... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: E39- klepot od prednej napravy

Pondelok, 22. Septembra 2014, 16:18

Na bmw predne napravy vzdy trpeli kvoly vahe motora a k tomu este nase hnusne cesty.
1 .kukni stabilizatori a klby riadenia. To su najmensie a najlacnejsie veci.

tomikadze
Kraj: Bratislavský

Utorok, 23. Septembra 2014, 08:13

skor kvoli cestam... myslim ze v nemecku nevedia co je stabilizacna tycka....
V SR mozes mat ake auto chces, pokial to nieje BVPcko alebo tank tak skratka vydrzi to tak max 50 000km... Blava 30 000km...
Ako hovoris tie suciastky su najlacnejsie, len by ma sralo ze ich vymenim a nic nedocielim.... otazka ci to vie naozaj niekto zistit na dvihaku alebo
len to pozrie a povie... co ja viem vsetko je pevne ok... ibaze potom mi asi klepe v mozgu a nie v naprave ](*,)

tomikadze
Kraj: Bratislavský

Streda, 24. Septembra 2014, 07:09

este som si vsimol ze zerie pneu z vnutornej strany...

Užívateľov profilový obrázok
asfethan
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 20. Augusta 2015, 21:32

Pani, riesim podobny problem. Pri prejazde nerovnosti, myslim ze hlavne asymetrickych (kde kolesa nie su v jednej rovine) pocut jemne klepanie. Mozno aj pri prejazde priecnych symetrickych, ale je to prekryte silnejsim zvukom narazu. Tazko povedat.

Pred tromi tyzdnami sa robila generalka prednej napravy. Lemforder vsetky diely okrem ulozenia riadenia, tam boli pouzite diely tusim Swag. Ulozenia tlmicov, tlmice a pruziny boli menene minuly rok, maju najazdene cca 30tis km, pouzili sa Meyle.

Tusi niekto co by tam mohlo klepat?

Btw ako je to u vas s trasenim volantu ked prechadzate cez nerovnosti? Tuto otazku by som rad smeroval hlavne na tych ktori maju v poriadku prednu napravu.

A posledna otazka, ta neviem ci ma suvis s napravou, alebo cim, pri rychlosti 100kmph citim vibracie, alebo skor pocujem, zvuk je hlboky. Vsimol som si to na D2 trasa z Petrzalky do Dubravky kedze posledny tyzden jazdim bez audia nakolko sa snazim analyzovat tu prednu napravu. Nie som si teda isty ci to bude cestou, alebo sa u mna vyskytol dalsi problem. Ked pridam, alebo spomalim, mam dojem ze vibracie pominu.

DaDoAbraham
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Utorok, 15. Septembra 2015, 08:35

Vibrácie a ten zvuk môžu spôsobovať ložiská a pri tom klepaní nápravy môžeš mať kľudne vybité púzdro riadenia a tým pádom je vôľa v hrebeni a musí ísť riadenie na repas ( ja som riešil takýto problém nedávno ), takže skontroluj celé riadenie či tam nie je niekde vôľa a tie ložiská :wink:
E46 318Ci Cabrio '03 - Vietor vo vlasoch
E39 530dA Sedan '01 - EX Príbeh traktora
E36 316i Compact '95 - EX

asfethan
Kraj: Zahraničie

Utorok, 15. Septembra 2015, 14:09

Problém bol v uložení tlmičov Meyle ktoré nevydržali ani 30tis. km. Po ich výmene za Lemforder je všetko v norme.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných