... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Kentaur
Autor témy
Auto: BMW 530i E39
Kraj: Zahraničie

Problem se spojkou E39

Streda, 23. Júna 2010, 09:44

Prosim vas, zlobi me spojka a potreboval bych radu. Mam E39 530i.
Pri seslapnuti spojky se zvenku ozyva vrzani/skripani (chyba v hydraulickem valci? z interieru to neni slyset) a obcas se mi stane, ze to pri prerazeni/podrazeni zacuka jako bych spatne pustil spojku (setrvak?) a taky spojka zabira vice nahore(spatna spojka?). Tak teda nevim, jestli je vsechno v haji a nebo jen jedna cast, ktera ovlivnuje vse. Poradite nekdo?

Užívateľov profilový obrázok
coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Re: Problem se spojkou E39

Streda, 23. Júna 2010, 10:22

Kentaur napísal:
Pri seslapnuti spojky se zvenku ozyva vrzani/skripani

no tak toto robi aj mne dva roky, len sa mi to este nechcelo riesit, tak pome.. kam treba nastriekat VDčko (:

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Streda, 23. Júna 2010, 10:55

To ze pocujes zvuky zvonku robi Zotrvacnik, to ze obas cukne to je tiez zotrvacnik. Skus sa pohnut uplne pekne plynulo bez plynu, ak ti to cukne do pedalu tak je dvojhmotorovy zotrvacnik v prdeli a je len otazkou casu kedy sa rozpadne (to budes pocut neboj :mrgreen: ) Inak mne to robilo asi 2 roky a az potom sa rozpadol. Vseobecne E39 530i netrpi nejako zvlasne na spojku, pri normalnom zaobchadzani vydrzi spojka fakt vela km kludne aj cez 200tis. Ale ked uz zabera spojka hore, to znamena ze uz bude zjazdena a trebalo by vymenit lamelu aj pritlacak. Treba rozobrat a kuknut v akom je to stave.
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

coWon

Štvrtok, 24. Júna 2010, 07:02

depressman napísal:
To ze pocujes zvuky zvonku robi Zotrvacnik, to ze obas cukne to je tiez zotrvacnik. Skus sa pohnut uplne pekne plynulo bez plynu, ak ti to cukne do pedalu tak je dvojhmotorovy zotrvacnik v prdeli a je len otazkou casu kedy sa rozpadne (to budes pocut neboj :mrgreen: ) Inak mne to robilo asi 2 roky a az potom sa rozpadol. Vseobecne E39 530i netrpi nejako zvlasne na spojku, pri normalnom zaobchadzani vydrzi spojka fakt vela km kludne aj cez 200tis. Ale ked uz zabera spojka hore, to znamena ze uz bude zjazdena a trebalo by vymenit lamelu aj pritlacak. Treba rozobrat a kuknut v akom je to stave.

530i maju dvohmotovy zorvak? ja ze to maju len diesle...
to ze mam dvojhmotak na pokraji dozivania to viem, ale ze by to sposobovalo škrípanie spojkoveho pedalu sa mi nezda..
som menil jeden dvojhmotak a ten ked uz je rosypany robi velmi zle... starter dokaze sundat, a tak sa v prevodovke rozkmita ze zacne zubama odbrusovat vnutornu stenu prevodovky

depressman
Auto: BMW E39 530i
Kraj: Košický

Štvrtok, 24. Júna 2010, 08:21

Maju maju, preco ti ale skripe pedal to neviem, mozna to fakt bude ten hydraulicky valec. :mrgreen:
BMW E39 530i, 5/2001 M-Packet

coWon

Štvrtok, 24. Júna 2010, 09:23

vonku to skripe, dnu to nepocut vobec a valec je tusim pod pedalom... este som nepzeral ale zvykne tam byvat (:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných