... všetko o BMW ...
TT-SIMIK napísal:Nielen hidky oslepuju,stači aby sina oktavii,alebo fabii zle nadstavil kolečko vo vnutry ked ma zatažené auto,a oslepuje to ako aj hidky....tak ked xenony tak poriadne......
Patricius napísal:
hypoteticky...mám auto s halogénom a chcem xenón, zoberiem ten istý xenón(z identického modelu - nový, z vrakáču, a pod) a nahodím komplet sadu na svoje auto...toto je legálne? Nemyslím nejaké maskovanie...ale aj legislatívne.
(Myslím napríklad e39 bez a s xenónom)
Patricius napísal:O.K. takže napr. voMacK by mal mať podľa správnosti problém, pretože nemá v TP zapísané originál xenón, ktorý je v aute montovaný od výrobcu?
P.S. nejde mi o tuzing, ale o použitie svetiel na povedzme e39 z inej e39...t.j. homologizované netuzingové svetlá. ...tuzing ma nezaujíma
voMacK napísal:...
Patricius: Mas strasne ppc avatar; Stewie rulezzz! :)
Patricius napísal:- (a keď už) homologované, certifikované xenóny dodatočná autorizovaná montáž...nie?
Ale to čo tam narval výrobca tam byť nemusí.
voMacK napísal:
to s tym zapisom do TP je podla mna blbost..keby mi NAHODOU chceli dat pokutu za xenony, resp to, ze ich nemam v TP, podla VINka by som im priniesol vypis vybavy, odbral im to o hlavu a urobil curbes. Nepoznam nikoho, kto ma orig. xenony a ma ich v technicaku. Tohto by som sa nebal. To mi mozu rovno tvrdit, ze nemam v TP, svetelny senzor, dazdovy senzor a podobne kraviny :)
A pokutu na mieste, by som samozrejme odmietol zaplatit, pretoze jakmile ju zaplatite na mieste priznavate svoju vinu [aj ked ju v skutocnosti nemusite mat]; a peniaze vam za nu uz nevratia [ano su to kurvy]
Patricius: Mas strasne ppc avatar; Stewie rulezzz! :)
ice.blade napísal:
ja poznam ludi co maju nove auta so xenonami a v kazdom TP je napisane ze auto ma xenonove svetlomety... tak isto mam ja 10 rocne auto a mam tam napisane aj xenony, odstrekovace, automaticka klima aj tazne, 5st prevodovka, ABS, ASC, 8 bagov, RDC, alarm, delenou spotrebou mesto mimo mesto dialnica, ze nemusim mat v aute rezervu, kopec inych veci a plnu prdel vynimok ktore sa nechce policajtom prepisovat pri prepise auta na inu osobu...
El_Scorpio napísal:Na DI mi tvrdili, že xenóny sa do TP ani nezapisujú, vraj tam na to nie je nikde určená kolónka... Tak teraz neviem či je to pravda, alebo sú len leniví ako tvrdí ice.blade. Stačí ak to nezapíše jeden, ďalší už len kopčia po ňom. Ja som "zdedil" TP s nepochopiteľnými ARK 175/65/R14 a nič viac. A aj keď na kasni sú napísané aspoň niektoré R15, tak na kontrole mi nič nechceli uznať, že musím auto prezuť na tie R14, inak nie je spôsobilé jazdy na komunikáciachSú to holt kkti...
Xenóny sa môžu dávať len na autá, ktoré ich majú povolené od výroby. Tzn. že na Golfe Mk.III nemajú čo hľadať, ani keď si tam dorobíš milión tlačítok a nastavení. Zámena xenónového svetlometu z iného homologizovaného auta rovnakého typu by nemal byť problém.
El_Scorpio napísal:Prečo nie? E39 má homologizáciu na xenóny... Stačí tam dať poriadne aké tam majú byť, dorobiť si automatický sklon a je to.