... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Marty-N
Auto: 523iE39 ex, 530xdE61
Kraj: Bratislavský

Re: NEFUNKCNE ABS + ASC sneh?mraz?

Utorok, 15. Januára 2013, 11:39

...chlapi nechcem zakladať novu temu,tak sa pridám sem.Dnes rano som išiel odpratať sneh z auta.Klasika,naštartujem si a pomaličky som si odstranoval sneh z auta.ked som vošiel dnu,pozeram na prístrojovku a svietilo mi ASC.Tak som ťukol po gombíku,že možno nechtiac som oň zavadil a ASC som vypol.Ale naneštastie ASC stále svietilo.Pomačkal som ho viac krát a stále svieti.ASC nikdy nevypínam.Viete mi poradiť čo sa stalo?..Teraz mi ASC nebude asi fungovať,že?..skusil som sa prejsť po parkovisku a zdalo sa mi že ASC nefunguje,nejako mi zadok ubehol (súvislá vrstva snehu ujazdená) ...doteraz som si nič podozrivé nevšimol..poprosím o radu...mam s tym isť hned na diagnostiku či????
Prílohy
asc.jpg
asc.jpg (26.58 KiB) 2204 zobrazení
BMW E39
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 15. Januára 2013, 11:56

ak ty to nehasne po opetovnom vypnutí kluča na par minut a naštartovaní,tak treba zistit diag,že prečo zasvietila kontrolka....može to byt len chyba spôsobená nižším napetím,alebo aj samotné čidlo abs,alebo aj RJ abs....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Marty-N
Auto: 523iE39 ex, 530xdE61

Utorok, 15. Januára 2013, 12:10

..no skusil som vyp./zap. kluč a nič..ale robil som to hneď po sebe...v žiadnom dlhšom intervale...takže pojdem to skusiť teraz po dlhšom čase... :? ...nerad by som v takomto počasí jazdil bez aktívneho ABS...

EDIT. ...takže bol som teraz dole,asi po hodine a pol som to natočil a ASC zhaslo,bol som to aj prejť po sídlisku a zatial ASC nasvieti .. [-o< ...ALE,mám sa na niečo pripraviť,alebo ???...čo mi tým dalo ASC najavo :-k
BMW E39
Obrázok

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Utorok, 15. Januára 2013, 20:34

Možno len to že máš vyšťavenú baterku,ako písal TT-simík.Skús ju hodiť na nabíjačku,nech sa trocha oživí.Ak nieje baterka dosť nabitá,občas toto svieti kvôli poklesu napätia pri štarte...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

SO-DEVIL
Autor témy
Auto: BMW 530DA
Kraj: Košický

Streda, 16. Januára 2013, 00:13

tak v mojom pripade som teraz zistil asi chybu...dvihol som auto a dal dole kolesa, pravy zadny snimac som vymenil za lavy a tachometer mi uz neukazoval potom zas som dal ten ktory tam bol a uz isiel zas som dal pravy zadny a nesiel tachometer takze je ten snimac blby hoci ukazoval rovnaky odpor ako funkcny...zajtra pojdem kupit nejaky snimac a vymenim ho a uvidim... :roll:

matus.kucer
Auto: BMW f10 525d
Kraj: Prešovský

Streda, 16. Januára 2013, 19:43

Zdravim, ja mam taky isty problem vse bolo ok jedneho dna sa rozsvietilo ASC a ABS.Bol som na diag. a ukazalo prave zadne koleso.Zhodil som koleso dolu a kukal na snimac dal sa v pohode odstrubovat a povitiahnut ale nie vytiahnut ten kryt (brzdovy) mi prekaza aby som ho vytiahol.No problem mam taky, ze ten snimac ktory je chyteni srubou som chcel odpojit ale nepodarilo sa mi. Je tam zobacik tak som predpokladal ze sa da vytiahnut ale som ho asi zlomil neviem...prsalo a moc som nemal casu.No po mensej manipulacii zhasli kontrolky ale asi po 15 km sa rozsvietili naspät.Ten snimac ma druhu stranu pripojenu pod blatnikmi ? Lebo konektor som nevidel. Neviem ci ma zmysel sa s tym srat alebo rovno vymenit snimac ? Diky

BMW 07
Kraj: Banskobystrický

Streda, 16. Januára 2013, 20:32

SO-DEVIL napísal:
tak v mojom pripade som teraz zistil asi chybu...dvihol som auto a dal dole kolesa, pravy zadny snimac som vymenil za lavy a tachometer mi uz neukazoval potom zas som dal ten ktory tam bol a uz isiel zas som dal pravy zadny a nesiel tachometer takze je ten snimac blby hoci ukazoval rovnaky odpor ako funkcny...zajtra pojdem kupit nejaky snimac a vymenim ho a uvidim... :roll:

No vidíš... tak predsa táto metóda zabrala 8)
Aj som ti chcel ešte napísať, že s meraním tých odporov na snímačoch mám blbé skúsenosti ... ale to bolo tak asi aj kvôli môjmu amatérskemu vybaveniu :D Len takým žltým multimetrom som to meral a bol som z toho jeleň...
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

JetSlider
Auto: BMW 530 d

Streda, 16. Januára 2013, 20:49

Mne sa tiez dnes toto iste stalo, vysiel som z domu a po 500 metroch sa rozvietili kontrolky ABS a ASC. Pocas celeho dna mi to blblo aj to islo potom zasa nie a takto, tak vecer som si to napichol a vypisamo mi pravy predny snimac tak zajtra sa dotoho pustim a pozriem ci to je v nom ci v kabelazi a uvidim. Este podotknem ze predvcerom som 3 krat zapadol v Handlovej a vsetko som mal plne snehu.

SO-DEVIL
Autor témy

Štvrtok, 17. Januára 2013, 08:18

zadny snimac vymeneny chyba odstranena :) :wink:

BMW 07

Utorok, 22. Januára 2013, 07:36

JetSlider napísal:
Mne sa tiez dnes toto iste stalo, vysiel som z domu a po 500 metroch sa rozvietili kontrolky ABS a ASC. Pocas celeho dna mi to blblo aj to islo potom zasa nie a takto, tak vecer som si to napichol a vypisamo mi pravy predny snimac tak zajtra sa dotoho pustim a pozriem ci to je v nom ci v kabelazi a uvidim. Este podotknem ze predvcerom som 3 krat zapadol v Handlovej a vsetko som mal plne snehu.

Už si to odstránil? Po včerajšku sa pridávam aj ja, ale mne to nejde teraz stále a tiež mi nejde aj tachometer (takže asi ĽZ) tiež som zapadol, lebo som to trochu prehnal s výškou snehu a hlavne to bol dosť prudký kopec, museli ma aj potiahnuť 8)

Zaujímavé je to, že kým som šiel z miesta činu, tak bolo všetko ok, až potom sa mi to rozsvietilo. Som zvedavý, že čo to bude s tým snímačom, aspoň dúfam, že tam je problém, lebo RJ mám po repase cca 2 000km.

EDIT: Dneska ráno mi to zhaslo, takže predsa to len málo súvis so zapadnutím do hlbokého snehu.
MHD BB

JetSlider
Auto: BMW 530 d

Utorok, 22. Januára 2013, 12:55

Zatial som to len s diagnostikkou prebehol, vypisalo mi pravy predny snimac: prekontrolovat ho a ocistit, potom od riadiacej jednotky musim premerat kable ci su ok a este medzi sebou ci nemaju skrat a este ten konektor pri kolese pozriem. Mne to len stale vypadava povecsine to funguje ale hapruje to dookola.

BMW 07

Streda, 23. Januára 2013, 15:02

Ja musím predsa len ten zadný snímač vymeniť, lebo asi je na h....

To nie je až také hrozné, lebo mám v zásobe jeden snímač. Čo je horšie, že mám KO bezpečnostný šrób na kolese. Zase to nemôže ísť po poriadku a bez problémov!!! ](*,) ](*,)
Tie dierky na šróbe sú už pridraté a odtláča mi nástavec, keď to chcem povoliť. Skúšal som už aj kľúč zaprieť o múr, aby ho nevytláčalo, ale celé auto odskočí na gume.

Bude to mimo témy, ale chalani čo s tým? Navariť nejakým zázrakom na ten bezpečnostný nejaký dlhý šrób?? Aj keď si to neviem predstaviť, ako tam vopchať CO-čku...
MHD BB

SO-DEVIL
Autor témy

Streda, 23. Januára 2013, 22:20

cauko,,,v poriadnom pneu-servise by mali mat na to pripravky 1000hrany ktore nabiju do bez.sroubu a pojde to von...ak nemas "poriadny sersan" radsej ani nezacinaj lebo ju uplne poskodis a budes mat sive vlasy... uz mi podobne srouby-matky zobrali par rokov zo zivota. :-k

Ogi22
Auto: e39 528i A 1996 LPG

Piatok, 20. Novembra 2015, 16:45

Ahohte chalani.
Prednedavnom som kupi E39 528i Autimat +LPG.
Opravoval som si nefunkcny palivomer a mal som vonku budiky. Zistil som ze kontrolka (zlty trojuholnik v kruzku) je zazlepena aby nebolo vidno ze svieti. (To by vysvetlovalo ten smik po vijazde zo stopky na moste v ostrej zakrute pri prudsom pridani:(
Po oprave palivomeru som namontoval budiky a kontrolka svieti dodnes bez reakcie na tlacidlo ASC.

Rychlost, otacky, spotrebu mi ukazuje.
Nefunguje Tempomat a vobec volant nereaguje.

Na diagnostiku este len pojdem.
Elektrikaraky a technicky som zdatny staci mi povedat co treba poskontrolovat a poriesit. Za kazdu radu dakujem.
e39 528i A 1996 LPG

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Piatok, 20. Novembra 2015, 17:24

Treba ti ist na diagnostiku. Bez toho sa proste nepohnes lebo nemas sancu zistit ci ti odislo dake cidlo alebo RJ. A pri zozname problemov ktore si napisal rovno kontaktuj clena ice.blade a kup od neho kabel lebo len za diagnostiku vysypes 200 kedze tam budes chodit jak na klavir ;-)
Naposledy upravil/-a EBOLA v Sobota, 21. Novembra 2015, 10:40, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných