... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
xtreme
Autor témy
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

rj princip..

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 17:19

nazdarek.. potreboval by som vysvetlit princip riadiacej jednotky z e34 c.1.. tej co je pod sedackou..
ked ide jeden kablik dnu.. ako viem ktory vyjde von? blbo povedane, ale neviem si s tym rady.. na tej rj c.2 to pekne vidno, resp. da sa to prepipat kedze su vnutri same relatka... ale z tejto som mimo.. navyse ani neviem ci a ako sa da rozobrat.. :-k ](*,)
Prílohy
MTg5OTkyX3A=.png
MTg5OTkyX3A=.png (26.56 KiB) 1291 zobrazení
.

PetoK

Re: rj princip..

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 19:22

Nejak nechapem co na nej chces merat? Vsak to je grund modul (GM),zakladny modul auta ovladajuci central,stierace,ostrekovace, atd. A v nom je zlozita elektronika, procesory, I/O obvody,prevodniky,pameti atd. Co tam chces merat? Evidentne asi nie si elektrotechnik,ze? A rozobera sa vycvaknutim plastov zo seba...

xtreme
Autor témy

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 22:12

nie som elektronik :lol: preto sa pytam.. takto chcem zistit co mi vybija bateriu.. isiel som pekne od poistiek po kabloch dosiel som do modulu c.2, tam mi stale spina jedno relatko. tak som skusal prepipat kontakty, zistil som si do ktoreho pusta stavu relatko, isiel som dalej po kabloch, lenze som dosiel do druheho modulu a tam som skoncil..
ide tu o to ze mi blbol central, a vybijal bateriu. tak som ho vypojil, lenze tym padom mi nejdu predne okna v elektrike. chcem zistit co to vybija.. zatial som zabrzdil v tom prvom module.. #-o ako je mozne ze zopina stale to relatko? nieco ho predsa musi vypinat nie? zeby ho vypinali predsa len tie spinace na central? a preco je spojeny central s oknami? kvoli dojazdu, ci?
a takto ten druhy siel pekne vybrat, resp. vycvaknut, lenze tento vyzera ze to je z jedneho kusu ten obal..
.

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 23:14

riesenie tohto problemu byma velmi zaujimalo lebo mam ten isti problem akurat ze nemam okna v elektrike . Docasne mam to vyriesene tak ze som vitiahol relatko ktore zostavalo stale zopnute
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

xtreme
Autor témy

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 23:49

PetiE34 napísal:
riesenie tohto problemu byma velmi zaujimalo lebo mam ten isti problem akurat ze nemam okna v elektrike . Docasne mam to vyriesene tak ze som vitiahol relatko ktore zostavalo stale zopnute

heh no to by som velmi rad, lenze to relatko je sucastou toho druheho modulu, resp. je tam presne v strede :lol: :lol: cize to sa vytiahnut neda.. #-o no vidim ze to bude este zaujimave :lol: :lol: ale normalne ma to zacina bavit :P
.

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Piatok, 17. Apríla 2009, 13:01

no neviem odfotim to a dam to tu ze ktore som vitiahol je to zlte rele hned pri tich poistkach pod zadnou sedackou
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

Bmw666
Auto: Tatra
Kraj: Trnavský

Sobota, 2. Mája 2009, 10:15

xtreme napísal:
heh no to by som velmi rad, lenze to relatko je sucastou toho druheho modulu, resp. je tam presne v strede :lol: :lol: cize to sa vytiahnut neda.. #-o no vidim ze to bude este zaujimave :lol: :lol: ale normalne ma to zacina bavit :P

zamikajte to klucom :D :D :D
Blbost je velký dar prírody. Robí človeka šťastným

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných