta

Pondelok, 8. Septembra 2008, 12:43

Ako niekto spominal, origo je origo. Osobne nechapem nac to vsetci prerabaju na "kvazi FL" ked je ajtak kazdemu jasne a prvy pohlad ze to FL nieje, plus je stym spojenych X problemov na ktore sa pak casto kasle. A ako vidim, asi som jediny ktoremu sa VFL vozy (v dobrom stave samozrejme) lubia viac nez FL ... ? :)

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Pondelok, 8. Septembra 2008, 13:10

pysta napísal:
Ako niekto spominal, origo je origo. Osobne nechapem nac to vsetci prerabaju na "kvazi FL" ked je ajtak kazdemu jasne a prvy pohlad ze to FL nieje, plus je stym spojenych X problemov na ktore sa pak casto kasle. A ako vidim, asi som jediny ktoremu sa VFL vozy (v dobrom stave samozrejme) lubia viac nez FL ... ? :)

Asi preto, že sa im páči FL ale ho nemajú... :lol: :roll:
Jednoducho FL vyzerá modernejšie a prečo kupovať o niečo novšie BMW keď je človek spokojný s tým čo má...
A áno, origo je origo ale nie vždy musí byť len origo aby dobre bolo. :lol:

PS: keď je full prerábka z predFL na FL, tak Ťa chcem vidieť ako to na prvý pohľad spoznáš...
PS2: zakážme doktorom lifting, odsávanie tuku atď, veď pysta nechápe načo to je dobré... :lol:

PEACE

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

pysta

Pondelok, 8. Septembra 2008, 13:42

LuCKy napísal:
Asi preto, že sa im páči FL ale ho nemajú... :lol: :roll:
Jednoducho FL vyzerá modernejšie a prečo kupovať o niečo novšie BMW keď je človek spokojný s tým čo má...
A áno, origo je origo ale nie vždy musí byť len origo aby dobre bolo. :lol:

PS: keď je full prerábka z predFL na FL, tak Ťa chcem vidieť ako to na prvý pohľad spoznáš...
PS2: zakážme doktorom lifting, odsávanie tuku atď, veď pysta nechápe načo to je dobré... :lol:

PEACE

LuCKy

Ale no, zas prekrucat moje slova nemusis. Je to cisto moj nazor na FLmaniu.
PS: ukaz mi kto ma riadne spravenu full prerabku ;)
PS2: aj o umelych kozach si myslis ze su lepsie nez origo?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných