... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
korado
Autor témy
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

problém so šíbrom

Nedeľa, 19. Mája 2013, 19:54

Príjemný večer prajem,
menili sme na mojom aute stropnicu (zo sivej na čiernu). Pri tom, ako sme ju menili sme dali dole aj šíber - von z auta. Odmontovali koľajničky, vytiahli sivú krytku strešného okna a nasadili čiernu, následne naspäť do auta a zmontovali. Problém je, že šíber teraz pri zatvorenej polohe mierne "trčí" von z auta, možno 5mm ale pri jazde je to cítiť, hlavne hluk. Taktiež tá roletka sa nedá rukou potiahnuť úplne na doraz, zasekne sa cca centimeter pred koncom. Skrátka nech robím čo robím, nedá sa rukou zatiahnuť úplne a šíber aj keď je zatvorený mierne vytŕča zo strechy. Nestretol sa niekto s týmto problémom už. Momentálne som to vyriešil tak, že som ho odpojil a manuálne zatvoril tak aby sedel, ale je to len provizórne riešenie. Nie je tam nejaký "reset" jeho polohy? Nerád by som absolvoval znovu proces dávania stropnice a rozoberaniu pol auta kvôli tomu :-k
INSTAGRAM: korado_korado

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Re: problém so šíbrom

Nedeľa, 19. Mája 2013, 20:50

Skus sadnut, zapni klucik bez nastartovania a:

1. drz tlacitko zatvorenia po dobu ca 2 - 3 min. Tolko trva cela procedura, kedy sa siber najprv vyklopi, potom zavrie, potom sa cely otvori a znovu zavrie a tym by sa mal proces inicializacie ukoncit /toto mi fungovalo na sedme/

2. drz tlacitko vyklopenia po dobu asi 30 - 40 s. Siber sa vyklopi (stale drz tl.) a potom budes pocut po par sekundach este taky zvuk motorceka a malo by to byt ok

Nvm, ktory proces bude u teba fungovat, tak skus najpr prvy a ked nic, tak potom ten druhy. Kazdopadne, ak je siber korektne zinicializovany, mal by sa dat otvorit klucom. Bud drzis tlaciko otvorenia dveri alebo kluc mas v zamku a drzis ho otoceny v polohe odomknutia. V takomto pripade sa zacnu stahovat okna a hned na to otvarat siber. Samozrejme pri opacnom postupe s klucom a tlacitkom zamykania by sa zasa malo vsetko zavriet.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 19. Mája 2013, 22:39

Keď sa tu už o tom hovorí spýtam sa aj ja. Nie je to ani problém len taký nedostatok. Nemôžem úplne otvoriť šíber lebo keď sa celý vtiahne dnu tak mi zoberie zo sebou aj tú zaťahovaciu časť a zasunie sa tak že je pod stropom aj rúčka a potom sa to ťažko loví späť :D. neviem či niečo nerobím zle alebo keby som to zatiahol úplne a potom zavrel tak či to nezoberie aj ten tapacír naspäť zo sebou :D.

EDIT: Pokukal som na youtube a je po probléme ten tapacír sa vysunie keď sa okno skoro úplne zavrie :D ale prišiel som na to že v tých videách sa dá otvoriť aj tak že sa to tlačidlo len stlačí 1x dozadu a ja ho musím držať u vás je to ako??
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

Pežot

Nedeľa, 19. Mája 2013, 22:52

tomikelly napísal:
Keď sa tu už o tom hovorí spýtam sa aj ja. Nie je to ani problém len taký nedostatok. Nemôžem úplne otvoriť šíber lebo keď sa celý vtiahne dnu tak mi zoberie zo sebou aj tú zaťahovaciu časť a zasunie sa tak že je pod stropom aj rúčka a potom sa to ťažko loví späť :D. neviem či niečo nerobím zle alebo keby som to zatiahol úplne a potom zavrel tak či to nezoberie aj ten tapacír naspäť zo sebou :D.

EDIT: Pokukal som na youtube a je po probléme ten tapacír sa vysunie keď sa okno skoro úplne zavrie :D ale prišiel som na to že v tých videách sa dá otvoriť aj tak že sa to tlačidlo len stlačí 1x dozadu a ja ho musím držať u vás je to ako??

Fotošopák, keď donesieš auto ukážem.

Tlačítko má dve polohy, jednu držíš a druhú ako keby pretlačíš a okno sa otvorí úplne (pri jednom stlačení) :mrgreen: :mrgreen:

korado
Autor témy

Nedeľa, 19. Mája 2013, 22:53

serwo - vďaka za radu, zajtra skúsim a dám vedieť ako som dopadol
tomikelly - mne to nikdy nezaliezlo celé, vždy rúčka zostala (tak to asi aj má byť) aby sa dala zatiahnuť. Skús ten gombík raz zatlačiť dozadu, ale na doraz, ako keby si ho chcel potiahnuť maximálne, vtedy sa zatvorí a nemusíš to držať

tomikelly

Nedeľa, 19. Mája 2013, 22:54

Aha teda ako pri otváraní okna tiež to má dve polohy :D ok tak vyskúšam zajtra :D

tomikelly

Nedeľa, 19. Mája 2013, 22:56

Nie nie ono to tak má byť lebo to aj vyzerá odveci tak napoly otvorené :D tuto to vidno aj keď chlapík má tiež ten problém ako ty zrejme tiež tam dačo kecá o tom že mu to trčí ak som to dobre zachytil.. ale otváranie mu ide pekne a tam vidno ako sa to zasunie potom zase vysunie :D

serwo

Pondelok, 20. Mája 2013, 01:10

Presne taaak, jak je to na tom videu, by to malo byt. Ak sa otvori siber cely, tak stiahne aj roletku, ktora nejde manualne stiahnut. Ak sa zavrie siber, tak roletku to vysunie kusok von. Taktiez, ked sa siber len vyklopi hore, roletka sa kusok pootvori a zavriet sa neda, kym sa siber znova nezatvori. To tlacitko na siber je 2-polohove ako na oknach. Treba ho pretlacit, cize nieco ako kickdown. :D

tomikelly: Ak ti nepojde siber otvorit automaticky cez tu druhu polohu tlacitka, musis ho resetnut, ako som pisal vyssie. Potom by to malo uz fungovat, dokonca aj s dialkovym v kluci.

Mne sa stalo nieco podobne na sedme, ked som odjebal baterku. Prestalo mi fungovat automaticke otvaranie jedneho alebo 2 okien a sibra. Tak som to musel resetnut a bolo to potom uz v poriadku.

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

korado
Autor témy

Pondelok, 20. Mája 2013, 11:45

serwo napísal:
Skus sadnut, zapni klucik bez nastartovania a:

1. drz tlacitko zatvorenia po dobu ca 2 - 3 min. Tolko trva cela procedura, kedy sa siber najprv vyklopi, potom zavrie, potom sa cely otvori a znovu zavrie a tym by sa mal proces inicializacie ukoncit /toto mi fungovalo na sedme/

2. drz tlacitko vyklopenia po dobu asi 30 - 40 s. Siber sa vyklopi (stale drz tl.) a potom budes pocut po par sekundach este taky zvuk motorceka a malo by to byt ok

Nvm, ktory proces bude u teba fungovat, tak skus najpr prvy a ked nic, tak potom ten druhy. Kazdopadne, ak je siber korektne zinicializovany, mal by sa dat otvorit klucom. Bud drzis tlaciko otvorenia dveri alebo kluc mas v zamku a drzis ho otoceny v polohe odomknutia. V takomto pripade sa zacnu stahovat okna a hned na to otvarat siber. Samozrejme pri opacnom postupe s klucom a tlacitkom zamykania by sa zasa malo vsetko zavriet.

druhá možnosť zabrala, napravil sa a ide ako nový... veľká vďaka :thumbup:

serwo

Pondelok, 20. Mája 2013, 17:41

To som rad :wink:

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

tomikelly

Pondelok, 20. Mája 2013, 21:15

Ja som si to dnes skúsil všetko a ide to ako mám :) Naozaj to má 2 polohy ja som to držal v tej pretlačenej v kuse takže som to v podstate využíval ako tú prvú polohu lebo keď som to v tej pretlačenej držal a pustil tak okno zastalo ale keď som to jednorázovo stlačil tak sa pekne celé otvorilo a zobralo aj roletku a potom mi ju vrátilo. Takže som sa to konečne naučil používať :D

Pežot

Pondelok, 20. Mája 2013, 21:16

=D> =D> =D> =D> =D>

seky_2611
Auto: BMW E36 2.5tdA
Kraj: Žilinský

Streda, 28. Januára 2015, 03:45

Troska oživim tému? Co je tu napísané funguje len o kovových strešných okien? Myslím to celkové otvorenie. Alebo aj u sklenených. Ja mam problém že ch Em dat doku stropnicu a drží mi to práve na tých skrutkach ktoré sú na konci okna. Keby ze sa otvorí úplne ku skrutkam sa dostanem. Diky

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných