... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
jony
Auto: E70
Kraj: Banskobystrický

Re: Poraďte - Fólie alebo roletky??? E39

Nedeľa, 21. Marca 2010, 20:04

ja mám folie a slúžia na 100% boli aj v predu ale museli ist dole... a myslím že tak skoro ich ani nepovolia do predu...
BB-ZV KLUB

wardo
Auto: BMW 525d touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 23. Marca 2010, 09:29

Chcem sa spytat, ako to je teda s parkvanim v noci, pripadne za sera, pripadne aj s viditelnostou v spatnom zrkadle... :shock: Tiez rozmyslam nad foliami, aj ked mam aj roletky na bocnych zadnych. A tiez cakam, kym to schvalia aj na prednych. Videl som to v TV... Packa tam hovoril, ze sa planuje nejaka novela, kde budu povolene folie na prednych oknach, avsak len do urcitej priepustnosti svetla... :-"

wardo
Auto: BMW 525d touring

Utorok, 23. Marca 2010, 09:41

Podarilo sa mi to dokonca aj najst, ak by niekto neveril:

Vo viacerých krajinách EÚ môžu mať vodiči fólie aj na predných oknách osobných automobilov. Nášho diváka z Brezna preto zaujíma, či by to nemohlo platiť aj u nás na Slovensku.

J. Packa: „V tomto prípade chystáme zmenu zákona, trochu nás brzdí ministerstvo dopravy, pretože chceme umožniť, aby mohli byť fólie aj na predných bočných sklách, avšak podľa predpisu EÚ musia byť priehľadné a musia mať priehľadnosť 70%.“

http://krimi.joj.sk/ako-to-nespackat/8-11-2009/video/vyjazd-z-kruhoveho-objazdu-nemusite-najst-na-prvykrat.html

http://krimi.joj.sk/ako-to-nespackat/8-11-2009/clanok/vyjazd-z-kruhoveho-objazdu-nemusite-najst-na-prvykrat.html

Uz je len otazne, ci to naozaj schvalia, alebo su to len Packove bludy...
:bmwball:
Naposledy upravil/-a wardo v Utorok, 23. Marca 2010, 09:49, upravené celkom 1 krát.

gardi
Autor témy
Auto: BMW 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 23. Marca 2010, 09:44

ked mas folie aj na zadnom skle tak je celkom dobra tma.. 8)

ale ked si lepsi sofer tak nepotrebujes ani parkovacie senzory :wink:

mne stacia pri parkovani spetaky, treba sa naucit neotacat s hlavou kade tade

Buxo

Utorok, 23. Marca 2010, 12:59

Co sa tyka vnutorneho pohladu z auta von, velmi to zavisi od znacky folie.
Autofolie zn. LLUMAR z tohto hladiska patria medzi najlepsie. Pohlad z auta von je velmi dobry pricom z vonku nieje do auta vidiet.

Fotka je o dost tmavsia oproti skutocnosti, ale aspon koli predstave.

folie 03.jpg
Fotka je o dost tmavsia oproti skutocnosti, ale aspon koli predstave.

Toto je najtmavsia folia..

folie 04.jpg
Toto je najtmavsia folia..
folie 04.jpg (73.09 KiB) 1035 zobrazení

toto je vnutorny pohlad z auta von pri najtmavsej pouzitej folii..

folie 05.jpg
toto je vnutorny pohlad z auta von pri najtmavsej pouzitej folii..
E39

Billy-sk

Utorok, 23. Marca 2010, 14:50

Ono to ze je vpredu zakazana folia ma svoje dovody. Nejde o to ze sofer vidi von dobre, ale o to, ze chodecktory pojde na prechod potrebuje tiez vidiet vodica aby si bol isty ze ho vidi. Moze si totiz mysiet ze ho vidi a vodic sa moze divat na opacnu stranu, alebo zrovna ladit radio. Z tohto dovodu je predne sklo jasne, ale otazka na kolko je to problem u bocneho predneho skla. Tam ma nenapada situacia, ktora by mohla nastat aby folia mohla posobit nebezpecne. Samozrejme aby nebolo vidno do auto, to nikdy nepovolia, preto ta priehladnost 70%. Ale ked si dame ruku na srdce, tak si tazko najdeme ozajstny dovod preco by sme chceli vpredu folie, cez ktore by nebolo vidno do auta (tak max. ma napada sex za volantom). Vzadu to je ine - kojacie matky a ine veci.

cretino
Auto: ..kombik :)

Utorok, 23. Marca 2010, 15:23

s tym parkovanim a vyhladom dozadu ja osobne problem nemam.. mam na aute najtmavsiu variantu ciernej folie a je to v pohode.. sice prve 2 dni si na to musi clovek trosku zvyknut, ale stoji to za to.. teraz si zvykam na auta bez folii.. :D kedze nemam samozatmavovacie spatne zrkadlo, v noci je super ze mi nesvietia auta za mnou rovno do oci..

..a vzadu je prijemne intimno ked treba :oops: :roll:
F11 525d
E70 35d

gardi
Autor témy

Utorok, 23. Marca 2010, 17:59

Billy-sk napísal:
Ono to ze je vpredu zakazana folia ma svoje dovody. Nejde o to ze sofer vidi von dobre, ale o to, ze chodecktory pojde na prechod potrebuje tiez vidiet vodica aby si bol isty ze ho vidi. Moze si totiz mysiet ze ho vidi a vodic sa moze divat na opacnu stranu, alebo zrovna ladit radio. Z tohto dovodu je predne sklo jasne, ale otazka na kolko je to problem u bocneho predneho skla. Tam ma nenapada situacia, ktora by mohla nastat aby folia mohla posobit nebezpecne. Samozrejme aby nebolo vidno do auto, to nikdy nepovolia, preto ta priehladnost 70%. Ale ked si dame ruku na srdce, tak si tazko najdeme ozajstny dovod preco by sme chceli vpredu folie, cez ktore by nebolo vidno do auta (tak max. ma napada sex za volantom). Vzadu to je ine - kojacie matky a ine veci.

ale preco je vobec nejaky zakaz lepit folie na predne skla?
nebolo by lepsie keby to vobec nebolo obmedzene?
keby to schvalili tak si folie na predne skla daju iba ti, ktori to naozaj chcu
btw co je koho do toho kto sedi za volantom za foliami

Billy-sk

Streda, 24. Marca 2010, 08:43

Nejde o to kto tam sedi, ale aby bolo vidno kam sa pozera. Prisiel som na zaujimavu situaciu. Si na krizovatke a jedno auto sa blizi sprava a ty vobec nevidis na sofera a nevies ci ta vidi (predstavme si ze uhol medzi cestou, ktora sa pripaja je menej ako 90 stupnov, lebo inak by si ho videl cez celne sklo, takto ho nevidis vobec), tak nedokazes odhadnut ci ti tam nevojde (vela vodicov sa priruti do krizovatky a zabrzdia az naozaj tesne pred krizovatkou). Ak by tam bola folia, tak aj ked by som mal prednost, tak by som urcite zavahal ci do tej krizovatky ist a radsej nezastat (je par soferov, ktory obcas nevedia kto ma prednost a fakt tam vojdu, ale tam vojdu preto ze si myslia ze to este stihnu). Kontakt s ocami vodica je dolezity. Ked mi na krizovatke niekto blikne ze ma pusta, vzdy sa divam ci sa on diva na mna inak by tam nejdem - mohol by kludne len zdravit kamarata na chodniku, alebo v aute za mnou. Musim vidiet ze ma vidi, ze tam idem. Je fakt ze okrem krizovatky kde cu cesty s mensim uhlom ako 90 stupnov som inby vyznam nenasiel, ale su aj take a tym padom to opodstatnenie ma.

dukan
Auto: cakatel..
Kraj: Nitriansky

Streda, 24. Marca 2010, 19:04

8) podelim sa aj ja zo skusenostami..Mam nahodene vzadu skyfoli stredne no a vpredu len nejake co zachytavaju UV..zatedy s policiou ziadne problemy ..inak som tak rozmyslal keby padnem do vody tak tie predne skla asi nevytlcem :-k to bude asi dalsi problem preco to neprejde.. folie vzadu uplne v pohode priehladne aj v noci nebadam rozdiel , a mozno iba sila zvyku..vid foto
Prílohy
20032010090.jpg
sss.jpg
19032010075.jpg
Freude am Fahren..

eX 520i e39 gelbes leder
eX 318i e 36 individual M-paket
eX 316i e 36 compakt,blau

jony

Štvrtok, 25. Marca 2010, 20:43

dukan napísal:
8) podelim sa aj ja zo skusenostami..Mam nahodene vzadu skyfoli stredne no a vpredu len nejake co zachytavaju UV..zatedy s policiou ziadne problemy ..inak som tak rozmyslal keby padnem do vody tak tie predne skla asi nevytlcem :-k to bude asi dalsi problem preco to neprejde.. folie vzadu uplne v pohode priehladne aj v noci nebadam rozdiel , a mozno iba sila zvyku..vid foto

presne toto je ten hlavný dovod na to prečo nesmú byť v predu folie... koli bezpečnosti...
BB-ZV KLUB

jony

Štvrtok, 25. Marca 2010, 20:49

a čo sa týka cúvania v noci,je to len o zvyku.. ja cúvam podla bočných zrkadiel :D a nemám s tým žiadny problém... a čo sa týka folii tak určite 3M kvalita je kvalita....
BB-ZV KLUB

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných