... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
BMW 07
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

e39 strešné okno - odtok vody - stĺpikom ??

Streda, 19. Decembra 2012, 20:20

Pozdravujem Vás.

Podelím sa s mojimi aktuálnymi problémami a zároveň poprosím o akúkoľvek radu, návrh, skúsenosti. Vznikli dva naraz... ja neviem, asi ma musela nejaká k... prekliať :smile:

Problém č.1:
Neskutočne mi začalo niečo vŕzgať od kolesa na zadnej náprave z pravej strany, vŕzga to keď sa vystupuje/nastupuje, ale aj za jazdy. Hanbím sa za to ako pes, vŕzga to horšie ako kočiar a môj prvý dojem, že je niečo s pružinou, uloženie napr. Dnes mi len tak odhadom povedal technik v Bayern Partnere ZV, že asi guľový čap, zajtra uvidíme na zdviháku, že či sa to potvrdí.

:!: Problém č.2:
Týka sa to predpokladám, že strešného okna. Ak mám dobré informácie, tak voda by mala od neho odtekať bočným stĺpikom.
Dnes som si všimol, že keď sa rozbieham, alebo zabrzdím niečo "ločká a následne klepká" z pravej strany. Zistil som, že ten zvuk ide z pravého podbehu v prednej časti na prahu dverí. Je to jednoznačne ločkajúca voda a nárazy nejakého predmetu o vnútro podbehu (možno ľad).

Moja otázka: Ide odtok vody zo strešného okna naozaj tým bočným stĺpikom niekde dolu do podbehu a odtiaľ vonku? Ak áno, tak kde by som mal hľadať ten otvor, kadiaľ tá voda vyteká vonku :?: Je možné, že sa to nejakým zázrakom v tomto škaredom počasí upchalo??

Ďakujem vopred každému za reakciu.
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

sklenus
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Re: e39 strešné okno - odtok vody - stĺpikom ??

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 10:07

k tomu strešnému : odtok vody je v každom rohu zvedenou plastovo-gumovou hadičkou za tapacírmi stĺpikov a je to zvedené na podbehy, za roky sa tam vie nahromadiť pekný bordel a vie sa to upchať, ak budeš mať čas tak to prečisti, ale asi budeš musieť zhodiť stropnicu, a to šuchotanie, možno tam niečo primrzlo o nejakú vetvičku z tej trubky alebo čo, aj keď teraz nemrzne tam neviem

najlepšie bude to rozobrať mrknúť na to a skúsim preliať každú hadičku trochou vody, či sú priechodzie
oo=[ ][ ]=oo

BMW 07
Autor témy

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 10:27

sklenus napísal:

najlepšie bude to rozobrať mrknúť na to a skúsim preliať každú hadičku trochou vody, či sú priechodzie

Ďakujem za info. Áno počul som, že tie odtoky/trubky sa upchávajú. Lenže myslím, že môj problém bude skôr niekde na spodku, ako hore v tých samotných trubkách. Keďže mi voda stojí v podbehu, to znamená, že sa musel upchať ten odtok niekde dole. Je normálne viditeľný ten odtok na podbehu? Je niekde priamo pod stĺpikom, v strede dverí alebo na konci podbehu vpredu? Možno som slepý, ale nevidel som tam nič také... :-k
MHD BB

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 14:00

vrzgá aj toto a to dosť často
diel číslo 2 , injekčnou striekačkou prepichni gumu a naladuj tam olej ak to prestane vrzgať tak už vieš kde bol havo zakopaný

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... uspension/

sklenus

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 19:25

BMW 07 napísal:

Ďakujem za info. Áno počul som, že tie odtoky/trubky sa upchávajú. Lenže myslím, že môj problém bude skôr niekde na spodku, ako hore v tých samotných trubkách. Keďže mi voda stojí v podbehu, to znamená, že sa musel upchať ten odtok niekde dole. Je normálne viditeľný ten odtok na podbehu? Je niekde priamo pod stĺpikom, v strede dverí alebo na konci podbehu vpredu? Možno som slepý, ale nevidel som tam nič také... :-k

viditeľný nie je, pretože tie výstupné hadičky sú pod plastovým podbehom, voda z nich steká po ňom dolu, budeš ho musieť zhodiť dole
oo=[ ][ ]=oo

BMW 07
Autor témy

Piatok, 21. Decembra 2012, 17:49

Csuka: Asi máš skúsenosti :smile: Dal si mi presný tip, sedí aj číslo dielu, ktorý sme už dali objednať na obidve strany samozrejme. Takže tým olejom to už nedoriešim, ale nevadí. Nie je to nič hrozné, 85e za obidva ks.

Sklenus: Na druhý deň mi to už nerobilo, možno sa to odopchalo. Ak nebude treba skôr, tak na jar to určite kuknem a vyčistím.

Ďakujem za pomoc páni!
MHD BB

csuka530d

Piatok, 21. Decembra 2012, 22:21

len potom sakramentský pozor pri rozoberani . ja som musel sundať celý náboj obe strany .

vybrat segrovku a odkarboskovať až po koren, podložiť potom to slo velkým kladivom krásne, von na aute nebola sanca to vybrať.

sklenus

Nedeľa, 23. Decembra 2012, 10:42

strešné ale nepodceňovať to, môže ti z toho aj pretiecť tapacír do introšu
oo=[ ][ ]=oo

BMW 07
Autor témy

Streda, 26. Decembra 2012, 13:00

csuka530d napísal:
len potom sakramentský pozor pri rozoberani . ja som musel sundať celý náboj obe strany .

vybrat segrovku a odkarboskovať až po koren, podložiť potom to slo velkým kladivom krásne, von na aute nebola sanca to vybrať.

Čo dokážem urobiť ja, alebo s pomocou známych veľmi rád urobím, ale toto ja robiť nebudem, vzhľadom na vybavenie a hlavne čas. Ale už aspoň viem prečo je dojednaná cena za prácu taká, aká je 8)

sklenus napísal:
strešné ale nepodceňovať to, môže ti z toho aj pretiecť tapacír do introšu

Tak to by ma rozhodne nepotešilo, akonáhle prehrmí môj zaneprázdnený január, určite zhodím tie plasty na spodku.
MHD BB

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Streda, 26. Decembra 2012, 15:13

csuka530d napísal:
vrzgá aj toto a to dosť často
diel číslo 2 , injekčnou striekačkou prepichni gumu a naladuj tam olej ak to prestane vrzgať tak už vieš kde bol havo zakopaný

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... uspension/
Takze zatial si to vrzganie nevyriesil, co? Ako tuto spomina csuka530d, to si neskusal s tou striekackou? Neviem, ci mas symptomy ako ja, ale napriklad ked sedim v aute a vystupim, tak vtedy to vrzne. Cize pri odlahceni (pripadne zatazeni), ale pri jazde som to nezaregistroval. V tom linku to c. 2 je nejaky prijebany gulovy cap, ci co?
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA

Streda, 26. Decembra 2012, 18:04

Mne to kedysi tiež vrzalo,ale odkedy som vymenil vzadu všetky horné ramená(boli pekne nahovno) je ticho.Lenže predtým som napichal olejom ten spodný nezmysel,takže nemožem presne povedať prečo to stíchlo :-k
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

csuka530d

Streda, 26. Decembra 2012, 18:35

servo ano je tam taky klb

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Streda, 26. Decembra 2012, 18:57

A je to teda ono? Ja to pocujem, ked vystupim z auta a zadok sa dvihne a vtedy to vrzne.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

BMW 07
Autor témy

Streda, 26. Decembra 2012, 19:02

Tým olejom som to neriešil, lebo som sa o tejto alternatíve dozvedel až potom, čo sme tie guľové kĺby v servise objednali. Robí to presne ten diel č.2. Mne to vŕzga pri nástupe/výstupe spolujazdca, alebo zo zadu. Už som poučil aj známych, nech vystupujú medzi ľuďmi opatrne a nenápadne, lebo je to strašné fakt a keď sa pohnem tak by som mal najradšej kuklu na hlave, alebo sa skrývam za stredový stĺpik :lol: Ja ho mám už potom asi úplne hotový, keď mi to robí aj za jazdy...
MHD BB

csuka530d

Streda, 26. Decembra 2012, 19:06

okolo toho granatu ako to volám ja , je guma a chrani ten klb . ked sa tam dostane voda tak to hrdzavie a vydiera sa nasledne zacne vrzgat. na zadnej naprave to može robit aj iná sučiastka ale najcastejsie je to prave tento prvok

http://www.autotechnik.sk/diel/4245/zad ... 60-e63-e65

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných