... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: PRERABKA HALOGENOV NA XENON E 39

Piatok, 17. Septembra 2010, 13:25

TT-SIMIK napísal:
Nielen hidky oslepuju,stači aby sina oktavii,alebo fabii zle nadstavil kolečko vo vnutry ked ma zatažené auto,a oslepuje to ako aj hidky....tak ked xenony tak poriadne......

tak aj poriadna pokuta za to! :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

voMacK

Piatok, 17. Septembra 2010, 13:27

Patricius napísal:

hypoteticky...mám auto s halogénom a chcem xenón, zoberiem ten istý xenón(z identického modelu - nový, z vrakáču, a pod) a nahodím komplet sadu na svoje auto...toto je legálne? Nemyslím nejaké maskovanie...ale aj legislatívne.
(Myslím napríklad e39 bez a s xenónom)

hmmm..hypoteticky....keby si zobral vsetko, uplne cely svetlomet, naklonove cidlo, ostrekovace, etc...tak by to asi stale nebolo homologizovane, ale nikto by ti na to asi stejne neprisiel.. :)
btw. ja mam origos xenony, ale v technicaku ich nemam zapisane....takze tam byt nemusia [viem, ze viac ludi ma orig. xenony a tiez ich nema v TP]
-- P.R.

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Piatok, 17. Septembra 2010, 13:54

podla sravnosti a legalnosti musia byt svetla s cockou na xenon vybojku homologizovane pre konkretny typ auta, musia byt namontovane odstreky svetiel, musia byt namontovane giroskopy na automaticke nastavenie vysky a musi byt o xenonoch zaznam v TP, ak nieco z tohto chyba moze byt vodic pokutovany

realne som to este nevidel kontrolovat tak nech ziju looserski parabolovi prestavbaci!!! Tesco amen

Patricius

Piatok, 17. Septembra 2010, 14:46

O.K. takže napr. voMacK by mal mať podľa správnosti problém, pretože nemá v TP zapísané originál xenón, ktorý je v aute montovaný od výrobcu?

P.S. nejde mi o tuzing, ale o použitie svetiel na povedzme e39 z inej e39...t.j. homologizované netuzingové svetlá. ...tuzing ma nezaujíma :wink:
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

voMacK

Piatok, 17. Septembra 2010, 15:48

Patricius napísal:
O.K. takže napr. voMacK by mal mať podľa správnosti problém, pretože nemá v TP zapísané originál xenón, ktorý je v aute montovaný od výrobcu?

P.S. nejde mi o tuzing, ale o použitie svetiel na povedzme e39 z inej e39...t.j. homologizované netuzingové svetlá. ...tuzing ma nezaujíma :wink:

to s tym zapisom do TP je podla mna blbost..keby mi NAHODOU chceli dat pokutu za xenony, resp to, ze ich nemam v TP, podla VINka by som im priniesol vypis vybavy, odbral im to o hlavu a urobil curbes. Nepoznam nikoho, kto ma orig. xenony a ma ich v technicaku. Tohto by som sa nebal. To mi mozu rovno tvrdit, ze nemam v TP, svetelny senzor, dazdovy senzor a podobne kraviny :)
A pokutu na mieste, by som samozrejme odmietol zaplatit, pretoze jakmile ju zaplatite na mieste priznavate svoju vinu [aj ked ju v skutocnosti nemusite mat]; a peniaze vam za nu uz nevratia [ano su to kurvy]

Patricius: Mas strasne ppc avatar; Stewie rulezzz! :)
Naposledy upravil/-a voMacK v Piatok, 17. Septembra 2010, 15:52, upravené celkom 1 krát.
-- P.R.

voMacK

Piatok, 17. Septembra 2010, 15:51

inak na Vectre som mal HIDky cca rok, policajti ma zastavili niekoloko krat, ale xenony im nevadili ani raz. A to som nemal ostrekovace, iba sosovkove svetlo a teplotu svetla 4300K, tazke to az tak nebilo do oci.
-- P.R.

Patricius

Piatok, 17. Septembra 2010, 16:22

K tomu zápisu do TP, pripadá mi to tiež troška kravina mať uvedené xenóny v TP...tiež tam nemám písanú klimatizáciu, alebo ABG, pásy vzadu na sedačkách, či čo ja viem čo...
Moja predstava o Ďalších záznamoch v TP je:
- iné povolené rozmery kolies,
- ťažné zariadenie,
- (a keď už) homologované, certifikované xenóny dodatočná autorizovaná montáž...nie?

Ale to čo tam narval výrobca tam byť nemusí.

OT
voMacK napísal:
...

Stewie je mafián :lol:
Naposledy upravil/-a Patricius v Pondelok, 20. Septembra 2010, 09:32, upravené celkom 2 krát.
[E61 525dA] ex
[E39 530dA] ex

voMacK

Piatok, 17. Septembra 2010, 17:00

Patricius napísal:
- (a keď už) homologované, certifikované xenóny dodatočná autorizovaná montáž...nie?

Ale to čo tam narval výrobca tam byť nemusí.

Velmi by ma zaujimalo, ci je vobec mozna dodatocna homologizacia svetiel. Ak s tym ma niekto sksuenosti sem s tym. Ale predpokladam, ze by to bolo asi dost drahe.

Omnoho jednoduchsie riesenie, je podplatit niekoho u chlpatych na urade, aby tam tie xenony dopisal. A je svaty pokoj.
-- P.R.

ice.blade

Piatok, 17. Septembra 2010, 23:45

voMacK napísal:

to s tym zapisom do TP je podla mna blbost..keby mi NAHODOU chceli dat pokutu za xenony, resp to, ze ich nemam v TP, podla VINka by som im priniesol vypis vybavy, odbral im to o hlavu a urobil curbes. Nepoznam nikoho, kto ma orig. xenony a ma ich v technicaku. Tohto by som sa nebal. To mi mozu rovno tvrdit, ze nemam v TP, svetelny senzor, dazdovy senzor a podobne kraviny :)
A pokutu na mieste, by som samozrejme odmietol zaplatit, pretoze jakmile ju zaplatite na mieste priznavate svoju vinu [aj ked ju v skutocnosti nemusite mat]; a peniaze vam za nu uz nevratia [ano su to kurvy]

ja poznam ludi co maju nove auta so xenonami a v kazdom TP je napisane ze auto ma xenonove svetlomety... tak isto mam ja 10 rocne auto a mam tam napisane aj xenony, odstrekovace, automaticka klima aj tazne, 5st prevodovka, ABS, ASC, 8 bagov, RDC, alarm, delenou spotrebou mesto mimo mesto dialnica, ze nemusim mat v aute rezervu, kopec inych veci a plnu prdel vynimok ktore sa nechce policajtom prepisovat pri prepise auta na inu osobu...

El_Scorpio
Auto: Ford Mondeo 2.0i

Sobota, 18. Septembra 2010, 07:53

Na DI mi tvrdili, že xenóny sa do TP ani nezapisujú, vraj tam na to nie je nikde určená kolónka... Tak teraz neviem či je to pravda, alebo sú len leniví ako tvrdí ice.blade. Stačí ak to nezapíše jeden, ďalší už len kopčia po ňom. Ja som "zdedil" TP s nepochopiteľnými ARK 175/65/R14 a nič viac. A aj keď na kasni sú napísané aspoň niektoré R15, tak na kontrole mi nič nechceli uznať, že musím auto prezuť na tie R14, inak nie je spôsobilé jazdy na komunikáciach :lol: Sú to holt kkti...

Xenóny sa môžu dávať len na autá, ktoré ich majú povolené od výroby. Tzn. že na Golfe Mk.III nemajú čo hľadať, ani keď si tam dorobíš milión tlačítok a nastavení. Zámena xenónového svetlometu z iného homologizovaného auta rovnakého typu by nemal byť problém.
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

voMacK

Sobota, 18. Septembra 2010, 09:05

ice.blade napísal:

ja poznam ludi co maju nove auta so xenonami a v kazdom TP je napisane ze auto ma xenonove svetlomety... tak isto mam ja 10 rocne auto a mam tam napisane aj xenony, odstrekovace, automaticka klima aj tazne, 5st prevodovka, ABS, ASC, 8 bagov, RDC, alarm, delenou spotrebou mesto mimo mesto dialnica, ze nemusim mat v aute rezervu, kopec inych veci a plnu prdel vynimok ktore sa nechce policajtom prepisovat pri prepise auta na inu osobu...

to, ze ich tam mas ty, ale neznamena, ze tam byt musia :) holt ako vidime, zrejme u kazdeho to je inac..tak ci onak ja mam v aute xenony od vyroby a ziadnu pokutu za ne platit nebudem ani za boha - s odvolanim sa na VINko a naslednym zistenim vybavy od vyroby ....ako som povedal, nemam v TP furu veci..ani iDrive napr. a tiez mi zan nemozu dat pokutu :D
-- P.R.

voMacK

Sobota, 18. Septembra 2010, 09:07

El_Scorpio napísal:
Na DI mi tvrdili, že xenóny sa do TP ani nezapisujú, vraj tam na to nie je nikde určená kolónka... Tak teraz neviem či je to pravda, alebo sú len leniví ako tvrdí ice.blade. Stačí ak to nezapíše jeden, ďalší už len kopčia po ňom. Ja som "zdedil" TP s nepochopiteľnými ARK 175/65/R14 a nič viac. A aj keď na kasni sú napísané aspoň niektoré R15, tak na kontrole mi nič nechceli uznať, že musím auto prezuť na tie R14, inak nie je spôsobilé jazdy na komunikáciach :lol: Sú to holt kkti...

Xenóny sa môžu dávať len na autá, ktoré ich majú povolené od výroby. Tzn. že na Golfe Mk.III nemajú čo hľadať, ani keď si tam dorobíš milión tlačítok a nastavení. Zámena xenónového svetlometu z iného homologizovaného auta rovnakého typu by nemal byť problém.

tuto fakt neviem a nebudem sa hadat..ale pride mi divne, ze by si napr z ineho auta ako mas ty, proste zobral xenonove svetla a zrazu - hura - mam homologizaciu na svetla :)
-- P.R.

El_Scorpio

Sobota, 18. Septembra 2010, 11:10

Prečo nie? E39 má homologizáciu na xenóny... Stačí tam dať poriadne aké tam majú byť, dorobiť si automatický sklon a je to.
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

voMacK

Sobota, 18. Septembra 2010, 15:58

El_Scorpio napísal:
Prečo nie? E39 má homologizáciu na xenóny... Stačí tam dať poriadne aké tam majú byť, dorobiť si automatický sklon a je to.

to je ale len teoria...podla mna ked nieco, co bolo homologizovane na jedno auto [konkretnu e39] a das to do druhej..nemyslim si, ze automaticky ziskas homologizaciu na druhu e39...pochybujem, ze je homologizacia prenosna :)
ale chcelo by to nazor odbornika na legislativu
-- P.R.

El_Scorpio

Sobota, 18. Septembra 2010, 18:54

Homologizované sú predsa svetlá, produkt. Auto ako také, má od výroby povolené xenóny, čiže má homologizáciu na xenóny. A teraz ti stačia len svetlá, ktoré majú homologizáciu (predávajú sa aj samostatne) a dorobiť si veci ktoré tam majú byť. Ak tie ostrekovače a automatický sklon budú fungovať, svetlá nebudú nejaký produkt činsko-poľskej kooperácie, prečo nie?

Čo si ty predstavuješ pod pojmom homologizácia? Máš E39, ktorá má od prírody xenóny, nabúraš na predok. Auto už nie je v záruke, dáš si to teda opraviť v neautorizovanom ale profesionálnom servise, kde ti nahodia druhé xenóny. To isté sa spraví aj s autom, ktoré ich nemá, akurát s tým rozdielom že sa tam natiahne o kábliak viac na automatiku regulácie.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných