... všetko o BMW ...
Vo viacerých krajinách EÚ môžu mať vodiči fólie aj na predných oknách osobných automobilov. Nášho diváka z Brezna preto zaujíma, či by to nemohlo platiť aj u nás na Slovensku.
J. Packa: „V tomto prípade chystáme zmenu zákona, trochu nás brzdí ministerstvo dopravy, pretože chceme umožniť, aby mohli byť fólie aj na predných bočných sklách, avšak podľa predpisu EÚ musia byť priehľadné a musia mať priehľadnosť 70%.“
Billy-sk napísal:Ono to ze je vpredu zakazana folia ma svoje dovody. Nejde o to ze sofer vidi von dobre, ale o to, ze chodecktory pojde na prechod potrebuje tiez vidiet vodica aby si bol isty ze ho vidi. Moze si totiz mysiet ze ho vidi a vodic sa moze divat na opacnu stranu, alebo zrovna ladit radio. Z tohto dovodu je predne sklo jasne, ale otazka na kolko je to problem u bocneho predneho skla. Tam ma nenapada situacia, ktora by mohla nastat aby folia mohla posobit nebezpecne. Samozrejme aby nebolo vidno do auto, to nikdy nepovolia, preto ta priehladnost 70%. Ale ked si dame ruku na srdce, tak si tazko najdeme ozajstny dovod preco by sme chceli vpredu folie, cez ktore by nebolo vidno do auta (tak max. ma napada sex za volantom). Vzadu to je ine - kojacie matky a ine veci.
dukan napísal:8) podelim sa aj ja zo skusenostami..Mam nahodene vzadu skyfoli stredne no a vpredu len nejake co zachytavaju UV..zatedy s policiou ziadne problemy ..inak som tak rozmyslal keby padnem do vody tak tie predne skla asi nevytlcemto bude asi dalsi problem preco to neprejde.. folie vzadu uplne v pohode priehladne aj v noci nebadam rozdiel , a mozno iba sila zvyku..vid foto