... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ANDYMAN
Autor témy
Auto: BMW E39 525i ´01
Kraj: Bratislavský

Niekoľko otázok na E39 525i

Sobota, 2. Apríla 2011, 16:04

Dobrý deň, mám niekoľko otázok ohľadom mojej E39 525i (141kW) 2001 manuálna prevodovka.

a, je nejako možné vypnúť oranžové svetielko "rezerva" pri palivomeri ?
b, na paneli kde sa ovláda klíma, je na pravej mriežke, dole v pravom rohu nejaký mikro spínač (asi reset niečoho) na čo to je ?
c, mám svetelný senzor na skle. ako ho prinútim aby mi zapol svetlá ? treba to aktivovať cez diagnostiku ?
d, pasuje hlavica rýchlostnej páky z E46 ? alebo nejakých ďaľších modelov do mojej e39 ?

Vopred ďakujem za odpovede :smile:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Obrázok
ANTIVIR.sk IT magazín - novinky, články, recenzie, blogy...

jararak
Auto: skodofka 120l

Re: Niekoľko otázok na E39 525i

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 09:35

a, ano da sa vypnut, dokonca nato nepotrebujes ani diagnostiku, staci natankovat
b, nieje to mikrospinac ale svetelny senzor, ako silno ma byt podsvetleny panel
c, nemylis si ho s dazdovym senzorom? ak je to naozaj svetelny senzor, nemas nahodou samozatmievacie spetaky?
d, ano pasuje presne z e46
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

ANDYMAN
Autor témy
Auto: BMW E39 525i ´01

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 18:47

a, v E39 je rezerva na poslednych 100km, co je trochu moc. napr. idem v noci po dialnici a do oka mi svieti oranzove svetielko a pritom mam este relativne dost benzinu.
b, skúšal som ho cez den zakryť a svietilo to furt rovnako tak neviem.
c, nemylim! mam aj dazdovy aj svetelny (na skle je to jasne vidiet). zatmavovacie mam len to interierové spätné. mimochodom ako by mal presne fungovat ten svetelný senzor ?
d, diki, toto som potreboval vediet.

+ nova otazka:

e, dnes som napriamo spojil (zaletoval tie dva vodiče dokopy) senzor opotrebenia brzdového obloženia ale stále hlási "CHECK BRAKE LININGS" (senzor na prednej náprave je OK, na zadnej som letoval) je potrbný reset cez diagnostiku? alebo stačí počkať?

dakujem za odpovede
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Obrázok
ANTIVIR.sk IT magazín - novinky, články, recenzie, blogy...

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 3. Apríla 2011, 20:25

a) neries, vypnut sa neda, nastavit tiez nie
b) uz neviem co to je ale snimac pre podsvietenie ovladacich prvkov to nie je, ten je v budikoch
c) ak by si mal svetelny snimac na celnom skle, tak by si mal mat aj ovladac na svetla s polohou A (automatika), vypinac v tejto polohe automaticky zopne stretavacie svetla, inak by bol ten snimac v skle na dve veci
e) nestaci len prepojit, ma to mat svoj odpor, najskor si to mal zmerat na predku a potom riesit. Ale toto je take riesenie..., tych par EUR na novy kablik sa nenajde, ked to potrebujes riesit takto? :-k

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných