... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

veverka
Autor témy
Auto: E39 525 tds
Kraj: Bratislavský

startovanie e39 252tds + mechanik v BA

Pondelok, 9. Januára 2012, 17:12

Zdravim,

snažila som sa nájsť podobný problém ako mam ja, ale nenašla som nič podobné. Takže mam dotaz:
- asi 3krat sa mi stalo, keď bolo auto studene, potočím klúčik, zhasne žhavenie a keď chcem naštartovať, tak nič .. motor ani netočí, proste nič, iba cvaknutie a ticho ... Keď to urobím druhýkrat, nažhavím a naštartujem, tak chytí na prvý šup .. potom už to neurobí ...
Máte nejaké typy, čo to može byť? #-o
žhaviče boli menené pred rokom, baterka tiež pred rokom, ... 8-[

A ešte potrebujem radu: nejaký šikovný mechanik na BMW v BA? alebo blízkom okolí? :-"

Vrela vďaka, Miška

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Re: startovanie e39 252tds + mechanik v BA

Pondelok, 9. Januára 2012, 22:35

veverka napísal:
Zdravim,

snažila som sa nájsť podobný problém ako mam ja, ale nenašla som nič podobné. Takže mam dotaz:
- asi 3krat sa mi stalo, keď bolo auto studene, potočím klúčik, zhasne žhavenie a keď chcem naštartovať, tak nič .. motor ani netočí, proste nič, iba cvaknutie a ticho ... Keď to urobím druhýkrat, nažhavím a naštartujem, tak chytí na prvý šup .. potom už to neurobí ...
Máte nejaké typy, čo to može byť? #-o
žhaviče boli menené pred rokom, baterka tiež pred rokom, ... 8-[

A ešte potrebujem radu: nejaký šikovný mechanik na BMW v BA? alebo blízkom okolí? :-"

Vrela vďaka, Miška

štartér alebo hlavný plusový kabel k nemu + skontroluj kostriaci kabel medzi motorom a karoseriou.
PS: mal som na mysli daj si to skontrolovať :wink:

veverka
Autor témy

Utorok, 10. Januára 2012, 17:03

luky2208 napísal:

štartér alebo hlavný plusový kabel k nemu + skontroluj kostriaci kabel medzi motorom a karoseriou.
PS: mal som na mysli daj si to skontrolovať :wink:

hmmmm tak starter napadol aj mna ako prve :roll: necham to omrknut, len este neviem komu :-k

Trucker151
Auto: 530d
Kraj: Košický

Utorok, 10. Januára 2012, 17:33

najskvor to bude ukostrovaci kabel lebo taky problem som mal aj ja treba dat silejši kabel lebo kabli rokmi starnu a stracaju vodivost

Užívateľov profilový obrázok
luky2208
Kraj: Prešovský

Streda, 11. Januára 2012, 11:08

Ten kostriaci kabel skontroluješ aj tak že zoberieš jeden štartovací kabel ktorý bežne niekto nosieva v kufri auta. Jeden štipec pripneš na mínus pol baterie a druhý koniec kablu niekam na motor na kovovu časť najlepšie nejaký hák alebo šrubu na hlave motora a skusiš zaštartovať. Ak to skočí bez problemov tak je to v tom kably ak nie tak rieš štartér.
PS:poprosím kompetentných nech jej zmenia to 252tds na spravnu motorizaciu :lol: inak otvoril som si tuto temu len kôli tomu "252" :mrgreen: som bol zvedavý dakujem.

veverka
Autor témy

Streda, 11. Januára 2012, 16:26

luky2208 napísal:
Ten kostriaci kabel skontroluješ aj tak že zoberieš jeden štartovací kabel ktorý bežne niekto nosieva v kufri auta. Jeden štipec pripneš na mínus pol baterie a druhý koniec kablu niekam na motor na kovovu časť najlepšie nejaký hák alebo šrubu na hlave motora a skusiš zaštartovať. Ak to skočí bez problemov tak je to v tom kably ak nie tak rieš štartér.
PS:poprosím kompetentných nech jej zmenia to 252tds na spravnu motorizaciu :lol: inak otvoril som si tuto temu len kôli tomu "252" :mrgreen: som bol zvedavý dakujem.

:lol: az teraz som si vsimla to 252 :lol: 8-[ stava sa no ....
mnoooo ok, tak skusim tie kable, si ich poziciam .. bo ja som zrovna ta, co ich v aute nema O:) :-"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných