... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

bmw_525tds
Autor témy
Auto: bme e39 525tds
Kraj: Prešovský

niekedy zatopí niekedy nie

Piatok, 18. Decembra 2009, 20:04

Zdarec. Moje e39 525tds niekedy topí niekedy nie. Keď je väčšia zima tak nechce skoro vôbec topiť a motor je nahriaty na pracovnú. Buď ide normálne zimní vzduch a mam nastavene naplno (32°C)a nič ,stále to dáva zimní vzduch, no niekedy z ničoho nič to začne normálne fungovať a pekne vytápa. Kde je problém? niejake rady, tipy? Vopred Ďikes.

Užívateľov profilový obrázok
mathesss
Kraj: Trnavský

Re: niekedy zatopí niekedy nie

Sobota, 19. Decembra 2009, 11:40

a ked ti nefunguje kurenie, tak ti funguje ventilátor?? lebo ak nie, tak maš v piči "ježka" regulátor otačok ventilátora. Vtedy ti nebude fungovať ventilator a tým pádom ti auto nebude ani kuriť. Ked sa ti zasa robehne ventilator auto začne kuriť.. Rozoberalo sa to tu vela krát..
je to diel č:3 (jeden chalan ho tu predáva za 50euro v inzercii) no ja osobne by som si radšej išiek kupiť nový original do bavárie, pretože nový stojí 75 eur a on dáva za 50 repliku. To je ale len moj nazor

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... condition/
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

bmw_525tds
Autor témy

Sobota, 19. Decembra 2009, 18:12

mathesss napísal:
a ked ti nefunguje kurenie, tak ti funguje ventilátor?? lebo ak nie, tak maš v piči "ježka" regulátor otačok ventilátora. Vtedy ti nebude fungovať ventilator a tým pádom ti auto nebude ani kuriť. Ked sa ti zasa robehne ventilator auto začne kuriť.. Rozoberalo sa to tu vela krát..
je to diel č:3 (jeden chalan ho tu predáva za 50euro v inzercii) no ja osobne by som si radšej išiek kupiť nový original do bavárie, pretože nový stojí 75 eur a on dáva za 50 repliku. To je ale len moj nazor

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... condition/

Nie nie ventilátor funguje... len stále fuka zimní vzduch o to ide... :(

BJS
Auto: 530d xdrive
Kraj: Košický

Sobota, 19. Decembra 2009, 19:43

Moje auto sa teraz správa presne tak isto, pokiaľ sa motor nenahreje na pracovnú teplotu, ide iba studený vzduch. Keď sa motor nahreje až na pracovnú teplotu, topí. Ventilátor funguje normálne. Akurát do pomocného čerpadla nejde prúd. Ak ho tam privediem napriamo, topí. Neviem presne čo sa s tým stalo, na jar som doplňal klímu, v lete som menil chladiacu kvapalinu, na jeseň mi už vypadávalo rozmrazovanie zad. okna... Mne to až tak nevadí, lebo mám ohrev sedačiek, ale vozím malú dcéru a tam je to už na figu.
Boh miluje ateistov, pretože ho nezaťažujú blbosťami.
Ex 525tds E34 calypsorott - EX po šmerci
Ex 330xdaT E46 oxfordgreen II -EX nie je ďaleko
Ex 530daT E39 titanstriebro
535dx GT F07-Gita (ancikrist)
530d xdrive F11-Lojzička

bmw_525tds
Autor témy

Sobota, 19. Decembra 2009, 20:33

BJS napísal:
Moje auto sa teraz správa presne tak isto, pokiaľ sa motor nenahreje na pracovnú teplotu, ide iba studený vzduch. Keď sa motor nahreje až na pracovnú teplotu, topí. Ventilátor funguje normálne. Akurát do pomocného čerpadla nejde prúd. Ak ho tam privediem napriamo, topí. Neviem presne čo sa s tým stalo, na jar som doplňal klímu, v lete som menil chladiacu kvapalinu, na jeseň mi už vypadávalo rozmrazovanie zad. okna... Mne to až tak nevadí, lebo mám ohrev sedačiek, ale vozím malú dcéru a tam je to už na figu.

Pomocné čerpadlo to je kde načo to slúži? Bawor mám krátko ,tak toho veľa neviem...Ale mne to teraz netopí aj ked motor nahrejem na pracovnú...kedy ako niekedy topí niekedy nie... je to zvláštne a mám ešte takýto problém, že ak auto dlhšie stojí tak nechce naštartovať...

BJS

Sobota, 19. Decembra 2009, 20:47

Ak ti netopí vôbec, pozri kvapalinu v chladiči. Môžeš mať aj zaseknuté ihlové ventily.... Ak ti zle štartuje po dĺhšom čase, niekde padá nafta. Prezri prepadové hadičky na vstrekoch, prívod do vstrek. čerpadla...
530d xdrive F11-Lojzička

bmw_525tds
Autor témy

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 09:40

BJS napísal:
Ak ti netopí vôbec, pozri kvapalinu v chladiči. Môžeš mať aj zaseknuté ihlové ventily.... Ak ti zle štartuje po dĺhšom čase, niekde padá nafta. Prezri prepadové hadičky na vstrekoch, prívod do vstrek. čerpadla...

Ihlove ventily? to je to čo sa na boku na chladiči hýbe ked štartujem? Načo to slúži? Jasne toto všetko skontroľujem...

BJS

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 18:15

530d xdrive F11-Lojzička

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných