... všetko o BMW ...
jararak napísal:nesom isty, ci sa ti tam podari dat to turbo z e60, dovod jednoduchy, e39 ma mechanicke nastavenie klapiek, e60 co mi je zname ma uz elektronicke nastavovanie
Rudo ZM napísal:Šak práveže otázka stojí tak že či sa oplatí tlačiť velý peniaz do mechanických úprav M57.Tlačiť lóve do hardwaru,keď sa dá slušný výsledok dosiahnuť rýchlo a za rozumný peniaz chipom?Jasné,ak sa ide do extrému treba meniť aj hardware.Ale pre bežné používanie?
lubomt napísal:este je moznost dat upravit turbo vo vnutri a potom cip, aj taketo turbo dokaze viac tlacit. Tieto upravy robi napr. BH motorsport v Turanoch /Brano Hanko/. V cene je aj nabrzdenie vykonu motora pred cipom a po cipe. vykon sa prideva podla stavu motora. Pri extremnom zvysovani vykonu nad 1000eur ta uz bude brzdit priemer vyfukovych rur, ked tieto vymenis, dostanes z toho viac ale potom Ta zabrzdi zase slaby chladic nasavaneho vzduchu. Vsetkym tymto som si na svojom aute presiel, dostal som sa na 315k a teraz ma brzdia malo ucinne chladice nasavaneho vzduchu, pretoze mam uz na vystupe z turba pri plnom vykone teplotu vzduchu nejakych 93st /cim vyssia teplota, tym menej dokazes stlacit vzduch/. Po vymene za ucinnejsie zase teplota ide dole na cca 25st,vykon automaticky poskoci o cca 20k /zalezi aky motor/ a da sa este ist vykonom zase hore. Je to iba o peniazoch a kto chce kolko z toho dostat