... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Risho_21
Autor témy
Auto: BMW E36 318i LPG
Kraj: Košický

nejako sa mi zblaznil lightmodul (asi)

Utorok, 20. Septembra 2011, 14:40

proste počas jazdy mi vždy pípa malý BC a sa mi rozsvieti najprv kontrolka LZ svetiel potom vypne potom zasa pipne a blikne mi PZ svetlá zrazu opäť pípne a svietia obidve zadné svetlá potom je chvíľu kľud a zasa sa to dookola opakuje.... Čo to môže byť ?? Je to možné tým že som si na osvetlenie ŠPZ dal LED a pripajkoval na ne kondenzátor aby to neblikalo ??? Ale pokiaľ viem tak light modul u malého BC nekontroluje osvetlenie ŠPZ, lebo keď som úplne odpojil to osvetlenie ŠPZ a naštartoval tak mi BC nič nevykázal... prosím poraďte ide mi to na nervy :D
Ex BMW E39 523iA 98" Cosmoschwarz
Ex BMW E39 540iA 98" Kashmeerbeige

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: nejako sa mi zblaznil lightmodul (asi)

Utorok, 20. Septembra 2011, 15:53

bc kontroluje aj osvetlenie spz ak sa nemylim. Mozno sa zblaznil a treba skusit ho prekodovat nanovo, no zvyknu aj odchadzat, v tom pripade potrebujes novy......

Risho_21
Autor témy

Utorok, 20. Septembra 2011, 20:32

inač neviem odkiaľ berieš že to blikanie LEDiek je normálne... Každý mechanik ktorého som sa opýtal povedal, že ešte nevidel bavor, ktorému by blikali AE a ostatné diódy, že tam bude určite niečo s elektrikou alebo tým LCM... a tak isto tie smerovky, že raz blikajú rýchlo raz normálne... a tie výstrahy na BC mi robí odkedy som dal tie kondenzátory na LEDky a odvtedy mi blikajú kus aj normálne žiarovkové svetlá...

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Septembra 2011, 06:05

Risho_21 napísal:
inač neviem odkiaľ berieš že to blikanie LEDiek je normálne... Každý mechanik ktorého som sa opýtal povedal, že ešte nevidel bavor, ktorému by blikali AE a ostatné diódy, že tam bude určite niečo s elektrikou alebo tým LCM...

Ze blikaju LED, je NORMALNE, pokial nie su v original BMW svetlach (u E39 mali LED jedine original liftove zadne svetla, ku ktorym bol na to upraveny modul svetiel, nakodovat sa to neda!).
LED reaguje na jej napajanie okamzite, tzn. ze vidis ako zhasne v momente odpojenia napajania. Klasicka vlaknova ziarovka sice tiez reaguje ihned ale na jej rozzeravenom vlakne to nezbadas (v pripade rovnakej dlzky intervalu odpojenia napajania ako u LED, interval pouzity CHECK CONTROLom). A nakolko CHECK CONTROL na kratky okamzik odpoji napajanie ziarovky aby zmeral ci je odber (pripadne odpor?), tak na LEDke to uvidis, no na ziarovke nie.

To, ze Ti blikaju aj ziarovky, tj uz iny problem.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Risho_21
Autor témy

Streda, 21. Septembra 2011, 12:03

okej s tými LEDkami fájn ale prečo mi začali blikať zadné obrysové svetlá keď som dal na tie LED pod ŠPZ kondenzátory aby už tie LEDky neblikali tak teraz to prezmenu robia žiarovky a BC mi hlási furt že zadné svetlá sú chybné pritom idú všetky

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Septembra 2011, 14:19

Svieti Ti aj tretie brzdove?
Ak mas problem odkedy si zapojil kondiky na osvetlenie SPZ, tak si ich uz davno mohol skusit odpojit (nepises, ze si to skusal) a potom by si vedel, ze ci je problem v tomto neoriginalnom zapojeni alebo je problem v module svetiel.
CHECK kontroluje ziarovky nezavisle od pouzitych budikov, tzn. ze ci mas "male" alebo "velke" budiky, kontroluje aj ziarovky osvetlenia SPZ. Akurat na "malych" budikoch Ti vypalene osvetlenie SPZ nezobrazi (ako sam pises, ked si odpojil osvetlenie tak to na budikoch nic neukazalo).
Naviac, robil si zasah do povodnej elektroniky, v takychto pripadoch Ti nie vzdy hocikto pomoze na dialku, pokial nema skusenosti s rovnakym problemom s totoznym zapojenim a konfiguraciou.

PS: Nezabudaj, ze si na fore, ludia tu pomahaju nezistne, tak prosim zmierni ton komunikacie. :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Risho_21
Autor témy

Streda, 21. Septembra 2011, 14:46

Sorry, som strašne nervózny čo sa deje v poslednej dobe s autom ale inač som OK :D

Okej vyskúšam to, a áno svieti mi aj tretie brzdové

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 11. Novembra 2012, 21:16

Nazdar! Po roku to tu trocha ozivim. Dole na videu je vidiet, ako mi preblikava svetlo, teda blikne 3x v opakujucom sa ca 15 s intervale. Tyka sa to obrysoviek zadnych (halogen), prednych (halogen) a hmloviek (halogen) /brzdove (halogen) neviem a na stretavackach (HID) a dialkovych (HID) som si to tiez nevsimol/. Vsetky tymto postihnute svetla blikaju sucasne a deje sa to len pri beziacom motore alebo zapnutom zapalovani. Myslim si, ze s tym ma co docinenia LCM. Je to r. v. 1997 a su tam FL svetla vpredu aj vzadu. Normalne s nimi nebol problem. Ako som vsak nainstaloval HID sadu do stretavacich a dialkovych, odvtedy to robi. Skusil som teda odpojit vsetky ballasty (4) v aute a prestalo to. Znovu som zapojil ballasty na stretavacky, nic neblika. Akonahle som zapojil co i len jeden ballast k dialkovemu (je jedno ktory, lebo som ich skusal zamienat aj medzi sebou), blikanie sa objavilo. Odpojil som teda zasa vsetky ballasty v aute a pripojil len jeden na dialkove, blikanie sa objavilo. V com teda moze byt problem? Dik. :-k

EDIT:
Takze som sa konecne posunul dalej. Skusil som moje ballasty (obr. 1) nahradit inymi zn. HYLUX (obr. 2) /je to vlastne PHILIPS v inom obale s chipovou jednotkou ASIC - Nemci/ a blikanie prestalo. Na tejto stranke je dost dobrych informacii o HID
Prílohy
IMG_1239.JPG
Obr. 1 - moje ballasty
ballast.jpg
Obr. 2 - ballast HYLUX a PHILIPS
ballast.jpg (139.21 KiB) 1168 zobrazení
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných