... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Spodná gumová lišta dvier e39

Štvrtok, 25. Júla 2013, 12:18

Ľudia, už neviem kde v ETK to mám hľadať. Vie mi niekto poradiť, aké číslo majú tie cuplíky, čo držia spodnú gumovú lištu na každých dverách? A prípadne ako ich nedeštruktívne vybrať von, prípadne či sú to jednorázovky? Prípadne koľko stoja v BMW? Vďaka.
Nur Original ist Legal.

Impr
Kraj: Žilinský

Re: Spodná gumová lišta dvier e39

Štvrtok, 25. Júla 2013, 15:03

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Touring/Europe/530d-M57/LHD/A/2003/march/browse/vehicle_trim/mould_rock_panel_fender_door_covering/

Mne sa zda ze je to diel č.10
Driapal som ich von pred mesiacom len to nemam teraz pri sebe...
e39 Touring 530d Bi-Turbo
e46 m3
BY TURBO_BOT

Milosss
Autor témy

Štvrtok, 25. Júla 2013, 15:18

A z akého dôvodu? Lebo ja to potrebujem tú gumovú lištu, čo je po celej dĺžke spodku dverí dať von a potom zas naspäť a tie cuplíky neviem vybrať nedeštruktívne von a taktiež ak sú v dverách, nedokážem tú gumovú lištu na ne zapichnúť, nie je tam na to priestor.
Preto sa pýtam či ste s tým niečo robili?
Ale tá 10ina by to mohla byť veru. Teoreticky aj 9ina. Nevidím v nich rozdiel, len v dĺže, ale to neviem ktorej strany je to dĺžka.
Nur Original ist Legal.

Impr
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 25. Júla 2013, 16:49

mne za tou gumou zhnili dvere...ked som daval tu gumu dole ak si dobre pamatam, cupliky ostali na dverach a trcalo vlastne iba take Tcko na ktorom bola ta dierka v tej guma nastrcena (zalozil som jednu polovicu toho Tcka natiahol tu gumu aby sa zvacsila ta dierka a dostal dnu aj tu druhu stranu Tcka.)

Ak chces dostat tie cupliky von jedine zhodit tapec a dnu vo dverach ich zmacknut.

Samozrejme nie som si moc isty lebo to nemam pri sebe. Na novych dverach som tu gumu mal a na tych starych som ju na silu odsklbol lebo som chcel vidiet kde to zhnilo.

č.9 mi pride ze su tie cupliky ktore sa davaju do tej gumy pod dverove listy.
e39 Touring 530d Bi-Turbo
e46 m3
BY TURBO_BOT

Milosss
Autor témy

Štvrtok, 25. Júla 2013, 18:58

Presne preto to chcem na predných dverách zhodiť aj ja. Má to každá e39, len na niektorých to nie je vidno, ale hrdza pod tým tmelom je na každej e39 skrz vek.
Čiže ak si to dokázal dať naspäť tú gumu ak boli cuplíky na dverách, tak to musím spraviť aj ja a nebudem ich trhať von.
Dám dole gumu, spravím hrdzu a naspäť to tam nejako nahádžem.
Dík za radu.
Nur Original ist Legal.

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 25. Júla 2013, 23:23

Ja mam taky dojem, ze jeden o voze a druhy o koze. Milosss, Impr ti poslal link na oterove listy a ty nemyslis ty nahodou toto?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Touring/Europe/530d-M57/LHD/A/2003/march/browse/bodywork/door_weatherstrip_front/#03

pod tapcom to cierne gumove tesnenie pozdlz spodku dveri
BMW-528i-4DR-E39-INTERIOR-Door-Panel-Assembly.jpg
BMW-528i-4DR-E39-INTERIOR-Door-Panel-Assembly.jpg (38.05 KiB) 1052 zobrazení
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

Milosss
Autor témy

Piatok, 26. Júla 2013, 10:28

Áno presne to myslím, a presne to isté myslel aj tuto kolega.
Presne pod tým je zvar, ktorý je zatretý tmelom a pod tým tmelom je hrdza na každej e39ine. Len na niektorých to vylieza von a na niektorých ešte nie.
Iná guma na dverách, ktorá by bola nastoknutá na cuplíky asi ani nie je, ostatné gumy sú predsa lepené nie?
Oterové lišty zvonka dvier predsa nie sú na spodku dvier žiadne a už vonkoncom nie sú gumové.
Nur Original ist Legal.

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Sobota, 27. Júla 2013, 13:36

Sorry, bol som cez telefon a akosi som to zle precital. :oops: Mal som vonku aj oterove listy a aj to gumove vchodove tesnenie a v v tej gume je pre porovnanie ten cuplik mensi ako v oterovych, cize podla prveho obrazku by to malo byt c. 10. J som to normalne stlacil spicatymi blitzkami a vysklbol von. A neposkodil som ani jeden. Ale zasa urcite zalezi, v akom stave ich mas.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

revenge

Sobota, 27. Júla 2013, 17:48

robil som to pre tyzdnom koli naimpregnovaniu toho tesnenia a vycisteniu a islo to v pohode vytiahnut von ,tie nity ktore ostali vo dverach som tiez kliestami stlacil a vytiahol von.Nasledne ponahadzoval na listu a nacvakol naspat na dvere

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných