Ahoj, mám problém s 520i 110kw motor m52 kde jsem dojel domu a druhý den jsem chtěl startovat a motor jen točí ale nechytne. Čerpadlo benzínu bzučí a pojistky jsou v pohodě i relé. Vyndal jsem svíčky a občas hází jiskru a občas né nebo hází jiskru jen první svíčka a ostatní né. Měl jsem podezření na ews ale to by nemělo házet jiskru vůbec né? Dneska jsem vyndal čidlo váčky co je u expanzní nádoby a zkusil jsem febi a Hellu a doufal jsem že se chod motoru zhorší nebo zlepší a pak bych koupil originální ale nic se nestalo žádná změna. Dneska budu zkoušet vyměnit čidlo co je u solenoidu Vanose a budu doufat že se chod motoru při startu zlepší nebo zhorší. Čidla jsou z roku 2010 a origo BMW takže mají nárok na výměnu. Inpa nehlásí žádnou chybu jen lambda sondy že jsou ko. V šedé paměti (nebo jak se to přesně říká) jsou různé chyby co jsou na foto v příloze. U svojí bejvale m54 528 jsem měl stejný problém a stačilo vyměnit originální čidla za VDO a měl jsem pokoj na cca 5let. Zde ovšem VDO nemůžu sehnat tak zkouším Hella a febi. Napadlo mě ještě jestli nemůžou být suché válce a trochu přes svíčky dát olej? Poslední start trval cca 30s a jen jsem s autem hnul 2m a druhý den nestartovalo.
Tak jsem dneska postoupil že svíčky hází jiskru všechny ale poslední 3 jsou slabší. Vyčistil jsem váhu vzduchu a na liště upustil přetlak benzínu. Auto pak skoro naskocilo a vždy mělo tendenci startovat když jsem na liště přes ventilek upustil tlak. Čidlo jsem ještě neměnil protože si myslím že tam problém nebude