... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Otvárač kufrového dna - e39 Touring

Štvrtok, 9. Januára 2014, 18:24

Zdravím, mám takýto problém.
Na otváranie kufrového dna je v e39 Touring použitá plastová úchytka, ktorá mi ale prestala riadne plniť svoju funkciu. Totižto, po zaklapnutí a zapadnutí jazýčka sa nadvihnutím rukoväte nedokáže otvoriť, ten jazýček sa nedá naspäť dotať pomocou tých koníkov, čo sú tam, rozobral som to a jazýček, čo zapadáva do zámku kufrového dna je v poriadku, chodí ľahko, problém je v tom, že keď zaklapne, tak (pripájam foto) koník, čo ho má otvoriť sa neposunie. Laickým pohľadom som zistil, že by sa mali oba koníky otvárať súčasne, packou ťahám za jeden a ten druhý vlastne posúva jazýček spod zámku. No mne sa ten druhý koník nehýbe. Dokáže niekto sa pozrieť do svojho auta a zistiť, či tam mám podľa obrázku niečo ulomené? Lebo mne to tak nepríde a neviem prísť na to, ako by sa mal ovládať ten druhý koník. Pružina mi nepríde, že by bola prasknutá, no nevidel som to za času, ešte keď to fungovalo, tak neviem.
Ďakujem za rady.
Prílohy
DSC01155.JPG
DSC01154.JPG
Nur Original ist Legal.

Jao
Auto: BMW E39 525d
Kraj: Bratislavský

Re: Otvárač kufrového dna - e39 Touring

Piatok, 10. Januára 2014, 21:30

Mám trochu inú verziu toho mechanizmu. Tiež s tým mám občas problém. Ja mám tú tyčku, na ktorom sú tie dva koníky s pružinami ohnutú a je tam veľká vôľa. Pri otváraní musím tú otváraciu páčku stlačiť dolu a potom to ide. Neriešil som to zatiaľ, je to dobré zabezpečovacie zariadenie :-) Cudzí človek to neotvorí.
U teba môže byť zodraný koniec toho jazýčka a preto to blbne.
BMW E39 525d touring exclusive

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 12. Januára 2014, 19:13

A môžeš to odfotiť? Žeby si to mal iné? Ešte pôjdem jeden pokus vyskúšať, a potom to bude asi nakoniec naozaj zošúchaný jazýček.
Nur Original ist Legal.

Jao
Auto: BMW E39 525d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 13. Januára 2014, 16:39

Dnes, poprípade zajtra to odfotím.
BMW E39 525d touring exclusive

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných