... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
mathesss
Autor témy
Kraj: Trnavský

problem s motorom E39 523i

Nedeľa, 27. Júla 2008, 12:51

čaute mám problém s autom. Začalo to tym že mi začala stupať teplota motora. Otvorím motor a všetko bolo zaprskane od chladiacej kvapaliny z chladiča. Termostat som menil nedavno, ale kamarat ho vytiahol termostat sa otvoril, dal ho naspäť a auto sa prestalo prehrievať. Všetko som poutieral vozil som sa dalej a znova je to všetko zašpinené. Pozeral sa mi na to jeden mechanik s ktorým mám osobne veĺmi dobré skusenosti a povedal že mi to vyráža preto lebo je v tom systéme neuveritelný tlak. Vodu mi tlačí spod termostat a dokonca mi slabo tečie aj z mrazovej poistky hned vedla termostatu. Po otvorení veka mi tlačí vodu nahor. Ked sa vozím, vypnem auto otvorím veko, počujem ako mi najprv vytlačí bubliny a potom vodu. Jeho názor je taky že mam v prdeli Hlavu náslekom čoho mi tlačí vodu von. Jeho rada je vymeniť motor za novy pretože naklady spojene s vymenou hlavy su skoro rovnake ako s vymenou motoru kus za kus. Aky je váš názor??? dik za všetky rady
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

mathesss
Autor témy

Utorok, 29. Júla 2008, 20:52

problém odstráneny
BMW F01 730xd

vilkoxs
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 29. Júla 2008, 20:54

cim to bolo bola to ta hlava alebo len dajaka prkotina jako vzdy to tak byva?

BAVORAK009
Auto: BMW E36 328i cupe
Kraj: Bratislavský

Utorok, 29. Júla 2008, 20:55

Ahoj mal som 523i a problem moze byt aj v tom ze mas zavzdusneny motor myslim tak ze ked si dolieval vodu si ho neodvzdusnil a preto sa ti moze prehrievat.Musis ho spravne odvzdusnit .Ak nevies ako napis mi SS :wink:

mathesss
Autor témy

Streda, 30. Júla 2008, 01:50

čawte neuverite ale bola to odpalená vodná pumpa. Vytiahol ju a bola prasknutá a cez nej bol aj unik vody. hovoril že sa to cez nu zavzdušňuje a zohrieva sa voda v motori čím vznika potom následne ten tlak. Objednal som teda novu vodnu pumpu a znova ešte raz termostat a všetko je o.k. Dnes som nalietal 140km a motor vobec neni zaprskany od vody, hadice su neni tak tvrdé sú normálne a teplota je ideálna, netlačí mi vodu ani z termostatu ani od nikial. Som šťastny pretože som si už fakt myslel že to bude tou hlavou.
BMW F01 730xd

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných