michalbolfa napísal:NO TAK PO DNESKAJSKU:
Čerpadlo dava tlak 310 čo povedal že je dobre , imobilizer je funkčy, poistky tiež, žhaviče že vyzerajú byť dobré ???Nejaké nápady??
Dá sa nejak premerať (odpor?) či len vyskúšať za nový diel?
Inak ďakujem za odpoveď, a nemá význam to že keď mi to spravilo prvý krát po desiatich min, naštartovalo ale celú cestu mi svietilo žhavenie. Aj niekedy napr. natocil som a hned zhaslo a potom som potocil klucikom zhavenie stale svietilo ale nastartoval som a zhavenie svietilo celu cestu ??? Po dalsom starte zase vsetko ok.
To, že Ti svítí kontrolka žhavení jsem si všimnul až dnes. Pokud je motor v klidu, tak má souvislost se žhavením, pokud motor běží, tak signalizuje chybu v DDE a v tomto případě bych si tipnul na problém s palivem, protože vzduchu je u dieselu vždycky dost. Napíchnout na diagnostiku by pomohlo, ale zkusím to i bez ní. Čerpadlo v nádrži má dávat asi 0,5 Baru (0,5atm), to středotlaké pod sedačkou řidiče, co Ti hučí 30 sec, by mělo dávat 4 bary (=4,08kg/cm2) a Tobě dává 310 (asi kPa) a to je na hranici. A vysokotlaké čerpadlo CommonRail dává tisíce, pokud dostane dostatečný tlak na vstupu. Přečti si
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=Možnosti :
- středotlaké dává málo, takže vysokotlaké nevytvoří potřebný tlak, který hlídá čidlo na railu a ŘJ motoru (DDE) nevydá impulsy ke vstřikování
- vnitřní netěsnost ve vysokotlakém čerpadle, kdy palivo ze vstupu protéká přepadem zpět do nádrže, opět se nevytvoří potřebný tlak k překonání čidla na railu a DDE nepovolí vstřiky
- některý vstřik protéká do přepadu, takže vysokotlaké čerpadlo zase nedosáhne potřebné hodnoty pro povolení vstřikování

Nic z toho se nedá dělat na ulici, chtělo by to servis, kde dělají dieselové motory a mají měřící přístoje. Diagnostikou se dá najít jen to, co už víme - že (asi) má malý tlak na railu a DDE nepovolí provoz s nižším vstřikovacím tlakem. Předpokládám, že palivový filtr je vyměněný.
Starší (ale funkční) čidlo vačky na 530d mám doma a v sobotu 9.4. pojedu z Brna - okolo Trenčína - hore Váhom. Dálniční kupón si budu kupovat v Drietome, tak pokud máš zájem, to čidlo Ti věnuji zadarmo, tím vyloučíme jednu ze závad, výměna trvá 5 minut. Můžu s sebou vzít i to čidlo tlaku na railu, za pár Euro, ale to bych měnil jako poslední možnost. To ale na pumpě nevyměníme, lepší je sundat sání. Do té doby by jsi měl mít zkontrolované tlaky čerpadel a přepady CR čerpadla a vstřiků. Když tak napiš a dohodneme místo, čas a nějaký telefon.