... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

hessy

Modul ASC, Vyhrievanych sedaciek...

Nedeľa, 10. Februára 2013, 20:00

Neviem ako sa tomu nadava je to taka ta krabicka kde su spinace v stredovej konzole na Vyhrievane sedacky, asc,edc....
Planujeme to z RudoZM vymenit ale mame taky problem.
Ja tam mam len panel kde mam tlacidla na ktore ide zvlast zasuvka teda co tlacidlo to ina zasuvka. (vyhr.sedacky,asc).
ON ma zasa cely ten modul kde je hafo tlacidiel :mrgreen: ale len jedna zasuvka v strede.
Otazka znie, ci je toto mozne dat do mojho auta, ale tak aby som mal na kazde tlacidlo zvlast zasuvku. Teda aby sa ku danemu tlacidlo dala priviest zvlast elektirka. Planujem dorobit nejake veci do vybavy a chcem mat volne tlacidla.
O elektike viem len tri veci ze svieti, kope a treba ju platit :mrgreen: tak sa chem spytat ci to je mozne . Dik

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd
Kraj: Nitriansky

Re: Modul ASC, Vyhrievanych sedaciek...

Nedeľa, 10. Februára 2013, 20:12

Tou elektrinu si na tom ako moja mama \:D/ \:D/ \:D/

Užívateľov profilový obrázok
Rudo ZM
Auto: BMW 540iA

Nedeľa, 10. Februára 2013, 20:55

Aby sme vedeli o čom je reč,prikladám foto.Ide o to,že v mojom aute je iba ASC ale na tom module je toho viac.Tlačítko ASC nefunguje,nejde vypnúť.Chcem aby mi v aute fungovalo všetko čo tam je od výroby,takže by sa zišli nejaké rozumné rady...
Prílohy
tlačítka 3.jpg
tlačítka 2.jpg
tlačítka 1.jpg
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

PetoK
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 10. Februára 2013, 21:03

Princíp oboch je rovnaký, dokonca sedia farby káblov na všetky funkcie... treba naštudovať WDS, všetko je tam... ak chceš mať osobitné tlačítka na každú funkciu, treba každému tlačítku dotiahnuť kostry, napájania, I-BUS, osvetlenie atď. ... je tam ale za tlačítkami málo miesta na káblovačku, bude sa to obtiažne dávať dokopy, zavadzia tam kúrenie...

Jednoduchšie bude zohnať ten široký šteker a zapojiť to všetko do jedného konektora a osadiť celý modul, tlačítka na niektoré funkcie sa myslím osobitne nerobia, t.j. treba zohnať taký modul, ktorý má všetky potrebné funkcie.

Rudo ZM

Nedeľa, 10. Februára 2013, 21:39

Čiže keď mám len ASC,treba zohnať modul len s tlačítkom ASC a proste ich vymeniť?

PetoK

Nedeľa, 10. Februára 2013, 22:02

Takže potrebuješ aby na tom paneli bolo iba ASC, nič iné? Nemáš ani výhrev sedačiek, PDC a pod. ?

Rudo ZM

Nedeľa, 10. Februára 2013, 22:19

Presne tak!Podla výpisu výbavy nemám nič iné,len ASC. Tento modul tam dal niektorý s bývalých majiteľov nevedno prečo....No a teraz nejde vypnúť ASC. Ako nie že by som ho nejak často vypínal,ale vadí mi že v aute niečo nefunguje..

hessy

Nedeľa, 10. Februára 2013, 22:33

hmmm :( ja si to predstavujem asi vsetko strasne jednoducho.. Planujem dorobit Vyhrievanie sedaciek, zadne pdc, elektriku roletku, a ked sa podari aj vyhrievany volant. Moj plan bol taky ze kazdu jednu funkciu priviest na jedno tlacidlo teda to, ktore co ovlada okrem toho volantu to dat napriklad na edc :mrgreen: sikovny elektrikar by to asi vedel dorobit lebo pochybujem ze ak nemam vyhrievane sedacky, pdc a ani el. roletku ze tam budu natahane kable na predpripravu :D :roll:

PetoK

Nedeľa, 10. Februára 2013, 22:49

Nooooooo... :twisted:

Jasné že tam káble nie sú. Budeš musieť všetko dorobiť... je s tým dosť roboty, ale všetko sa dá keď sa chce... :thumbup:

Rudo, v tvojom prípade si zožeň samotné tlač. ASC a záslepky na zakrytie zbytku.. Problém je že ak to niekto už prerobil na ten velký panel, musel odrezať také zvislé kúsky plastu, v ktorých držia tie záslepky, t.j. budeš to tam musieť nejak zalepiť... :wink:

Ešte sa kukám, že tam máš také hrubšie káble, tie sú použité v prípade výhrevu, nebol tam dorábaný? Prípadne aj ďalšie veci? Lebo to by zas bolo škoda odpojiť... Bolo by dobré keby si poriadne odfotil detailne ten konektor z oboch strán, ktorý pin je ako zapojený a aký kábel tam ide... potom poradím, už som to zapájal niekolkokrát... a musí chodiť aj to ASC tlačítko, pokial je dobre zapojené...
Naposledy upravil/-a PetoK v Nedeľa, 10. Februára 2013, 23:03, upravené celkom 2 krát.

hessy

Nedeľa, 10. Februára 2013, 22:52

no ved to... ale teoreticky je to mozne spravit aj tak ako by som chcel nie ? ze na kazdy ten vypinac dotiahnut aby na tom fungovala dana vec. Hovorim, som totalny laik 8-[ cize ja osobne by som to nerobil lebo by auto v tom lepsom pripade zhorelo :lol:

Rudo ZM

Nedeľa, 10. Februára 2013, 23:12

Vidí sa mi,že to tam budem musieť preskúmať dôkladnejšie :-k O tom vyhrievaní neviem že by tam bolo,sedačky nehrejú. Keď stláčam tlačítko vyhrievania,tie kontrolky vedla sa rozsvecujú ale sedačky nehrejú. Pozriem ešte pod sedačky,aké káble tam idú...

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Re: Modul ASC, Vyhrievanych sedaciek...  Topic is solved

Pondelok, 11. Februára 2013, 12:40

Votriem sa sem trosku do temy.

Mozem vymenit ten panel (mam koleckove nastavovanie vyhrevu) za ten, kde sa uroven nastavuje iba stlacanim tlacitka?

Dik.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

hessy

Pondelok, 11. Februára 2013, 16:49

princip je ten isty len ten kde je tlacidlo vyzera lepsie :D Mozno je tam ina zasuvka zda sa mi ze tie tlacidla mali liftove verzie ale samotny princip by mal byt rovnaky

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Pondelok, 11. Februára 2013, 18:32

Mne ani tak nejde o to, ci tlacitka vyzeraju lepsie ako kolecka, ale chcem ten panel kvoli tomu, ze by som si rad dal dorobit PDC dopredu a dozadu a len auta po lifte mali to tlacitko PDC-cka na paneli, nakolko tie pred liftom nemali senzory vpredu a tym padom ani to tlacitko.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

hessy

Pondelok, 11. Februára 2013, 18:43

:D ahaaa no ja chcem to iste. Preto riesim panel tiez kedze by som chcel dorobit nejake veci. Podla toho co pises, plati to co pisal PetoK nizssie

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných