... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

misiak530d
Autor témy
Auto: bmw 5
Kraj: Žilinský

RADA-Zhodenie dveri / zad.kufra BMW E39

Utorok, 26. Marca 2013, 19:05

Zdravím Vás chalani,

mám prosbu,vlastním BMW E39 530D- M packet ročník 2002-sedan.Pri kúpe tohto auta som zistil hrdzu na spodkoch dverí a pri osvetlení zad.kufra.Nebolo to až také katastrofálne a tak som to nehal tak. O auto som sa staral ako sa patrí,ale 3roky a teda aj 3zimné obdobia sa na aute podpísali.Rozhodol som sa, že to idem dať spraviť.Navštívil som lakírnika a ten mi povedal že dvere musia ísť z auta dole, aby sa k nim riadne dostal a tým pádom by som zhodil aj zadný kufor nech mu tam nemusím nehávať auto.Preto sa pytam ci ma niekto niaku skúsenosť so zhadzovaním dverí na E39 prípadne ked je tam airbag,ci tam nebude komplikácia?????A to isté aj zad.kufor???.... :-k

VOPRED VAM DAKUJEM ZA RADY :wink:
Michal

Užívateľov profilový obrázok
Johnny_R6
Auto: E38 728iA, X5 E53 V8
Kraj: Nitriansky

Re: RADA-Zhodenie dveri / zad.kufra BMW E39

Utorok, 26. Marca 2013, 22:33

Ahoj,

Zhodenie dverí je velmi jednoduchá záležitosť.

1. odpoj baterku aby sa ti nezaznamenala chyba odpojeného ABG.

2. pri otvorených dverách všímaj čierny konektor v B stlpiku pri doraze dverí. Drží ho 1 šruba na 8 golu. Odtiahni a konektor vysuň smerom hore a rozpoj.

3. samotné dvere držia 2 šruby na 10 golu. Nachádzajú sa priamo pod pantami. (pozor nedávaj dvere dole z pántov 2x 13 gola na každom pante. potom bude problém dvere dopasovať!). Tá 10nka je tam ako sa pánt zohýba. Vrchný pánt zo spodnej strany a spodný pánt z vrchnej strany. Nemusíš sa báť tieto šruby odtiahnuť. Dvere ti nepadnú, budú nasunuté na pántoch.

4. Daj dole gumenné tesnenie z dorazu. Je tam taký kolík, ten vyraz smerom hore.

5. Otvorené dvere nadvyhneš smerom hore a už manipuluješ s dverami mimo auta.

S kufrom na sedane nemám skúsenosti no nebude to nič ťažké. Skúsim v takých bodoch.

1. odpojíš si plynové vzpery

2. Bude tam problém s elektrikou tak bude pravdepodobne budeš museť dať dolu tapacir kufra, poodpajať všetky elektronické sučiastky a kabeláž jednotucho vytiahnuť.

3. Odmontuješ panty, tušim 13 gola a 3x šruba na každej strane. Zober si nejakého pomocníka nech ti ten kufor drží.

Po tomto by to malo byť dole no ako som spomenul, s kufrom na sedan nemám skúsenosti. Nebolo by zlé keby sa vyjadril niekto skúsenejší.
Pokial nemáš pre BMW srdce , je to pre teba len obyčajné auto ;-)
EX E53 X5
EX E39 525dT "VermontGreen"
EX E46 320dTA 2001

Užívateľov profilový obrázok
Bengalll
Auto: zobrala leasingovka
Kraj: Žilinský

Re: RADA-Zhodenie dveri / zad.kufra BMW E39

Utorok, 26. Marca 2013, 23:34

Zhodit kufor je jednoduché, rozobereš tapacír kufra, držia ho plastové čudlíky a len jeden krížový šróbik na ľavo ako je v tom plaste miesto na ruku keď zatváraš kufor, potom poodpájaš elektriku od osvetlenia SPZ, otvárania kufra, osvetlenia atď, odpojíš 2 plynové vzpery, na jednej a aj na druhej strane sú po dva torx šróbiky a tie držia kufor na pántoch.

Zhodiť je to ľahké, horšie je to nahodiť aby ti pekne pasovali špary a všetko pekne lícovalo...
aktualne audi a6 4G
ex:audi a6 c6 avant 3,2 FSI
ex: audi a6 c6 3,2 FSI
ex: volvo S80II D5
ex: octavia2 RS 2,0TDI
ex: e39 touring 530d
ex: e60 530i
ex: e39 523i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných