... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
sklenus
Autor témy
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

m57 tlak oleja cez diagnostiku

Piatok, 28. Júna 2013, 21:18

ahojte, chcel by som sa spýtať, ukáže diagnostika tlak olejav tomto motore, má to čidlo na kadečo, ale toto by ma zaujímalo, nechcem si zadrieť motor, prípadne odpáliť slimáka

viem že je čidlo vo vani, ale to je iba na hladinu oleja, ďalšie je vo výmenníku, ale to neviem či nie je len teplotné ?
oo=[ ][ ]=oo

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: m57 tlak oleja cez diagnostiku

Piatok, 28. Júna 2013, 22:47

Olejove tlakove cidlo je pod olejovym filtrom
Tlak 4,2 +- 0,5 bar

Naco to potrebujes sledovat? Ved mas nato kontrolku a neboj ta sa rozsvieti este pred pridretim turba.

Užívateľov profilový obrázok
sklenus
Autor témy
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Re: m57 tlak oleja cez diagnostiku

Sobota, 29. Júna 2013, 08:37

csuka530d napísal:
Olejove tlakove cidlo je pod olejovym filtrom
Tlak 4,2 +- 0,5 bar

Naco to potrebujes sledovat? Ved mas nato kontrolku a neboj ta sa rozsvieti este pred pridretim turba.

no to je to čo som myslel v tom tepelnom výmenníku, ten olej. filter je chladený vodou, kontrolka sa možno rozsvieti to áno, ale istota je istota, a keď to takto ukáže, tak to je potom iná

ide o to, že som dával sací kôš z e39 motora do e38 s otočenou vaňou a iba som zkrátil a prevaril trubku sacieho koša, a bál som sa aby to náhodou pri behu neťahalo niekde falošný vzduch cez ten zvar, je síce kvalitný, ale pod röntgenom to nebolo, aj tak to bude asi ponorené celé v oleji, ale náhoda je blbec a pár sto eur ja zachránených, ešte to pretriem tesniacim silikonom a bude to poriešené

každopádne údaj o tlaku sa mi beztak zíde mať v hlave, takže ďakujem
oo=[ ][ ]=oo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných