... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
George2103
Autor témy
Auto: bmw E39 525tds
Kraj: Žilinský

Hlucny chod motora

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 16:31

Zdravicko,uz dlhsi cas ma trapi moja 525tds.Zacalo to tym ze ked som rano nastartoval auto tak cca 2min mi siel dost hlucne motor.Ako keby som zapol vysavac :D Po cca 2min jazdy to prestalo a zvuk motora bol opat kasny.Nedavno som si vsimol ze sa to stava uz aj pocas jazdy a pytal som sa uz kadekoho a nik mi nevedel povedat co to moze byt.Je to fakt neprijemne ked pridam tak naozaj ako keby som za sebou tahal par vysavacou :D Budem vdacny za kazdu radu :)

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Re: Hlucny chod motora

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 16:51

Daj vyhladavat "novinovy test visko spojka". Pozri aj ci ti hned po nastartovani nahodou neroztoci pridavny ventilator.

George2103
Autor témy

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 17:14

No ten test skusim spravit cez vikend ale neviem ci to bude zrovna toto :( Proste to ako keby som mal niaky cudnu koncovku na vyfuku ktora robi zvuk ako niaky vysavac :D Ale tak nevylucujem nic.Skusim to pozriet,som zvedavy co zistim lebo ten test som este nikdy nerobil a pocujem to prvy krat ked mam pravdu povedat :)

suchtoxxl
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 17:43

ked mas uplne studeny motor,tak mas zopnutu viscospojku,tzn.ta prva vrtula je zopnuta napevno z motorom,po1-2 minutach ju vypne a motor je hned tichsi.a to ze ti to robi aj pocas jazdy to nevadi,to ma prave tak robit,ked je motoru teplejsie,tak ju zopina aby dochladovalo motor.ale to ti huci z motora,nie z vyfuku..overit si to mozes tak,ze zvynes noviny,a rano ked ti to huci tak to skus vopchat do tej vrtule pri motore a uvidis ze ju nezastavis.potom ked sa ti trochu zohreje motor a prestane to hucat,tak ich tam znovu vopchaj a v pohode ju zastavis

Rottwa

Štvrtok, 2. Augusta 2012, 22:12

[-X Je to presne naopak

Pri vypnutom motore skus potocit s vrtulou (pred motorom za chladicom), ak ide hladko je to OK, ak tazko skus tam strieknut odstranovac hrdze (ktory nie je agresivny na el. kontakty) a rozhybat ju.

Nechaj motor poriadne vychladnut zober si noviny, ktore zrolujes. Nastartuj a strc noviny do vetraku. Ak sa hnedd zastavi, je to ok, ak nie, mas zadretu visco spojku (rozobrat a precistit alebo vymenit za novu ). Vtedy sa kruti stale, odobera vykon, pocut ju aj po nastartovani.

Visko sluzi na to aby sa motor co najskor zahrial, pri vyssej teplote sa visko zopne a udrzuje (chladi) motor na konstantnej pracovnej teplote. Zvuk vysavaca robia lopatky, ktore rozrazaju vzduch a je to OK.

Toto je dobra visko

http://www.youtube.com/watch?v=1VN3snF5 ... re=related

Toto je zla kde ju nezopina vobec pri zahriatom motore

http://www.youtube.com/watch?v=3OQI1xL4 ... re=related

Treti pripad je ked je zopnuta stale, aj za studena.

George2103
Autor témy

Piatok, 3. Augusta 2012, 13:23

Dik za radu chalani,skusim to v sobotu spravit a uvidime co to spravi.Ale mam taku otazku,to hucanie by bolo pocut ak ked auo stoji,ci? Lebo mne sa ten hukot zvysuje podla toho v akych otackach je auto.Cim vyssie otacky tym vacsi hukot.Kym stojim tak je ticho.Az ked pridavam tak so zvysujucimi sa otackami sa zvysuje ten zvuk.Ako keby bol naozaj na konci vyfuku vysavac ktory huci podla otacok :D Ide to od motora ale neviem ci od toho ventilatora.Co vy na to?

ketxup
Auto: BMW 525D Touring E61

Piatok, 3. Augusta 2012, 13:56

George2103 napísal:
Dik za radu chalani,skusim to v sobotu spravit a uvidime co to spravi.Ale mam taku otazku,to hucanie by bolo pocut ak ked auo stoji,ci? Lebo mne sa ten hukot zvysuje podla toho v akych otackach je auto.Cim vyssie otacky tym vacsi hukot.Kym stojim tak je ticho.Az ked pridavam tak so zvysujucimi sa otackami sa zvysuje ten zvuk.Ako keby bol naozaj na konci vyfuku vysavac ktory huci podla otacok :D Ide to od motora ale neviem ci od toho ventilatora.Co vy na to?

skús spustiť po naštartovaní aj na mieste klimatizáciu, či bude hlučnejšie.

príspevok skopírovaný z tejto témy:
http://www.bmwklub.sk/bmw5-e39/530d-ventilator-klimy-nefunkcny-t65372.html

dodiiik napísal:
no ten ventilátor je kapitola sama o sebe : má tri rychlosti ovládajú ho odpory (často odchádzajú)

1. rychlost sa zapína stale keď sa spustí klíma

2. keď nevládze prvá rýchlosť a beží klíma

A 3. tia je napriamo a tú zopne ked nevládze chladit visko spojka napr. motor v horúcom počasí, alebo ju zapne ak sa prehrieva klíma ked nfungujú prvé dve rýchlosti....

A občas za zadrie aj ložisko, potom dáva vrtula taký čudný odpor, keď s nou točíš a rýchlo zastane....

pokiaľ ti ten ventilátor funguje normálne (ako ej popísané) a máš tam chybu tak ju vyamž a nerieš mohlo to vyskočit pri hocčom, napr. mne sa stalo že som zle utiahol baterku a pri štartovaní mi ju odpojilo... (moja blbost..) tak mi vyskočili chyby skoro na všetkom.... vymazal som napojil som všetko na doraz... a už viac nič s uvedeného nevyskočilo...

Rottwa

Piatok, 3. Augusta 2012, 14:21

George2103 napísal:

Ano intenzita hluku sa meni podla otacok. Hlavne po zahriati, ked je spojka uz zopnuta a ventilator sa toci stale, nie je len pohanany zotrvacnostou lozisiek. Predsa len to je 2,5 litrovy 6 valec a nie nejaky koncernovy motorik. Podla toho aj zvuk motorizacie. Je to normalne.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných