... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

nrtm
Autor témy
Auto: firemne
Kraj: Nitriansky

E39 - primrznutý zámok na dverách

Streda, 24. Decembra 2008, 10:43

Nedaju sa my otvorit dvere u spolujazdca. Vie my prosim niekto poradit co s tym? Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
slamec

Streda, 24. Decembra 2008, 11:07

čo nerobia?

reagujú na kľúčik - diaľkové
na kľučku z vnútra
-"- z vonku

???

nrtm
Autor témy

Streda, 24. Decembra 2008, 11:11

Na dialkove sa odomknu aj zamknu, ale nereauguje na klucku z vonku ani z vnutra.

slamec

Streda, 24. Decembra 2008, 11:20

nrtm napísal:
Na dialkove sa odomknu aj zamknu, ale nereauguje na klucku z vonku ani z vnutra.
dá sa kľučka pohnúť až do koncovej plohy? ako obvykle alebo len do polovice a prepružuje?

nebudeš mať len zamrznutý zámok?

nrtm
Autor témy

Streda, 24. Decembra 2008, 11:27

Bez problemov som otvoril, potom sa ale nechcel zavriet, po troch pokusoch sa zavreli, ale odvtedy sa nedaju otvorit. Klucky idu normalne, mam pocit ze sa pokazilo ovladanie na zamok od kluciek.

slamec

Streda, 24. Decembra 2008, 11:30

potom treba zhodiť tapacír (to ti pomôžu čo majú 39iny) a pozrieť sa z blízka

viac ti neporadím :(

šťastné a veselé

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Streda, 24. Decembra 2008, 11:47

Mrzlo u Vás...? Nežartujem...
Takýto problém som mal aj ja na mojej E39, keď prišli prvé mrazy (cca mesiac dozadu). V noci som chcel nastúpiť do báwa, dvere sa normálne odistili ale nedali sa otvoriť. Nakoniec sa mi podarilo otvoriť spolujazdcove dvere. Keď boli otvorené, tak som ich skúsil zaistiť (len som jazíček zámku posunul prstom) a už som ich nezavral. Tak davaj domov s otvorenými dverami prichytenými šálom o sedačku aby sa počas jazdy neotvorili... :lol:
Doma som dal báwo do garáže a po pár minútach zámok fungoval normálne (teplo zaúčinkovalo).

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

xtrmk
Kraj: Bratislavský

Streda, 24. Decembra 2008, 15:51

LuCKy napísal:
Mrzlo u Vás...? Nežartujem...
Takýto problém som mal aj ja na mojej E39, keď prišli prvé mrazy (cca mesiac dozadu). V noci som chcel nastúpiť do báwa, dvere sa normálne odistili ale nedali sa otvoriť. Nakoniec sa mi podarilo otvoriť spolujazdcove dvere. Keď boli otvorené, tak som ich skúsil zaistiť (len som jazíček zámku posunul prstom) a už som ich nezavral. Tak davaj domov s otvorenými dverami prichytenými šálom o sedačku aby sa počas jazdy neotvorili... :lol:
Doma som dal báwo do garáže a po pár minútach zámok fungoval normálne (teplo zaúčinkovalo).

LuCKy

Presne..mne sa stalo toto iste....treba len pockat kym sa trochu auto zohreje a potom to uz pojde..ja som namiesto salu pouzil pas...urceny pre spolujazdca....ale treba kupit aj tie kvapky nemrznuce..co napustis do zamku....treba to premazat,preto to zamrza....
E39 528i
E34 525 TDS kat -ex
E34 525 TDS touring

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Streda, 24. Decembra 2008, 16:02

xtrmk napísal:
Presne..mne sa stalo toto iste....treba len pockat kym sa trochu auto zohreje a potom to uz pojde..ja som namiesto salu pouzil pas...urceny pre spolujazdca....ale treba kupit aj tie kvapky nemrznuce..co napustis do zamku....treba to premazat,preto to zamrza....

NJ, hlavne neotrhnúť kľučku, na E39 sa radí lámu.
Vtedy večer som si pripadal ako nejaký čorkár kua... :lol:
Inak xtrmk, kde alebo čo konkrétne si premazal?

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

adrenix
Auto: E46 320d,E36cabrio
Kraj: Trnavský

Streda, 24. Decembra 2008, 16:06

Mal som rovnaky problem na soferovych dverach. Rady, obcas staci premazat, z boku dverimas taku zaslepku kade sa povoluje klucka tade tam nastriekaj mazivo. Druhy dovod moze byt ze sa ti nejak povolil zamok a zasunul sa trochu viac do dvery, skus s nim pobastrngovat opat cez tu dierku z boku. Mne osobne sa to stalo lebo v minulosti niekto vrazil do zamku srobovak. Skus a napis, kazdopadne koli demontazi klucky nemusis davat dole tapac.

nrtm
Autor témy

Streda, 24. Decembra 2008, 16:15

Dakujem za vsetky radi, ale poradte ako tie dvere otvorim, ked my nejde ani cez jednu klucku / ani z vonku ani z vnutra / otvorit dvere.

sajoBMW
Auto: BMW rad 5 F10
Kraj: Trenčiansky

Streda, 24. Decembra 2008, 16:25

Ja mam iny problem. Zamika a odomika mi len central v kluci. Ked vopcham kluč do dveri nejde s nim pootocit ani do jednej ani do druhej strany. Ako keby bol pokazeny, alebo nejak zaseknuty. Da sa to neak rozhybat? alebo ako sa vytihne zamok?--treba rozobrat cele dvere?

xtrmk
Kraj: Bratislavský

Streda, 24. Decembra 2008, 16:28

LuCKy napísal:
NJ, hlavne neotrhnúť kľučku, na E39 sa radí lámu.
Vtedy večer som si pripadal ako nejaký čorkár kua... :lol:
Inak xtrmk, kde alebo čo konkrétne si premazal?

LuCKy

kupil som si taku malu flasticku..je to neaky odmrazovac zamkov..kupis to aj na pumpe..myslim.to som striekol z vonku do zamku a tie casti vo dverach..teda ten jazycek,ci cely ten mechanizus treba nastriekat napr. WD40a par krat zatvorit a otvorit dvere...od vtedy mi to nemrzne....
E39 528i
E34 525 TDS kat -ex
E34 525 TDS touring

nrtm
Autor témy

Sobota, 27. Decembra 2008, 13:12

Bolo to vazne asi tym ochladenim, trochu sa oteplilo a otvorili sa. Prestriekal som to WD 40, tak dufam ze uz to bude fungovat, dakujem za rady.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných